eMKey 02.06.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 niniejszym przestaję polecać moich murarzy i kierownika - przy tynkach wychodzi że ściany mam krzywe jak diabli!! na wyrównywanie tego poszło zaprawy tak jakbym miał 20% ścian więcej Na moich też się wkurzałem (nierówne i wielgaśne fugi, piony też nie wszędzie pionowe itd.) ale mi przeszło, bo po zrobionych tynkach i po ociepleniu ani śladów niedoróbek. Za to byli tani i szybcy, a to nie idzie w parze z dokładnością A ponieważ od budowy st. surowego upłynęło trochę czasu, więc do wylewek wziąłem tą samę ekipę i ...znowu trochę narzekam . Kierownik budowy to się u mnie nie napracował, ale przy ławach i stropie był. M. PS. A może tynkarze są nie teges i zużywają za dużo tynku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 02.06.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 niniejszym przestaję polecać moich murarzy i kierownika - przy tynkach wychodzi że ściany mam krzywe jak diabli!! na wyrównywanie tego poszło zaprawy tak jakbym miał 20% ścian więcej Na moich też się wkurzałem (nierówne i wielgaśne fugi, piony też nie wszędzie pionowe itd.) ale mi przeszło, bo po zrobionych tynkach i po ociepleniu ani śladów niedoróbek. Za to byli tani i szybcy, a to nie idzie w parze z dokładnością A ponieważ od budowy st. surowego upłynęło trochę czasu, więc do wylewek wziąłem tą samę ekipę i ...znowu trochę narzekam . Kierownik budowy to się u mnie nie napracował, ale przy ławach i stropie był. M. PS. A może tynkarze są nie teges i zużywają za dużo tynku . Tynkarze w tej kwestii to są teges... . Bo to ci sami. I tu doceniam po raz któryś moich murarzy. Ja mam ściany równiusieńkie, każdy na to zwraca uwagę. Także pietka, mam nadzieję, że i Ty będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 03.06.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Tynkarze w tej kwestii to są teges... . Bo to ci sami. I tu doceniam po raz któryś moich murarzy. Ja mam ściany równiusieńkie, każdy na to zwraca uwagę. Także pietka, mam nadzieję, że i Ty będziesz zadowolony. to fakt - są oki, tylko czasami nadmiar PRu Oni idą teraz do Pietki? zaraz ode mnie? a ja dziś rozkladałem w domu DYWANY!! z papy pod styro (pod wylewki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 03.06.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Tynkarze w tej kwestii to są teges... . Bo to ci sami. I tu doceniam po raz któryś moich murarzy. Ja mam ściany równiusieńkie, każdy na to zwraca uwagę. Także pietka, mam nadzieję, że i Ty będziesz zadowolony. to fakt - są oki, tylko czasami nadmiar PRu Oni idą teraz do Pietki? zaraz ode mnie? Chodzi o murarzy! Mój do niedawna barak zmienił adres zamieszkania... Edytka - mam nadzieję, że transport przebiegł bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 04.06.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Czy polecilibyście mi swojego hydraulika? Jeśli tak, to dajcie proszę znać ile bierze za punkt (z materiałem / czy bez, z rachunkiem czy bez), jak definiuje te punkty (Np. umywalka z odpływem to 1 czy 3 pkt.? Czy cena za pkt. c.o.=c.w.=z.w.?), oraz jak wycenia "podłogówkę"? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 04.06.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Mlk! Wielkie dzięki za info o szybkozłączce! Pojechaliśmy, zakupiliśmy i to razem z rurą! Oczywiście w pobliskich składach nawet nie mieli pojęcia gdzie to kupić, jakaś paniusia powiedziała, że od ręki to się nigdzie nie da! A w tym sklepie, co podałeś, spoko leżało i czekało aż przyjedziemy i łaskawie kupimy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edytka 05.06.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 [Edytka - mam nadzieję, że transport przebiegł bez problemu. Bess, po 15 min. barak stał juz u mnie na działce. Nie było żadnych problemów. Sprawnie, tanio i szybko Dzięki. Mam nadzieję, że moi budowlańce będą zadowoleni..., bo ja już jestem Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edytka 05.06.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Witam, zbliża się wiekopomna chwila, rozpoczęcie budowy mojego domu Mam już barak , studnię, prąd w trakcie, a teraz rozglądam się za geodetą, który wytyczyłby mi budynek. Jak macie kogoś godnego polecenia z naszego Wawra, to poproszę o namiary. Ale, żeby nie wziął jak za zboże... Z góry dziękuję. ps. jakiej ceny mogę się spodziewać za jego usługi? Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 05.06.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Edytka, namiary poszły na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 05.06.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Witam, zbliża się wiekopomna chwila, rozpoczęcie budowy mojego domu Mam już barak , studnię, prąd w trakcie, a teraz rozglądam się za geodetą, który wytyczyłby mi budynek. Jak macie kogoś godnego polecenia z naszego Wawra, to poproszę o namiary. Ale, żeby nie wziął jak za zboże... Z góry dziękuję. ps. jakiej ceny mogę się spodziewać za jego usługi? Pozdrawiam Edyta gratuluję! geodeta -> priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edytka 06.06.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 06.06.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Czy naprawdę nikt nie godnego polecenia ma hydraulika ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 06.06.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Czy naprawdę nikt nie godnego polecenia ma hydraulika ... w okolicy większość korzysta z p. Kubuja (ja nie korzystałem) - gdzieś był jego nr telefonu (lub na grupie otwockiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 06.06.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Czy naprawdę nikt nie godnego polecenia ma hydraulika ... w okolicy większość korzysta z p. Kubuja (ja nie korzystałem) - gdzieś był jego nr telefonu (lub na grupie otwockiej) Potwierdzam, ja korzystałam z jego usług i mogę go polecać dalej. Jak jesteś Lucky Mike zainteresowany, to wyślę namiary na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojboli 06.06.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 u mnie wszystko kanalize,rozprowadzenie wody,co,podłogówke robil p.Rosołek z Mińska , sumiemnny ,punktualny,bezzaliczkowo ceny do negocjacji 606730150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 07.06.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Youta 09.06.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Mam pytanie do wawrowiczów - skąd się bierze internet w Wawrze Jest mi niezbędny do pracy, a na TPSA raczej nie mam co liczyć. Witam, Ja osobiście korzystam z usług firmy Radionet, zasięg, namaiary, itp. można znaleźć tutaj: http://www.radionet.com.pl/?id=23&show=31. Za łącze 768kbit (symetryczne) płacę 130 zł. Internet śmiga aż miło. Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 09.06.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Mam pytanie do wawrowiczów - skąd się bierze internet w Wawrze Jest mi niezbędny do pracy, a na TPSA raczej nie mam co liczyć. Witam, Ja osobiście korzystam z usług firmy Radionet, zasięg, namaiary, itp. można znaleźć tutaj: http://www.radionet.com.pl/?id=23&show=31. Za łącze 768kbit (symetryczne) płacę 130 zł. Internet śmiga aż miło. Bogdan Bardzo, bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 12.06.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Witajcie Lucky Mike ja korzystałem z tej firmy http://www.baron.com.pl super goście tylko niestety z daleka, aczkolwiek tak sprawnej i profesjonalnej ekipy jeszcze nie widziałem. Zrobili CO (podłogówke i ścienne), CWU i kanalize Błagam podrzućcie mi namiary na jakiś tynkarzy zewnętrznych. Niestety ekipa p.Edytki na którą czekałem pół roku uciekła mi z budowy. Tynkarz stwierdził, że mam za skomplikowany dom (sic!) i mu się nie opłaca, bo trzy normalne domy w tym samym czasie zrobi, zgroza i paranoja Chyba nie widział jakie Gaudi budynki projektował a mój dom jest nie wiele bardziej skomplikowany od kostki z lat 70-tych. Do tego porzucili mi na budowie swój sprzęt, stemple, podesty, łaty i poziomice takie małe zrób to sam - sam o tynkuj swój dom,,, Bess zdaje się, że u Ciebie byli nie dawno jacyś tynkarze?? Oprócz hydraulika mogę polecić parkieciarza (fachura ale drogi) oraz producenta stopnic drewnianych (ładne i stosunkowo nie drogo) a i ekipe od wykończeniówki szpachlarzy - malarzypzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 12.06.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Trolosa! Rzuć się tymi malarzami-szpachlarzami! Mogą się przydać. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts