Gość 17.08.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Zostały mi dwie nierozpakowane rolki folii kubełkowej (20m/rolka) - oddam tanio w dobre ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 17.08.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Niestety okazało się, że złodzieje obcięli kilka kabli - wychodzące z ziemi przy skrzynce ele. i do dwóch lamp na ścianie budynku. Miedzi tam było tyle że chyba na jedno piwo nie starczy, a ja mam kłopot.Jakbym ich złapał to też bym im coś obciął. Kraftz,Owszem, mimo paru obsów (np. wylweka z 3 tyg. opóźnieniem) trochę podgoniłem.Dzisiaj zaczęli naklejać styropian z zewnątrz, a wewnątrz wygładzają tynki przy oknach i katongipsy. Swoją drogą w projekcie jest 14 cm styropianu, które w sprzedaży nie występuje. Czy ktoś może polecić mi miejsce gdzie jest duży wybór płytek klinkierowych? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 17.08.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Dziś doznałam szoku. Wyjeżdżam od siebie z budowy, a tu geodeci robią pomiary pod obiecywaną od paru lat ulicę Czyżby wreszcie miała zaistnieć w realu, a nie tylko na planach Szkoda tylko, że okurzą się moje nowe tynki, które mam mieć położone lada moment. Ale coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 18.08.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Gośka - ja słyszałam, że we wrześniu mają zrobic Projektowaną - jesli cos mierzą to może rzeczywiście się uda. Ja juz nie mam sił na te dziury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 18.08.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Gośka - ja słyszałam, że we wrześniu mają zrobic Projektowaną - jesli cos mierzą to może rzeczywiście się uda. Ja juz nie mam sił na te dziury... a jest Projektowana? chodzi o przedłużenie Panny Wodnej do Traktu? ja chciałbym dożyć dociągnięcia do nas tego: http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3556591.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 18.08.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Mlk - Projektowana to nasza wewnętrzna droga - mają ja utwardzic na odcinku 500metrów. Przedłużenie Panny Wodnej jest 100metrów dalej i moze powstanie w przyszłym roku, a może nie.... A autostrady to drażliwy temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 18.08.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Gośka - ja słyszałam, że we wrześniu mają zrobic Projektowaną - jesli cos mierzą to może rzeczywiście się uda. Ja juz nie mam sił na te dziury... Właśnie o Projektowaną mi chodzi. Ale dziś byłam na budowie i żadnych kołków powbijanych nie było. Ja o tym, że Projektowana ma być już lada dzień słyszę od kwietnia. Może w końcu się doczekamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 21.08.2006 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Cześć,mam 2 pytania odnośnie kosztów przyłącza gazu. 1)Gazownia "zaśpiewała" mi około 400PLN za metr + opłata przyłączeniowa.Mam wiarygodne sygnały, że cena jest zawyżona.Znacie jakieś firmy, które za wykonanie przyłącza (od gazociągu do granicy działki) skalkulowałyby taniej? 2)Jak kształtuje się koszt "przebicia się" z przyłaczem pod jezdnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikol 21.08.2006 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Cześć, mam 2 pytania odnośnie kosztów przyłącza gazu. 1) Gazownia "zaśpiewała" mi około 400PLN za metr + opłata przyłączeniowa. Mam wiarygodne sygnały, że cena jest zawyżona. Znacie jakieś firmy, które za wykonanie przyłącza (od gazociągu do granicy działki) skalkulowałyby taniej? 2) Jak kształtuje się koszt "przebicia się" z przyłaczem pod jezdnią? Witaj!! 1. Coś chyba dużo i nie za bardzo z cennika http://www.gazownia.com.pl/page2_ind.php?strona_id=3 U mnie za podłączenie 5 mb pod drogą nieutwardzoną 920 PLN 2. Też jest w cenniku Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 21.08.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Cześć, mam 2 pytania odnośnie kosztów przyłącza gazu. 1) Gazownia "zaśpiewała" mi około 400PLN za metr + opłata przyłączeniowa. Mam wiarygodne sygnały, że cena jest zawyżona. Znacie jakieś firmy, które za wykonanie przyłącza (od gazociągu do granicy działki) skalkulowałyby taniej? 2) Jak kształtuje się koszt "przebicia się" z przyłaczem pod jezdnią? U mnie firma 1500zł za 10mb - ale w drodze gruntowej,a z gazowni dostanę trochę większy zwrot . Te 400zł/mb to chyba w litej skale . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikol 21.08.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Albo próbują się "przyłączyć" do sejfu w banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 21.08.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 U mnie firma 1500zł za 10mb - ale w drodze gruntowej,a z gazowni dostanę trochę większy zwrot . Te 400zł/mb to chyba w litej skale . W drodze, czyli wzdłuż drogi a nie w poprzek (z tymczasowym "zajęciem" jezdni). Dobrze rozumiem? O jakim zwrocie piszesz? Przyślij proszę namiar do firmy, która wykonała/wykona Tobie przyłącze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 23.08.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Hej! Może ktoś się podzieli namiarem na dobrego instalatora do C.O.... Już niebawem trzeba będzie instalacje zrobić... Dzięki z góry !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 23.08.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Hej! Może ktoś się podzieli namiarem na dobrego instalatora do C.O.... Już niebawem trzeba będzie instalacje zrobić... Dzięki z góry !! mam tylko złe doświadczenia :( ostatnio jednego pogoniłem w trakcie budowy, drugi hydraulik robi bez zastrzeżeń ale nie chce jeszcze zapeszczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zatom 23.08.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Witam wszystkich,Chcę w przyszłym roku wystartować z budową w okolicach Cylichowskiej. Teraz chcę wystąpić o warunki zabudowy. Proszę o poradę bo widzę, że większość z Was ma to już za sobą.1. Czy po WZ warto wystąpić przed, czy po wybraniu projektu. Planuję projekt ind. dlatego jest dość istotne z punktu widzenia czasu (jak zamkne projekt w list lub gru to bede to ermin otrzymania WZ wyjdzie gdzieś w maju....)2. Jakie dokumenty trzeba załączyć; mapki? jaka mapka - skąd ją zdobyć; jak stworzyć mapkę zamierzenia inwestycyjnego, jeśli nie mam projektu arch.3. Jakie są inne kruczki, specyficzne dla urzędu wawerskiego.4. Jak określić zapotrzebowanie na poszczególne media. Z góry dziękuję i sorry, jeśli któreś z tych pytań są głupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 23.08.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Witam wszystkich, Chcę w przyszłym roku wystartować z budową w okolicach Cylichowskiej. Teraz chcę wystąpić o warunki zabudowy. Proszę o poradę bo widzę, że większość z Was ma to już za sobą. 1. Czy po WZ warto wystąpić przed, czy po wybraniu projektu. Planuję projekt ind. dlatego jest dość istotne z punktu widzenia czasu (jak zamkne projekt w list lub gru to bede to ermin otrzymania WZ wyjdzie gdzieś w maju....) 2. Jakie dokumenty trzeba załączyć; mapki? jaka mapka - skąd ją zdobyć; jak stworzyć mapkę zamierzenia inwestycyjnego, jeśli nie mam projektu arch. 3. Jakie są inne kruczki, specyficzne dla urzędu wawerskiego. 4. Jak określić zapotrzebowanie na poszczególne media. Z góry dziękuję i sorry, jeśli któreś z tych pytań są głupie. Ad1) w WZ należy wystąpić jak najszybciej bo długo to trwa; Jeśli masz ogólną koncepcje projektu, znajdz podobny na necie i wydrukuj Ad2) mapka archiwalna na której trzeba narysować rzut budynku - ja narysowałem prostokąt i to wystarczyło + z gazowni wstępne warunki przyłącza + z elektrowni to samo + MPWIK to samo albo "obietnice" od providerów przyłączy, że są w stanie Ciebie przyłączyć do sieci. Nie wiem co w przypadku, jak nie ma mediów w pobliżu. Ad3) ??? Ad4) jak już będziesz składał o warunki to tam powiedzą Tobie co wpisać i do formularza o WZ wystarczy przepisać. Pozdrawiam, Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 23.08.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Witam wszystkich, Chcę w przyszłym roku wystartować z budową w okolicach Cylichowskiej. Teraz chcę wystąpić o warunki zabudowy. Proszę o poradę bo widzę, że większość z Was ma to już za sobą. 1. Czy po WZ warto wystąpić przed, czy po wybraniu projektu. Planuję projekt ind. dlatego jest dość istotne z punktu widzenia czasu (jak zamkne projekt w list lub gru to bede to ermin otrzymania WZ wyjdzie gdzieś w maju....) 2. Jakie dokumenty trzeba załączyć; mapki? jaka mapka - skąd ją zdobyć; jak stworzyć mapkę zamierzenia inwestycyjnego, jeśli nie mam projektu arch. 3. Jakie są inne kruczki, specyficzne dla urzędu wawerskiego. 4. Jak określić zapotrzebowanie na poszczególne media. Z góry dziękuję i sorry, jeśli któreś z tych pytań są głupie. Ad1) w WZ należy wystąpić jak najszybciej bo długo to trwa; Jeśli masz ogólną koncepcje projektu, znajdz podobny na necie i wydrukuj Ad2) mapka archiwalna na której trzeba narysować rzut budynku - ja narysowałem prostokąt i to wystarczyło + z gazowni wstępne warunki przyłącza + z elektrowni to samo + MPWIK to samo albo "obietnice" od providerów przyłączy, że są w stanie Ciebie przyłączyć do sieci. Nie wiem co w przypadku, jak nie ma mediów w pobliżu. jak nie ma mediów, to piszę się że woda z własnej studni (trzeba ją zaznaczyć na mapce), ogrzewanie takie jakie się wybrało (zbiornik na olej, na gaz, lub piec na drewno/węgiel itp) oraz występować o budowę domu wraz ze szczelnym szambem (też zaznaczyć na mapce) kruczki urzędu - czesto dzwonić, pojawić się kilka razy (najlepiej z jakimś małym giftem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 23.08.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Warunki zabudowy to podstawa - dopiero na ich podstawie powinno się dokonywać wyboru projektu. Przykładowo mogą w WZ kazać Ci budować parterowy a ty kupisz wcześniej projekt domu z poddaszem i co wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 23.08.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Warunki zabudowy to podstawa - dopiero na ich podstawie powinno się dokonywać wyboru projektu. Przykładowo mogą w WZ kazać Ci budować parterowy a ty kupisz wcześniej projekt domu z poddaszem i co wtedy? dokładnie tak! dołącz do wniosku o warunki rzuty/rysunki gotowego projektu domu który jest w miare blisko tego co chcesz budować w warunkach z urzędu dostaniesz linię zabudowy, max szerokość domu, max wysokość kalenicy oraz %działki jaki może być zabudowany - żadnych nawizań do projektu załączonego do wniosku o warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zatom 23.08.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 dziękuję za odpowiedzi. Czyli nie muszę mieć projektu, zdobywam warunki przyłączy (gaz, prąd - bo to mam). Mapka - mam jakies stare xero, może wystarczy....i czas żeby biegac po tych cholernych urzedach.A propos prądu - gdzie warunki, bo z tego co pamiętam to gaz gdzies przy Kasprzaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts