mlk 09.07.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Fripp: na Bartyckiej znaleźliśmy ten sklep, dla wszystkich modeli drzwi zewnętrznych cena standardowa 3500zł w dębie i 2500 z sośnie http://www.kozlowski-drzwi.com.pl/index2.htm - drzwi z Natury wyglądają jednak sporo lepiej, ale kosztują 4300/4800 (sosna/meranti) znaleźliśmy jeszcze alternatywne rozwiązanie - drzwi antywłamaniowe metalowe, obudowane fornirem z firmy Dorn, tu można zlaleźć informacje o firmie http://www.dorn.pl/. Cenowo wychodzi podobnie jak drewniane, ale za to drzwi mają atest antywłamaniowy, grubość ponad 8cm i wyglądają jak drewniane. Rozważamy ten wariant. Byliśmy tez w pawilonie firmy DRE - drzwi wew. z nowej kolekcji ARTE wyglądają całkiem nieźle, jeśli ktoś będzie zainteresowany możemy kupić wspólnie. Wiadomo - większa ilość - lepsze ceny:) Co do automatu, to stronę znalazłem ( http://www.elmont.org.pl ) jutro zadzwonię i będę próbował "podłąqczyć się" pod Twoje zamówienie - jakbym miał problemy, to odezwę się o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 10.07.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Co do automatu, to stronę znalazłem ( http://www.elmont.org.pl ) jutro zadzwonię i będę próbował "podłąqczyć się" pod Twoje zamówienie - jakbym miał problemy, to odezwę się o pomoc Z tego co mi moja 1/2 mówiła, to my też się piszemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.07.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 może chcesz mojego elektryka - jestem z niego b. zadowolony (np. całość inst. odgromowej z wkopaniem otoku wokół domu wyszło 3900zł) Tak poproszę o namiary, bo ten nasz nowy, to kiepsko z czasem stoi. Jestem zadowolony ze swojego elektryka, stary i doświadczony. Całość kładł w peszlach. Namiar posyłam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Any 10.07.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 może chcesz mojego elektryka - jestem z niego b. zadowolony (np. całość inst. odgromowej z wkopaniem otoku wokół domu wyszło 3900zł) Tak poproszę o namiary, bo ten nasz nowy, to kiepsko z czasem stoi. Jestem zadowolony ze swojego elektryka, stary i doświadczony. Całość kładł w peszlach. Namiar posyłam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 10.07.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Szambo kupię prawdopodobnie w Tras-gazie w Jabłonnej. Nie wiem zbyt wiele na jego temat poza tym, że można je kupić i dowiozą go w tym roku! Ba, nawet zdejmą go ze swojego samochodu!! W sobotę pojadę tam dowiedzieć się czegoś więcej. Ale szczerze mówiąc już nie zależy mi na żadnych certyfikatach, atestach itp. - chce żeby po prostu BYŁO! Cena szamba 10m3 ze wzmacnianą górą to 2350zł. Transport do Wawra - 200 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 10.07.2006 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 A ja mam jeszcze takie pytanie do grupy, proszę o pomoc. Jaką moc powinny mieć grzejniki łazienkowe , jeśli łazienki mają 8,4 i druga 3,8 m2? Przy czym na 50-60% powierzchni jest ogrzewanie podłogowe. Projekt mam na większe grzejniki niż zamierzam sobie sprawić, a te większe burzą mi całkiem koncepcję wizualną. Korci mnie żeby zmniejszyć moc. Projektant był starej daty i chyba mi pozawyżał parametry. Wydaje mi się, że przesadził. Dlatego zwracam się z pytaniem do praktyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 11.07.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 A ja mam jeszcze takie pytanie do grupy, proszę o pomoc. Jaką moc powinny mieć grzejniki łazienkowe , jeśli łazienki mają 8,4 i druga 3,8 m2? Przy czym na 50-60% powierzchni jest ogrzewanie podłogowe. Projekt mam na większe grzejniki niż zamierzam sobie sprawić, a te większe burzą mi całkiem koncepcję wizualną. Korci mnie żeby zmniejszyć moc. Projektant był starej daty i chyba mi pozawyżał parametry. Wydaje mi się, że przesadził. Dlatego zwracam się z pytaniem do praktyków. Sprawdź jakie mu wyszły straty ciepła w tych łazienkach. Dobór grzejników w zal. od powierzchni (30-80W/m2) może być obarczony dużym błędem i dlatego lepiej mieć konkretne wyliczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.07.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Szambo kupię prawdopodobnie w Tras-gazie w Jabłonnej. Nie wiem zbyt wiele na jego temat poza tym, że można je kupić i dowiozą go w tym roku! Ba, nawet zdejmą go ze swojego samochodu!! W sobotę pojadę tam dowiedzieć się czegoś więcej. Ale szczerze mówiąc już nie zależy mi na żadnych certyfikatach, atestach itp. - chce żeby po prostu BYŁO! Cena szamba 10m3 ze wzmacnianą górą to 2350zł. Transport do Wawra - 200 zł . A montaż w jakiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 11.07.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 A montaż w jakiej cenie? Tego nie wiem. Dowiem się w sobotę na miejscu i dam znać. ps. na czym polega montaż szamba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 11.07.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 A montaż w jakiej cenie? Tego nie wiem. Dowiem się w sobotę na miejscu i dam znać. ps. na czym polega montaż szamba? u mnie wyglądało to tak: rano przyjechała koparka i zrobiła dziurę, potem przyjechało HDSem szambo i zostało zdjęte (HDSem) z paki do owej dziury w ziemi, potem posmarowali zaprawą pokrywę szamba i ją umieści na górze szamba, po czym przymocowali na zaprawę kominki z włazami w moim zakresie było potem podłączenie szamba do domu oraz zasypanie piachem po bokach, także ja zapewniłem zaprawę, prąd i wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 11.07.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 przy czym za koparkę osobno płaciłeś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 12.07.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 przy czym za koparkę osobno płaciłeś.... jasne! Ty też za podłaczenie i zasypanie też osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 12.07.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Podsumowując montaż szamba sprowadza się do wsadzenia go w gotowy dół i zamocowaniu kominków i pokrywy. Reszta należy do inwestora. Czyli tak jak myślałem. A płaciliście dodatkowo za ten "montaż", czy był on w cenie szamba? Dół mieliście wcześniej wypoziomowany, czy poziomowanie szamba odbywało się podczas jego instalowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 12.07.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Podsumowując montaż szamba sprowadza się do wsadzenia go w gotowy dół i zamocowaniu kominków i pokrywy. Reszta należy do inwestora. Czyli tak jak myślałem. A płaciliście dodatkowo za ten "montaż", czy był on w cenie szamba? Dół mieliście wcześniej wypoziomowany, czy poziomowanie szamba odbywało się podczas jego instalowania? umieszczenie w wykopie, wypoziomowanie oraz zamocowanie pokrywy i kominków było w cenie - brałem z ekotransu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja 12.07.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Polećcie proszę swoich kominkarzy (ew. cudzych sprawdzonych). Jakoś nie bardzo mamy szczęście. Fachowcy, do których mamy kontakty albo są drodzy, albo nas wystawiają, albo mają terminy na początku przyszłego roku.Z góry dziękuję Patrycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.07.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Szambo kupię prawdopodobnie w Tras-gazie w Jabłonnej. Nie wiem zbyt wiele na jego temat poza tym, że można je kupić i dowiozą go w tym roku! Ba, nawet zdejmą go ze swojego samochodu!! W sobotę pojadę tam dowiedzieć się czegoś więcej. Ale szczerze mówiąc już nie zależy mi na żadnych certyfikatach, atestach itp. - chce żeby po prostu BYŁO! Cena szamba 10m3 ze wzmacnianą górą to 2350zł. Transport do Wawra - 200 zł . Dodzwoniłem się, w internecie firma ma nazwę ART-BUD SKŁAD MATERIAŁÓW BUDOWLANYCH. Koszt szamba 2350 pln dowóz i dźwig do Sulejówka 350 pln ale - nie mają człowieka do osadzenia i montażu szamba , trzeba mieć swojego. Przyjeżdża tylko operator dźwigu/kierowca Dodatkowo: Kominek 115pln klej 25pln właz 155 pln (60cm) wykopanie dziury we własnym zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qmoter 13.07.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Cześć Wszystkim, Wygląda na to że po niedzieli zacznę... Muszę zacząć dokonywać pierwszych zakupów: czy bedziecie tak mili i podzielicie się jakimś azymutem na składy drewna oraz stali w okolicach (lub trochę dalej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 14.07.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Dodzwoniłem się, w internecie firma ma nazwę ART-BUD SKŁAD MATERIAŁÓW BUDOWLANYCH. Koszt szamba 2350 pln dowóz i dźwig do Sulejówka 350 pln ale - nie mają człowieka do osadzenia i montażu szamba , trzeba mieć swojego. Przyjeżdża tylko operator dźwigu/kierowca Dodatkowo: Kominek 115pln klej 25pln właz 155 pln (60cm) wykopanie dziury we własnym zakresie Co za bzdura - skąd ja wezmę człowieka do osadzenia szamba?? Jutro miałem tam jechać i zamawiać, ale widzę, że prędzej zrobię tam awanturę... . Normalnie ręce mi już opadają z tym szambem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 14.07.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Cześć Wszystkim, Wygląda na to że po niedzieli zacznę... Muszę zacząć dokonywać pierwszych zakupów: czy bedziecie tak mili i podzielicie się jakimś azymutem na składy drewna oraz stali w okolicach (lub trochę dalej)? drewno: trakt lubelski między kościołem a Marcpolem lucerny zaraz za mostkiem za stanexem wał miedzeszyński pomiędzy rondem a skrętem do Falenicy (obok kortów) są jeszcze tartaki jakieś w okolicy, ale nie znam ich - Lawy chyba brał stamtąd drewno stal: -większość okolicznych składów budowlanych (ale to pośrednicy) -firma tylko od stali: róg traktu lubelskiego i llucerny -chyba w Zielonce jest duże centrum (przejrzyj historię Grupy Otwockiej, bo na 1-2 lata temu było o tym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qmoter 14.07.2006 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 mlk - dzięki !! Jutro zrobię sobie mały rajd po tych punktach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts