Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

fripp

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

fripp, Bess - ponawiam swoją prośbę na kontakt na tynkarzy, jak wspomniałym wcześniej ekipa p.Edytki zbiegła mi z budowy.

wbrat - ja miałem dobrą ale zawalała terminy i na koniec próbowała mnie okraść i prawdopodobnie miała udział we włamaniu do mojego domu, jak chcesz mogę podrzucić namiar :lol:

No i długi weekend,

ładny mecz :-?

Witam wszystkich po dłuższej przerwie ( ze względu na brak czasu i ograniczony dostęp do internetu). Budowa idzie pełną parą. Jestem już na etapie kończenia ścian fundamentowych. W przyszłym tygodniu będę robił hydroizolazcję i ocieplanie ścian fundamentowych, zasypywanie i rozprowadzenie kanalizy.Jak będę miał trochę czasu to zamieszczę parę zdjęć.

No i oczywiście nie obyło się bez niespodzianek. W czasie kopania okazało się , że w dwóch miejscach na działeczce miałem śmietniki (nieduże) trzeba było je usuwać a doły wypełnić betonem(dodatkowy koszt).

mlk - przepraszam ,ze się nie odezwałem w sprawie stempli ale byłem zaganiany i po prostu zapomniałem. Majster powiedział, że 2,60 to za krótkie.

wbrat - ja miałem dobrą ale zawalała terminy i na koniec próbowała mnie okraść i prawdopodobnie miała udział we włamaniu do mojego domu, jak chcesz mogę podrzucić namiar :lol:

Hmm.. to ja się jeszcze zastanowię. Może jednak sam to zrobię - przynajmniej sam siebie nie okradnę (mam nadzieję :wink:).

fripp, Bess - ponawiam swoją prośbę na kontakt na tynkarzy, jak wspomniałym wcześniej ekipa p. Edytki zbiegła mi z budowy.

Namar wysłałam, ale z góry informuję, że ekipa wraca do mnie w poniedziałek i jeszcze miesiąc posiedzi (teraz gładź gipsowa, ogrodzenie mi będą robić, ocieplać poddasze i kilka jeszcze innych drobnych prac).

A macie może jakąś dobrą ekipę od zabudowy poddasza (wełna + płyty gk)??

Polecani na forum, chociaż w innym wątku, nie pamiętam jednak już w jakim:

Tomasz Pietras 698347775,

Janusz Wrona 602595828.

Bardzo polecani, ale też nie najtańsi, ja nawet do nich dzwoniłam, ale mieli bardzo pozajmowane terminy.

fripp - zamówiłam drzwi z KP. Jednak...

pietka - no to gratulacje, że ruszyłeś. Wczoraj byłam u Zakrzewskiego i właśnie chwilę rozmawialiśmy o Osialu i Twojej budowie. Jak znajdziesz chwilę, to skrobnij słówko na priva, jak Ci z nim idzie.

Bess,

gratuluję K&P

mam nadzieję, że będziecie zadowoleni :D

My jeszcze chwilę mamy. Pewnie w lipcu podejmiemy wišżšcš decyzję.

Trolosa, daj znać, jak Ci się rozmowy układajš. Facet jest zabiegany potwornie, ale jego ludzie robiš dobrze.

Też mam nadzieję, że będę zadowolona, ale to dopiero okaże się w drugiej połowie lipca. Strasznie długie terminy oczekiwania, od 4 do 6 tyg.

I z nowych wieści, sąsiedzi wspominali, że sąsiad z pod numeru 11 ma problemy z telefonem. Linia jest, a numerów brak. A akurat jemu przebojowości w załatwianiu spraw nie brakuje. Zmartwiło mnie to nieco, bo teraz to nawet przez modem nie połączymy się z netem. Czy na tym etapie powinniśmi myśleć już o formalnościach telefonicznych?

fripp, Bess - ponawiam swoją prośbę na kontakt na tynkarzy, jak wspomniałym wcześniej ekipa p. Edytki zbiegła mi z budowy.

Namar wysłałam, ale z góry informuję, że ekipa wraca do mnie w poniedziałek i jeszcze miesiąc posiedzi (teraz gładź gipsowa, ogrodzenie mi będą robić, ocieplać poddasze i kilka jeszcze innych drobnych prac).

oni potem idą do mnie na ok. 2 mies.

drzwi K&P - te w Stanexie nie wyglądają porywająco

w środę otwierają obok Geanta nowy market budowlany: Brico depot - może na początek będą interesujące ceny?