Pietka 15.04.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Spokojnych i pełnych ciepła rodzinnego Świąt Wielkanocnych życzę całej grupie "WAWER". Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
licia 18.04.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Witam, przystępuje niemiało do grupy WAWER:) co prawda już tu mieszkam - w zeszłym roku kupilimy z mężem dom w Międzylesiu, ale czeka nas gruntowna przebudowa domu:) Zabieram się do czytania całego wštku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 19.04.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 dzięki Bess co z zakupem drzwi garażowych?? Podzwoniłem w kilka miejsc i wyszło mi że moje drzwi garażowe są najtańsze w firmie Domet z Ciechanowa (pisałem o tym jakiś czas temu) - różnicy jest ok. 500zł - promocja do końca kwietnia ja decyduję się kupić od nich, planuję umówić się na obmiar w jakiś piątek wieczorem lub sobotę (oczywiście nie w tym tygodniu), trzeba wtedy podpisać umowę i wpłacić 20% ktoś się pisze? jak zbierze się więcej osób to mamy szansę wynegocjować dodatkowe 5% rabatu do góry! kto jeszcze zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 19.04.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam, Dziś żona zadzwoniła do STOENu z pytaniem, jak tam nasze przyłącze. Miły pan jej odpowiedział, że ogłosili przetarg na wykonanie projektu i przyłącza, ale póki co żadna firma się nie zgłosiła... Znacie jakieś sposoby, żeby popchnąć sprawę do przodu? Bo powstaje ryzyko, że do października się nie wyrobią (potem robią przerwę do.... kwietnia 2007 ). Pomyślałem, że gdybym znalazł firmę, która by wystartowała w przetargu (tego się nie przeskoczy), wygrała go (a więc musi być tania), to może by sprawa szła dużo szybciej niż gdyby to robiła firma anonimowa. Mam nawet pomysł, żeby ta firma zaniżyła nieco koszt wykonania przyłącza (tak, żeby wygrać przetarg), a różnicę bym dopłacił ja (pod warunkiem, że prąd popłynie w tym roku). Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 19.04.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Posłałem info. na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 19.04.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam, Dziś żona zadzwoniła do STOENu z pytaniem, jak tam nasze przyłącze. Miły pan jej odpowiedział, że ogłosili przetarg na wykonanie projektu i przyłącza, ale póki co żadna firma się nie zgłosiła... Znacie jakieś sposoby, żeby popchnąć sprawę do przodu? Bo powstaje ryzyko, że do października się nie wyrobią (potem robią przerwę do.... kwietnia 2007 ). Pomyślałem, że gdybym znalazł firmę, która by wystartowała w przetargu (tego się nie przeskoczy), wygrała go (a więc musi być tania), to może by sprawa szła dużo szybciej niż gdyby to robiła firma anonimowa. Mam nawet pomysł, żeby ta firma zaniżyła nieco koszt wykonania przyłącza (tak, żeby wygrać przetarg), a różnicę bym dopłacił ja (pod warunkiem, że prąd popłynie w tym roku). Co wy na to? mogę podrzucić Ci namiary na właściciela formy która w zeszłym roku wygrała przetarg na przyłacze kablowe do mnie (i oczywiście robotę zrobili) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 20.04.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 mogę podrzucić Ci namiary na właściciela formy która w zeszłym roku wygrała przetarg na przyłacze kablowe do mnie (i oczywiście robotę zrobili) To ja poproszę. Każdy namiar się przyda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 21.04.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Witam,Dostałem już pozwolenie na budowe. Chyba cos sie w naszej gminie zmienia, bo dostalem juz po 2 tygodniach. Mając w pamieci czas oczekiwania na Warunki Zabudowy (7mc), spodziewałem sie że bedę czekal 65 dni.(chyba taki jest max wynikający z prawa budowalenego) Pozdrawiam,Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edytka 21.04.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Witam, rzadko coś piszę, ale codziennie przeglądam "nasze" forum. "Nasze", bo również jestem z Wawra. Zaczynam budowę w lipcu na Dzięcioła, przy Wale Miedzeszyńskim, i... no właśnie... potrzebuję solidnego, sprawdzonego cieślę, coby mi ładną więźbę zrobił. A i dobrze byłoby, żeby nie chciał jak za zboże... Jakbyście mieli jakieś namiary to się polecam. Kajot, gratulacje. A też czekam na pozwolenie, jak tak dobrze idzie, to może i ja dostanę w ciągu najbliższych dni. Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 25.04.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Czas pomyśleć o ogrodzeniu. W związku z czym poszukuje prefabrykowanych płyt betonowych. Myślałem o mniej więcej takich: http://www.republika.pl/wbrat/Pianella/plot-beton.jpg (fotka zapożyczona od forumowicza o ksywie beton44) Wiecie może, gdzie w okolicy coś takiego można znaleźć?? Kurcze... tak teraz patrze i myśle, ze to nie moze byc prefabrykat skoro są słupki w tym zatopione... no, ale zakładając że jest, to właśnie tego poszukuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 26.04.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Witam, rzadko coś piszę, ale codziennie przeglądam "nasze" forum. "Nasze", bo również jestem z Wawra. Zaczynam budowę w lipcu na Dzięcioła, przy Wale Miedzeszyńskim, i... no właśnie... potrzebuję solidnego, sprawdzonego cieślę, coby mi ładną więźbę zrobił. A i dobrze byłoby, żeby nie chciał jak za zboże... Jakbyście mieli jakieś namiary to się polecam. Kajot, gratulacje. A też czekam na pozwolenie, jak tak dobrze idzie, to może i ja dostanę w ciągu najbliższych dni. Pozdrawiam Edyta Namiary dałam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 27.04.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Przepraszam, tak że w kwestii niebudowlanej ... potraktujcie to proszę po sąsiedzku Otóż przykra wiadomość to to, że trzeba się rozliczyć z PIT za 2005 r. Dobra wiadomość to, to że można 1% oddać na zbożny cel Trzeba tylko wpłacić do 30go kwietnia na wybrane OPP (nie dc 2go maja, do kiedy trzeba złożyć zeznanie). Pod moim podpisem znajdziecie link do Stow. "Bliżej dziecka" a tam instrukcję i nr konta, a także wszelkie info. o tej organizacji. Życzę miłego długiego weekendu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 28.04.2006 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Z innej beczki.Mam pytanie: czy możecie polecić jakiegoś architekta lub inż. bud. z uprawnieniami, kto sprawnie i szybko przeprowadzi adaptację projektu do działki (Wawer)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 28.04.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Jak widać na załączonym obrazku, zginął mi wirtualny pies. Wabi się Gromit, taki z młotkiem, umie czytać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 28.04.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Z innej beczki. Mam pytanie: czy możecie polecić jakiegoś architekta lub inż. bud. z uprawnieniami, kto sprawnie i szybko przeprowadzi adaptację projektu do działki (Wawer)? Mimo że robiłem taką adaptacje miesiąc temu to nie mogę polecić, bo mój architekt zrobił dużo błędów i musiałem czekać potem tydzień na poprawki, a znajomej robił adaptacje przez 2 miesiące. Pozdrawiam, Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 28.04.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Czy macie jakieś swoje ulubione hurtownie materiałów budowlanych w naszej okolicy, najlepiej z dużymi rabatami? (cegła, cement,...) Jakie rabaty na jaki materiały udało wam się uzyskać? Pozdrawiam,Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.04.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Kupowałem w zeszłym roku Porotherm 25 PW u Kowalczyka na Trakcie Brzeskim (Konik Nowy) - było najtaniej. Ostatnio reklamowali, że sprzedają taki pustak po 2,98 brut, może jeszcze aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 28.04.2006 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Bess, a nam (bardziej Wam) nowi sšsiedzi się szykujš....Niedługo to tam całe osiedle będzie Żeby tylko korków nie było I to jest mój post nr 400 O rety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 29.04.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Bess, a nam (bardziej Wam) nowi sšsiedzi się szykujš....Niedługo to tam całe osiedle będzie Żeby tylko korków nie było I to jest mój post nr 400 O rety... Ja się cieszę, żę sąsiedzi będą już z dwóch stron. Tylko jakaś taka dziwna kolejność, nieogrodzone, nie ma studni, a już zdjęli humus. No zobaczymy co się będzie dalej działo. U mnie tynki wewnętrzne cały czas. Góra już prawie zrobiona, zaraz schodzą na dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 29.04.2006 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Bess napisała: Ja się cieszę, żę sšsiedzi będš już z dwóch stron. Tylko jaka taka dziwna kolejnoć, nieogrodzone, nie ma studni, a już zdjęli humus. No zobaczymy co się będzie dalej działo. hmmm, może forum nie czytajš Natomiast zdaje się, że jestemy na podobnym etapie - ubywania pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts