gośka57 19.09.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Szukam ekipy do zrobienia ogrodzenia z klinkieru i sztachet, może u kogoś z was robił ktoś, kto nie zdarł i nie spaprał za wiele. Z góry dzięki. eMKey, znalazłeś kogoś? Ja też miałam zamiar robić klinkier, ale chyba nie wyrobię finansowo Zastanawiam się nad jakimś innym rozwiązaniem, tylko nic w miarę sensownego nie przychodzi mi do głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 20.09.2006 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Kwestia interpretacji urzędów. Teraz juz NA SZCZĘŚCIE w większości przypadków nie uznaje się sasiadów za strony w postępowaniu.[/url] Informacje o warunkach zabudowy na przyłącze gazu poszły do wszystkich możliwych sąsiadów oraz do ZDMu, któremu teoretycznie nic do tego, bo w okolicach drogi miejskiej gazociąg nie będzie przechodził. A było to jakieś 2 tygodnie temu. Tak więc w wawrze raczej po staremu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 20.09.2006 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Szukam ekipy do zrobienia ogrodzenia z klinkieru i sztachet, może u kogoś z was robił ktoś, kto nie zdarł i nie spaprał za wiele. Z góry dzięki. eMKey, znalazłeś kogoś? Ja też miałam zamiar robić klinkier, ale chyba nie wyrobię finansowo Zastanawiam się nad jakimś innym rozwiązaniem, tylko nic w miarę sensownego nie przychodzi mi do głowy Niestety jeszcze nie. Nie zamierzam budować muru z klinkieru, tylko "wstawki", reszta to sztachety. Także moje pyt. o wykonawcę jest dalej aktualne. pzdr. PS. Finansowo ta już od dłuższego czasu nie wyrabiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 20.09.2006 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Kwestia interpretacji urzędów. Teraz juz NA SZCZĘŚCIE w większości przypadków nie uznaje się sasiadów za strony w postępowaniu.[/url] Informacje o warunkach zabudowy na przyłącze gazu poszły do wszystkich możliwych sąsiadów oraz do ZDMu, któremu teoretycznie nic do tego, bo w okolicach drogi miejskiej gazociąg nie będzie przechodził. A było to jakieś 2 tygodnie temu. Tak więc w wawrze raczej po staremu . dostałem info o warunkach zabudowy dotyczącymi sąsiedniej budowy dewelopera, natomiast nie dostałem nic o jego pozwoleniu na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 20.09.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Informacje o warunkach zabudowy na przyłącze gazu poszły do wszystkich możliwych sąsiadów oraz do ZDMu, któremu teoretycznie nic do tego, bo w okolicach drogi miejskiej gazociąg nie będzie przechodził. A było to jakieś 2 tygodnie temu. Tak więc w wawrze raczej po staremu . bo być może większe wykopy były?? Ja mialem metr od gazociągu robione przyłącze i nikogo nie powiadamiali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 20.09.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Informacje o warunkach zabudowy na przyłącze gazu poszły do wszystkich możliwych sąsiadów oraz do ZDMu, któremu teoretycznie nic do tego, bo w okolicach drogi miejskiej gazociąg nie będzie przechodził. A było to jakieś 2 tygodnie temu. Tak więc w wawrze raczej po staremu . He to z takich ciekawostek: gazownia miała przedłużyć gazociąg w mojej ulicy, tak żebym mógł się do niego podłączyć. I ... na decyzję czekała ponad pół roku bo gmina nie dostała "zwrotki":-?, zresztą jak się okazało od moich rodziców . Sama robota trwała 1 dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 20.09.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 bo być może większe wykopy były?? Ja mialem metr od gazociągu robione przyłącze i nikogo nie powiadamiali. Jeszcze nie było niestety . A większe może w tym sensie, że będzie przedłużany też gazociąg. Dopiero na mojej działce będzie odchodziło przyłącze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 20.09.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Kwestia interpretacji urzędów. Teraz juz NA SZCZĘŚCIE w większości przypadków nie uznaje się sasiadów za strony w postępowaniu.[/url] Informacje o warunkach zabudowy na przyłącze gazu poszły do wszystkich możliwych sąsiadów oraz do ZDMu, któremu teoretycznie nic do tego, bo w okolicach drogi miejskiej gazociąg nie będzie przechodził. A było to jakieś 2 tygodnie temu. Tak więc w wawrze raczej po staremu . dostałem info o warunkach zabudowy dotyczącymi sąsiedniej budowy dewelopera, natomiast nie dostałem nic o jego pozwoleniu na budowę Z tego co się dowiedziałem w gminie to nie ma obowiązku informowania sąsiadów o pozwoleniu na budowę, bo wszelkie zgody są udzielane na etapie WZiZT. Jeśli się zgodziłeś, że obok Ciebie stanie budynek o jakichś tam parametrach to już nikogo nie interesuje kiedy się to rozpocznie. I to jest w miarę rozsądne, bo nikt nikogo nie zablokuje podczas budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 20.09.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Z tego co się dowiedziałem w gminie to nie ma obowiązku informowania sąsiadów o pozwoleniu na budowę, bo wszelkie zgody są udzielane na etapie WZiZT. Jeśli się zgodziłeś, że obok Ciebie stanie budynek o jakichś tam parametrach to już nikogo nie interesuje kiedy się to rozpocznie. I to jest w miarę rozsądne, bo nikt nikogo nie zablokuje podczas budowy Kurde, to czemu ja musiałem czekać na uprawomocnienie się decyzji o pozwoleniu na budowę, które polegało odczekaniu czasu, w którym sąsiedzi mogli zgłosić protest? Czyżby faktycznie od zeszłego roku zaszła zmiana?? Jeśli tak to dobrze, bo ciągle czeka mnie etap pozwolenia na budowę inst. gazowej (jak już WZ wreszcie zostaną wydane ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 20.09.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Z tego co się dowiedziałem w gminie to nie ma obowiązku informowania sąsiadów o pozwoleniu na budowę, bo wszelkie zgody są udzielane na etapie WZiZT. Jeśli się zgodziłeś, że obok Ciebie stanie budynek o jakichś tam parametrach to już nikogo nie interesuje kiedy się to rozpocznie. I to jest w miarę rozsądne, bo nikt nikogo nie zablokuje podczas budowy Kurde, to czemu ja musiałem czekać na uprawomocnienie się decyzji o pozwoleniu na budowę, które polegało odczekaniu czasu, w którym sąsiedzi mogli zgłosić protest? Czyżby faktycznie od zeszłego roku zaszła zmiana?? Jeśli tak to dobrze, bo ciągle czeka mnie etap pozwolenia na budowę inst. gazowej (jak już WZ wreszcie zostaną wydane ). Ja właśnie dostałam pozwolenie na budowę inst. gazowej i teraz czekam 2 tygodnie na uprawomocnienie się decyzji. Więc już nie wiem, jak to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 20.09.2006 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 W sprawie ogrodzeń dwa słowa, OSTRZEŻENIE, Zamówiłem sztachetyhttp://www.allegro.pl/item127436683_sztachety_olchowe_proste_1_5m.html (sprzedający elektro-gsm), na szczęście nie zdążyłem wpłacić żadnej zaliczki - sztachety częściowo z korą, mokre i powichrowane. Pan musiał wiedzieć, że towar trochę nie taki, jak trzeba, bo bez słowa przyjął odmowę zapłaty za towar i zabrał sobie całość. Jeśli sprawdzi się moje nowe źródło, podam namiar. Wprawdzie facet trochę dziwny i musiałem 100 km przejechać, żeby szczegóły domówić, ale towar podobno dobry dostarcza - na miejscu niżsą cenę podał, niż kilkanaście dni wcześniej przez telefon, więc chyba, mimo wszytstko warto było. Za tydzień się okaże. Pozdrawiam nowych i starych też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 21.09.2006 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 W sprawie ogrodzeń dwa słowa, OSTRZEŻENIE, Zamówiłem sztachetyhttp://www.allegro.pl/item127436683_sztachety_olchowe_proste_1_5m.html (sprzedający elektro-gsm), na szczęście nie zdążyłem wpłacić żadnej zaliczki - sztachety częściowo z korą, mokre i powichrowane. Pan musiał wiedzieć, że towar trochę nie taki, jak trzeba, bo bez słowa przyjął odmowę zapłaty za towar i zabrał sobie całość. Jeśli sprawdzi się moje nowe źródło, podam namiar. Wprawdzie facet trochę dziwny i musiałem 100 km przejechać, żeby szczegóły domówić, ale towar podobno dobry dostarcza - na miejscu niżsą cenę podał, niż kilkanaście dni wcześniej przez telefon, więc chyba, mimo wszytstko warto było. Za tydzień się okaże. Pozdrawiam nowych i starych też Dzięki za ostrzeżenie Na szczęście moja wrodzona ostrożność nie pozwala mi na kupowanie czegokolwiek, czego nie dotknę i nie pomacam dlatego nie kupuję nic na allegro. Być może na tym tracę, ale ten typ już tak ma Co do tej drugiej informacji, to bardzo mnie zainteresowała. CZekam na więcej pozdrawiam gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 21.09.2006 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 W sprawie ogrodzeń dwa słowa, OSTRZEŻENIE, Zamówiłem sztachetyhttp://www.allegro.pl/item127436683_sztachety_olchowe_proste_1_5m.html (sprzedający elektro-gsm), na szczęście nie zdążyłem wpłacić żadnej zaliczki - sztachety częściowo z korą, mokre i powichrowane. Pan musiał wiedzieć, że towar trochę nie taki, jak trzeba, bo bez słowa przyjął odmowę zapłaty za towar i zabrał sobie całość. Jeśli sprawdzi się moje nowe źródło, podam namiar. Wprawdzie facet trochę dziwny i musiałem 100 km przejechać, żeby szczegóły domówić, ale towar podobno dobry dostarcza - na miejscu niżsą cenę podał, niż kilkanaście dni wcześniej przez telefon, więc chyba, mimo wszytstko warto było. Za tydzień się okaże. Pozdrawiam nowych i starych też Fripp - p. Marek zrobił wszystko OK u Ciebie? jakie i gdzie kupić tanie i dobre farby do malowania wnętrz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 21.09.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 gdzie kupić tanie i dobre ... A jest coś takiego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 21.09.2006 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Goka, jak przyjadš, to wtedy ocenię i dam znać, co i jak. MLK - ma skończyć w tym tygodniu (ale teraz czeka na komin od Witka ) Zobaczymy, ale patrzeć na niego już nie mogę. Hydrofor będš robili ci sami, którzy gaz robili, lepsi i chyba trochę tańsi nawet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACY007 21.09.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witam Nic nowego niestety (sadzac po postach innych forumowiczów) Dzis wystawila mnie do wiatru ekipa od odkopywania i izolowania fundamentow Nie musze dodac ze szukam nowej PILLNIEEEE POMOCYYYY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 21.09.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Na szczęście moja wrodzona ostrożność nie pozwala mi na kupowanie czegokolwiek, czego nie dotknę i nie pomacam dlatego nie kupuję nic na allegro. Być może na tym tracę, ale ten typ już tak ma gośka He, a ja wręcz przeciwnie , kupowałem wiele razy (z allegro i nie tylko) i odpukać na razie wszystko ok., a tych parę zaoszczędzonych do tej pory kzł b. cieszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akuka 22.09.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Hej!!! pozdrwawiam wszystkich budujących w Wawrze! Ja powoli zaczynam sie budować na Białołęce, ale z różnych powodów jest mi potrzebny dobry, sprawdzony geodeta z terenu Wawra (tzn. taki, który zna ten teren). Jeśli ktoś z Was ma i mógłby się podzielić namiarami - będę WDZIĘCZNA !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 22.09.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Hej!!! pozdrwawiam wszystkich budujących w Wawrze! Ja powoli zaczynam sie budować na Białołęce, ale z różnych powodów jest mi potrzebny dobry, sprawdzony geodeta z terenu Wawra (tzn. taki, który zna ten teren). Jeśli ktoś z Was ma i mógłby się podzielić namiarami - będę WDZIĘCZNA !!!! Witam, Z terenu Wawra polecam sprawdzonego geodetę Pana Zdzisława Branickiego tel.kom. 602762447, tel. stac. 228120092 pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akuka 23.09.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 tukaj - bardzo dziękuję !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts