antolek 18.02.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Cześć, czy ktoś z was ma może problemy z przyłączeniem prądu ?? Ogólnie w gminie Wawer każdy kiedyś się podłączał "z partyzanta". Zresztą w uliczkach od Traktu Lubelskiego widać, że słupy stoją tak w zasadzie gdziekolwiek. Pytam, gdyż jak pisałem kidyś jestem na etapie zakupu ziemi. Okazało się jednak, że doprowadzenie prądu to ok 200 metrów (kilka słupów do postawienia i zapłacenia ). Czy może ktoś z Was miał podobną sytuację i wie ile to może kosztować - W PRZYBLIŻENIU Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 18.02.2005 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 WitajTy płacisz tylko zryczałtowaną opłatę za przyłącze. Są to jakieś wskaźniki, mnożniki x kW. Są do tego jakieś taryfikatory. Ciebie odległość od lini nie interesuje, jedynie, kiedy musisz przyłączyć prąd budowlany- i to problem, natomiast łącze docelowe u mnie - 7,5 kW, to ok 1000pln.Chyba nie powinno odbiegać to u Ciebie za bardzo.Problem w tym, że u mnie stawiają się i mówią, że jak budynku nioe ma , to docelowego nie zrobią....zobaczymy co da się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 19.02.2005 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 Mam pytanie, ile czekaliście na warunki zabudowy od momentu powiadomienia o wszczęciu postępowania? Bo zaczynam się niecierpliwić... Ostanio urzędniczki były nie w sosie. Ktoś tam jest chory i nie można uzyskać podpisów. Zuzza, jeśli chcesz coś przyspieszyć w sprawie budowy to szybko załatwiaj sprawę ze Stoenem, jeśli oczywiście już nie zaczęłaś tego robić. 3 tygodnie czeka się na odpowiedź, co oni tam Ci zaproponują, jeśli chodzi o warunki przyłączenia na czas budowy i docelowo. A dopiero na podstawie tego uprawniony elektryk zrobi projekt przyłączenia, który będzie potrzebny do uzgodnień w ZUD. Chodzi o projekt przyłącza od ogrodzenia do domu. Podobnie sprawa wygląda z Gazownią. Te uzgodnienia rób już, żeby nie tracić czasu, bo wszędzie 3-4 tygodnie oczekiwania, a to strasznie opóżnia sprawę. Ja jestem na tym samym etapie i też bardzo chcę rozpocząć na wiosnę (albo chociaż wczesne lato).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 21.02.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Hmm, grupa chyba śpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 21.02.2005 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Ano śniegiem sypnęło to i się pospalim. A wczoraj z juniorem na działce byliśmy. Sprawdziliśmy- dąb jeszcze stoi, choinka chyba się przyjmie, no i do tego czysty bielusieńki śnieg. Zamek i babki ze śniegu budowaliśmy, bo wiaderko i łopatkę ze sobą wzięliśmy Fajnie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 22.02.2005 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Czy może ktoś w tej grupie robił sobie wycenę dachu w firmie, która mieści się w Radości, przy ulicy Patriotów (Dach Kowalscy)? Jak oni się mają cenowo do innych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 22.02.2005 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 heh, wróciłem z zesłania (niemiłego)......tydzień bez netu to tragedia teraz posiedzę trochę na chorobowym więc moje poszukiwania ograniczą się do telefonów i netu.... Czy może ktoś w tej grupie robił sobie wycenę dachu w firmie, która mieści się w Radości, przy ulicy Patriotów (Dach Kowalscy)? Jak oni się mają cenowo do innych? Własnie się za to zabieram. Oni będą jedynymi z pierwszych do wyceny (ktoś u nich zamawiał i złego słowa nie powiedział). Ale to dopiero next week. ze wszystkimi spostrzeżeniami się oczywiście podzielę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PI 22.02.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Witam Wszystkich! Mam ziemię na ul.Hafciarskiej i mam plan,żeby coś na niej postawić!Jeszcze nie wystąpiłem o warunki zabudowy ale się do tego zbieram Fajne miesce to forum! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 23.02.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 PI - witamy w grupie,Lawy - w takim razie czekam na Twoje spostrzeżenia. Ja również zamierzam do nich, jako do pierwszych pójść z wyceną. I nastąpi to za jakieś dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 25.02.2005 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 A czy ktoś z naszych wybiera się na spotkanie do muratora?5.III?Ja w każdym razie powinienem być...miło by było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 26.02.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 PI - witam i powodzenia w realizacji planów A czy ktoś z naszych wybiera się na spotkanie do muratora? 5.III? Ja w każdym razie powinienem być... miło by było... Jeszcze nie wiem, wciąż jestem na chorobowym i nie wiem czy zdążę się na tyle wyqrować aby wybrać się na to spotkanie. Ale oczywiście chcę się wybrać i zależy to jedynie od zdrowia w tym momencie... ps. jakis tydzień temu byłem na Bartyckiej z ojcem, który w 80-tych budował dom z kolegami (szeregowca) a teraz sąsiadami i powiedział że mu się w oku łza kręci jak teraz patrzy na Batrycką i wyroby - taki wybór a wtedy szła fama w miasto że na Bartyckiej lepik się pojawił i już tłumy waliły, cement musieli w zimie kupować bo w lecie nie mieli szans dostać i dlatego musieli również silosy postawić na placu abu gdzieś to trzymać) generalnie budowali z tego co było pod ręką, co teraz bokiem wychodzi bo czasami to strasznie lichy materiał był. heh, a ja niekiedy narzekam na zbyt duży wybór, gdy nie mogę się zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 01.03.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Hej Sąsiedzi ! Muszę się pochwalić, że wczoraj otrzymaliśmy zawiadomienia o wysłanych do uzgodnień warunkach zabudowy. Czyli jest jakiś promyk nadziei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 01.03.2005 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Zawsze to coś, może jadnak postawicie ten surowy przed zimą??? Powodzenia, natomiast z przykrością informuję, że nie dotrę na spotkanie forumowe Praca wezwała.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 01.03.2005 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Zuzza - jakiś krok to jest. Dopiero początek marca więc jeśli pójdzie spokojnie to powinnaś zdążyć coś postawić (stan surowy) przed zimą. powodzenia. natomiast z przykrością informuję, że nie dotrę na spotkanie forumowe Praca wezwała.... a mi może się uda...czwartek bedzie decydujący dla mojego zdrowia - taką mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 04.03.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 - Zima w marcu raczej nie ustąpi - mówi Krystyna Pianko z Centralnego Biura Prognoz Długoterminowych IMiGW z Warszawy. - Ocieplenie może przyjść dopiero w ostatniej dekadzie marca, ale i to nie jest pewne. W weekend 11-13 marca raczej będzie mroźno, może także padać śnieg. Tak wynika z naszych długoterminowych prognoz, dokładniejsze badania można przeprowadzać na sześć dni naprzód. Coś może się zmienić, ale orientacyjna pogoda na marzec na razie nie wskazuje by nadchodziła wiosna - dodaje Pianko. tak się na ten marzec nie mogłem doczekać a teraz mi mówią że mam czekać na kwiecień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 05.03.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 W piątek zadzwonili do mnie z gminy. SĄ JUŻ PODPISANE MOJE WARUNKI ZABUDOWY! . W poniedziałek odbieram. Jak ostatnio byłam, to czekały na biurku (leżało ich ok. 8-10 sztuk) i czekały na ostatni podpis. A skoro było ich tam kilka, to może ktoś niebawem tak się ucieszy jak ja teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 05.03.2005 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 No to GRATULUJĘ, tylko,że to dopiero - cholerka- początek... Szklanka do połowy pełna, czy pusta??? Sam nie wiem,po tych moich przejściach to pusta, ale mam nadzieję, że u Was lepiej będzie Na razie cieszę się razem z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 06.03.2005 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 No to GRATULUJĘ, tylko,że to dopiero - cholerka- początek... Szklanka do połowy pełna, czy pusta??? Sam nie wiem,po tych moich przejściach to pusta, ale mam nadzieję, że u Was lepiej będzie Na razie cieszę się razem z Wami do połowy pełna!!!!!!!!!!!!!! 90% czasu zajęły mi warunki... i 100% nerwów więc teraz to już prawie z górki :) POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 08.03.2005 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 No jasne, że do połowy pełna! A nawet więcej niż połowa. Bo warunki zajmują najwięcej czasu (formalności + czekanie). Wszystkie dalsze poczynania nie były możliwe bez warunków. Teraz ostro ruszyliśmy dalej. Dokumenty na Koszykową już złożone. ZUD załatwiamy jeszcze w tym tygodniu. Tu już się krócej czeka na rozpatrzenie sprawy. A do pozwolenia na budowę to już tylko Koszykowa nam potrzebna i projekt, a ten już na wykończeniu. A może jestem niepoprawną optymistką?I jeszcze jedno... Kto mi powie, dlaczego zniknął z forum mój emblemacik, który w niedzielę udało mi się tu umieścić? Co ja zrobiłam nie tak?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 08.03.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Hmmm, a teraz po umieszczeniu wiadomości emblemacik powrócił... Nie rozumiem, ale ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts