eMKey 23.08.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 W drodze, czyli wzdłuż drogi a nie w poprzek (z tymczasowym "zajęciem" jezdni). Dobrze rozumiem? W poprzek drogi gruntowej ale też z tymczasowym zajęciem, bo to droga gminna. O jakim zwrocie piszesz? Podpisałem z gazownią umowę, że projekt przyłącza i wykonanie leży po mojej stronie, a oni refundują mi część kosztów - zależało mi głównie na czasie, a gazownia ma swoje terminy i raczej mogą się spóźnić niż coś przyśpieszyć. I tak: 1. projekt zrobiłem sam za 0zł, 2. kosztorys pokazałem w gazowni b. odważny to dostanę jeszcze zwrot. Przyślij proszę namiar do firmy, która wykonała/wykona Tobie przyłącze... będzie robiła (mam nadzieję, że bez problemu) firma "STD Nasiłowski" z Zielonki p.Tykociński 771 83 60. pzdr. PS.1 - gdybym za projekt musiał zapłacić, to finansowa taka zabawa jest raczej nieopłacalna. PS.2 - normalnie nie robię projektów - ten dla siebie wyjątkowo , chociaż nieźle można na tym zarobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 23.08.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 dziękuję za odpowiedzi. Czyli nie muszę mieć projektu, zdobywam warunki przyłączy (gaz, prąd - bo to mam). Mapka - mam jakies stare xero, może wystarczy....i czas żeby biegac po tych cholernych urzedach. A propos prądu - gdzie warunki, bo z tego co pamiętam to gaz gdzies przy Kasprzaka... Prąd- wniosek na Chrzanowskiego i kazać przysłać do domu; Gaz - od 01.08.06 w Alejach Jerozolimskich, info :http://www.mzg.com.pl/ Pozdrawiam, Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiworob 23.08.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Z tego co ja wiem, to warunki na prąd załatwiał mój mąż na Rudzkiej. Żeby było szybciej wystarczy odręcznie napisać wniosek aby dostać krótkie pisemko, w którym Stoen wyłącznie stwierdzi, że nie ma przeszkód. Zajmuje im to dosłownie tydzień (przynajmniej w moim przypadku). To w zupełności wystarczy do WZ... a swoją drogą wystąpić na właściwym druku o warunki przyłączenia i to najlepiej jednocześnie na budowlany jak i docelowy. Tu schodzi troszkę dłużej, ale w końcu niektórzy też mają wakacje... Tak a propo właśnie z mężem przeszliśmy przez to wszystko dopiero co i czekamy na pozwolenie na budowę, tak więc jesteśmy na biżąco pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 23.08.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Z tego co ja wiem, to warunki na prąd załatwiał mój mąż na Rudzkiej. Żeby było szybciej wystarczy odręcznie napisać wniosek aby dostać krótkie pisemko, w którym Stoen wyłącznie stwierdzi, że nie ma przeszkód. Zajmuje im to dosłownie tydzień (przynajmniej w moim przypadku). To w zupełności wystarczy do WZ... a swoją drogą wystąpić na właściwym druku o warunki przyłączenia i to najlepiej jednocześnie na budowlany jak i docelowy. Tu schodzi troszkę dłużej, ale w końcu niektórzy też mają wakacje... Tak a propo właśnie z mężem przeszliśmy przez to wszystko dopiero co i czekamy na pozwolenie na budowę, tak więc jesteśmy na biżąco pozdrawiam Iwona Nie trzeba jechać na Rudzką można wszystko złożyć na Chranowskiego. Elektryka i tak trwa szybciec niż gaz, więc nie jest wąskim gardłem. Pozdrawiam, Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zatom 24.08.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Czyli w przypadku STOENU wystarczy Twoim zdaniem wypełnić "prośba o określenie możliwości przyłączenia", nie trzeba uzyskiwać "warunków przyłączenia"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 24.08.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Czyli w przypadku STOENU wystarczy Twoim zdaniem wypełnić "prośba o określenie możliwości przyłączenia", nie trzeba uzyskiwać "warunków przyłączenia"? Wystarczy, ale jak już tam będziesz to nic nie kosztuje Ciebie wypełnienia wniosku o warunki dla grupy V i VI bo i tak będzie potrzebne do pozwolenia na budowe Pozdrawiam, Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zatom 24.08.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 rozumiem, bardziej mi chodzi o czas, do wniosków o ktorych mówisz są potrzebne kolejne załaczniki ...W kazdym razie dziekuję wszystkim za porady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 24.08.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Czesć,mam pytanie odnośnie projektu szamba. Do wniosku o pozwolenie na budowę wymagany jest projekt wspomnianego.Zdaję sobie sprawę, że kupując zbiornik gotowy, otrzymam również projekt, który będę mógł załączyć do wniosku o pozwolenie na budowę. Ja jednak planuję budowę "zwykłego" zbiornika bezodpływowego metodą gospodarczą - w oparciu o betonowe kręgi. Projektu nie mam a zaprojektowanie gotowca tylko dla moich potrzeb kosztować będzie (jak sądzę) dużo więcej niż kupno projektu-gotowca. Może podpowiecie, jak oszczędnie wybrnąć z tej sytuacji: macie jakieś namiary na tanie projekty szamb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 24.08.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Witam Powoli czas chyba zaczac przeczytac caly watek, pewnie mase praktycznych wskazowek tu znajde - na razie jednak czekam na nieszczesne WZ. Wniosek zlozylam w marcu. Brak slow. Slyszalam, ze ostatnio 2 osoby wytoczyly proces urzedowi za nieterminowe rozpatrzenie wnioskow o wydanie WZ...moze niedlugo cos sie zmieni, bo wymieniaja kadre Acha, jezeli papierologia zakonczy sie szczesliwie bedziemy sie budowac w Miedzylesiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 24.08.2006 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Czesć, mam pytanie odnośnie projektu szamba. Do wniosku o pozwolenie na budowę wymagany jest projekt wspomnianego. Zdaję sobie sprawę, że kupując zbiornik gotowy, otrzymam również projekt, który będę mógł załączyć do wniosku o pozwolenie na budowę. Ja jednak planuję budowę "zwykłego" zbiornika bezodpływowego metodą gospodarczą - w oparciu o betonowe kręgi. Projektu nie mam a zaprojektowanie gotowca tylko dla moich potrzeb kosztować będzie (jak sądzę) dużo więcej niż kupno projektu-gotowca. Może podpowiecie, jak oszczędnie wybrnąć z tej sytuacji: macie jakieś namiary na tanie projekty szamb? do odbioru budynku szmbo musisz mieć z atestem i gwarancją szczelności a sam sobie chyba nie wystawisz atestu - no chyba, że jesteś producentem szamb. Ja kupiłem projekt domu w którym był projekt szamba (jednokomorowe 10m3). jeżeli chcesz to zrobię zdjęcie i Ci prześlę na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 25.08.2006 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 do odbioru budynku szmbo musisz mieć z atestem i gwarancją szczelności a sam sobie chyba nie wystawisz atestu - no chyba, że jesteś producentem szamb. Ja kupiłem projekt domu w którym był projekt szamba (jednokomorowe 10m3). jeżeli chcesz to zrobię zdjęcie i Ci prześlę na priva. Nie wierzę własnym oczom... Jak mam rozumieć Twój post: kupiłeś projekt ATESTOWANEGO szamba? Do tej pory sądziłem, że atest wydaje się (jeśli już) na GOTOWY produkt a nie projekt produktu, bądź produkt dopiero zaprojektowany. Czy szambo więc będziesz wykonywał we własnym zakresie według kupionego planu? Czy urzędnik z gminy będzie szambo odbierał? W jaki sposób, jeśli jest zakopane w ziemi? Na podstawie projektu i dołączonych atestów? Jak zagadnienie wygląda w praktyce: w ogóle ktoś interesuje się szambem, czy tylko projektem? Czy mam więc rozumieć, że ZMUSZONY JESTEM do zakupu szamba gotowego, czytaj atestowanego lub budowy według projektu? Muszę POSIADAĆ gwarancję szczelności zbiornika, czy tę szczelność po prostu ZAGWARANTOWAĆ (np. pod odpowiedzilanością karną) budując zbiornik przy spełnieniu wszelkich zasad sztuki? (to dwie różne sprawy). Po co mi zdjęcie Twojego szamba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 25.08.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Po co mi zdjęcie Twojego szamba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 25.08.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Witajcie, jeśli chodzi o koparke (również transport) i słowność to nieoceniony jest p.Kadej 601801403 Jeśli zaś chodzi o wcześniejszy wątek dot. p.Edytki to się osobiście bardzo przejechałem, czekałem na jej ekipe ponad pół roku, mimo standardowych problemów z komunikacją, w końcu upragniony dzień przyszedł i ekipa z majstrem przyjechała (dwa dni wcześniej przyjechali zwieźli sprzęt ale chyba bez majstra) i uciekła, porzucając sprzęt. Majster stwierdził, że robota za skomplikowana, mu się - nieopłaca=niechce itp. W końcu umówiłem się z Panem Z.C., którym podpisałem umowę, a który najpierw przesuwał termin rozpoczęcia praz z uwagi na upały, a gdy upały się skończyły okazało się, że może we wrześniu bo nie ma wolnych ludzi w tej chwili. Z umową mogę iść do sądu tylko co z tego. Ja uważam, że przekazywanie sobie informacji o wykonawcach jest bardzo korzystne jak widać każdy polecany fachowiec ma dobre i złe opinie. Może następnym razem będzie udziałem naszych pozytywnych doświadczeń, oby. Witam, Trolosa dzięki za kontakt do Pana Kadeja, rozmawiałem z Nim i jestem umówiony na "robotę"- zaczyna w poniedziałek 28.08.06. Rzeczywiście facet słowny, na umówione spotkanie stawił się przed czasem. Mam nadzieję, że w pracy jest równie dokładny. Po wykonaniu zadania zdam relację. Jeszcze raz dzięki za kontakt. pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 25.08.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Hej! Może ktoś się podzieli namiarem na dobrego instalatora do C.O.... Już niebawem trzeba będzie instalacje zrobić... Dzięki z góry !! Witam, Jeśli chodzi o instalację CO i nie tylko , to z całą odpowiedzialnością mogę polecić firmę ANGO - Pan Andrzej Markowski tel:602 699 010. Pełen profesjonalizm, dokładność rzetelność, fachowość i dogodne ceny. pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiworob 25.08.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Ja trobhę z innej beczki... może ktoś z was nie potrzebuje już budowlanego mieszkalnego? moja ekipa miała codziennie z kwater w tą i z powrotem, ale nagle zrobilo się za daleko... pewnie znów benzyna zdrożała.... mam jakiś namiar na handlarza spod Wyszkowa, ale podobno nieźle się ceni, więc zanim tam pojadę, może ktoś mnie poratuje?, please... pozdr Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 28.08.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Glazurnik wystawił mnie do wiatru . Pilnie poszukuje jakiegoś solidnego - znacie może takich?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 28.08.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Witam, Czy ktoś mógłby mi polecić miejsce gdzie można kupić kamień do obłożenia kominka? Chodzi mi o zrobienie zwykłej, płaskiej ramki wokół drzwiczek kominka.Najprawdopodobniej z piaskowca, ale chętnie popatrzyłbym też na marmur. Czy w sprzedaży występują jakieś standardowe płytki czy tylko cięte na wymiar "z metra"? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 28.08.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Czy ktoś mógłby mi polecić miejsce gdzie można kupić kamień do obłożenia kominka? Moi kominkarze kupowali w hurtownii marmuru na ul. Marywilskiej (niedaleko Płochocińskiej). Hurtownia nazywa się Brial. Wydaje mi się, że wybór był tam dość spory. Wiem, że jakieś marmury sprzedają też na przeciwko Stanbudu (dawny Stanex) na Lucerny - ale tam nie zachodziłem, więc nie wiem jaką mają ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 28.08.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 do odbioru budynku szmbo musisz mieć z atestem i gwarancją szczelności a sam sobie chyba nie wystawisz atestu - no chyba, że jesteś producentem szamb. Ja kupiłem projekt domu w którym był projekt szamba (jednokomorowe 10m3). jeżeli chcesz to zrobię zdjęcie i Ci prześlę na priva. Nie wierzę własnym oczom... Jak mam rozumieć Twój post: kupiłeś projekt ATESTOWANEGO szamba? Do tej pory sądziłem, że atest wydaje się (jeśli już) na GOTOWY produkt a nie projekt produktu, bądź produkt dopiero zaprojektowany. Czy szambo więc będziesz wykonywał we własnym zakresie według kupionego planu? Czy urzędnik z gminy będzie szambo odbierał? W jaki sposób, jeśli jest zakopane w ziemi? Na podstawie projektu i dołączonych atestów? Jak zagadnienie wygląda w praktyce: w ogóle ktoś interesuje się szambem, czy tylko projektem? Czy mam więc rozumieć, że ZMUSZONY JESTEM do zakupu szamba gotowego, czytaj atestowanego lub budowy według projektu? Muszę POSIADAĆ gwarancję szczelności zbiornika, czy tę szczelność po prostu ZAGWARANTOWAĆ (np. pod odpowiedzilanością karną) budując zbiornik przy spełnieniu wszelkich zasad sztuki? (to dwie różne sprawy). Po co mi zdjęcie Twojego szamba? Zdaje mi się, że źle mnie zrozumiałeś. Zaproponowałem Ci wysłanie zdjęcia projektu szamba dołączonego do projektu domu. I chyba oczywistym jest to że atest musi mieć szambo a nie projekt. Poza tym napisałeś, że sam chcesz wykonać szambo to Ci napisałem , że przy odbiorze szambo powinno mieć atest na szczelność więc kto ci wyda taki atest?. I tylko tyle Czytaj uważnie co ktoś napisze i trochę więcej taktu w Twoich wypowiedziach bo chciałem Ci pomóc a ty robisz drwiny z mojej osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 28.08.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Lucky Mike, a sprawdzałeś na Trakcie Lubelskim u Gromka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts