Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

fripp

Recommended Posts

Hej!!! pozdrwawiam wszystkich budujących w Wawrze!

Ja powoli zaczynam sie budować na Białołęce, ale z różnych powodów jest mi potrzebny dobry, sprawdzony geodeta z terenu Wawra (tzn. taki, który zna ten teren).

Jeśli ktoś z Was ma i mógłby się podzielić namiarami - będę WDZIĘCZNA !!!! :D

A ja wrócę do Wawra :-)

Czy ktoś coś może wie na temat planowanych prac na ul. Poprawnej ?

Chodzi o kanalizację, wymianę wodociągów no i nową nawierzchnię

Bo swego czasu jak dowiadywałem się w urzędzie to mówili że mają już wszystko przygotowane i mają niebawem ruszyć z robotą.

Ale wypatrujemy koparek a tam nic

A my na wiosnę mamy tam się sprowadzić

pozdrawiamy

MandM

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy ktoś z Sz. P. mógłby mi polecić GLAZURNIKA?

Do zrobienia mam trzy łazienki, kuchnię, podłogę w kotłowni, korytarzu i wiatrołapie i być może jeszcze duży garaż

Pozdrawiam,

u mnie robi ten sam co robił u Lawego - wydaje mi się, że spokojnie można go polecać

jedyny problem to to że on ma dość napięty kalendarz, ale to już pozostawiam Tobie (jeśli się zdecydujesz) :)

Hej!!! pozdrwawiam wszystkich budujących w Wawrze!

Ja powoli zaczynam sie budować na Białołęce, ale z różnych powodów jest mi potrzebny dobry, sprawdzony geodeta z terenu Wawra (tzn. taki, który zna ten teren).

Jeśli ktoś z Was ma i mógłby się podzielić namiarami - będę WDZIĘCZNA !!!! :D

Ze spokojnym sumieniem mogę polecić Krzysztofa Kurowickiego, tel. 606 884 501.

Działa na tym terenie od wielu lat.

mlk !

Chciałbym sprawdzić, czy glazurnik polecany przez Lawego i Ciebie ma czas i ochotę popracować w mojej leśniczówce ... ale na priva nic nie dostałem i telefonu w poście nie widzę.

Swoją drogą, dziś odpisywałem na maila-prviva i odkryłem, że w skrzynce "do wysłania" zalega moje polecenie geodety dla akuka z 22 września! Drogi Administratorze dlaczego! Moja dzisiejsza odpowiedź wyszła od razu, a tamta zalega ... WHY?

Pozdrawiam,

mlk !

Swoją drogą, dziś odpisywałem na maila-prviva i odkryłem, że w skrzynce "do wysłania" zalega moje polecenie geodety dla akuka z 22 września! Drogi Administratorze dlaczego! Moja dzisiejsza odpowiedź wyszła od razu, a tamta zalega ... WHY?

Pozdrawiam,

Twoja wiadomość w skrzynce pozostaje aż adresat jej nie odbierze

Czy możecie podpowiedzieć, gdzie się udać z zapytaniem o wodociąg? Buduję przy Trakcie Lubelskim.

A może napiszecie, kto Wam przyłączał wodę od studni do domu i ile to kosztowało. Na razie mam tylko studnię i to wszystko.

Teraz trzeba skądś "wykombinować" wodę w domu. Skąd?

pozdrawiam :)

gośka

Gośka - Jeśli masz juz studnię to teraz musisz nabyć pompę.

Chyba że masz juz pompę głębinową.

Jesli masz studnię abisynkę to najlepiej nabyć zestaw hydroforowy : czyli pompa plus zbiornik.

Przynajmniej tak to u mnie wygladało. Podłącza to hydraulik :-)

Zuzza, dzięki za szybką odpowiedź :D

Wiem, ze muszę nabyć pompę+ zbiornik, ew. pompę głębinową. :) Bardziej interesuje mnie cena przekopania rowu, położenia rurek, obmurowania studni, izolacji, zawór zwrotny itp. Słowem wszystko, co potrzebne, żeby woda popłynęła z kranów i do instalacji CO. Do tej pory wszystko działało na zewnątrz. Teraz pora "wprowadzać" się do środka. :)

Co do wypowiedzi Agnieszki w sprawie Edyty R, to faktycznie trudny to przypadek. Edyta jak coś jest nie tak nie odbiera telefonów i nie dpowiada na sms-y.

Nie mam czasu na prześledzenie wszystkich wypowieadzi forumowiczów, ale mogę też przestrzec przed firmą K&P (podawane były ich namiary kilka stron wstecz) i dobrze fripp, że nie kupiłeś u nich drzwi . Nie mam nic do wyglądu drzwi, bo mi się podobają. Ale nie obyło się bez reklamacji, bo drzwi się opuściły, trzeba było poprawiać i wtedy się zaczęło. W przypadku naszych przejść z elektrykiem, mieliśmy do czynienia z nieuczciwym krętaczem. W przypadku drzwi - z prostactwem i wielkim chamstwem. Facet odbiera telefony (owszem), za to rzuca słuchawką i robi to nagminnie, jak tylko powie się, że z drzwiami jest coś nie tak. Usiłuje wmówić właścicielowi, że to jego wina, itd. Do tej pory wielki cham na budowie się nie pojawił. Co za typ!!!

Bess,

wiem, rozmawiałem z 1/2, smutno było. Elekryk chociaż, mam nadzieję wyprostowany?

Ze swojej strony najprawdopodobniej będę mógł polecić hydraulików, robili hydrofor i jeszcze parę rzeczy w domu będą dłubać. Na razie jakość prac na poziomie _ZBYCHA_, który rzeczywiście wart opinii krążących o nim na forum. Być może dorzucę też namiar na sztachetki, które dojechały z 3 i pół dniowym opóźnieniem, gdy zobaczę je przykręcone do stelaży.

Bess,

wiem, rozmawiałem z 1/2, smutno było. Elekryk chociaż, mam nadzieję wyprostowany?

Ze swojej strony najprawdopodobniej będę mógł polecić hydraulików, robili hydrofor i jeszcze parę rzeczy w domu będą dłubać. Na razie jakość prac na poziomie _ZBYCHA_, który rzeczywiście wart opinii krążących o nim na forum. Być może dorzucę też namiar na sztachetki, które dojechały z 3 i pół dniowym opóźnieniem, gdy zobaczę je przykręcone do stelaży.

sztachety wyglądają nie źle :)

MLK napisał:

fripp napisał:

Bess,

Ze swojej strony najprawdopodobniej będę mógł polecić hydraulików, robili hydrofor i jeszcze parę rzeczy w domu będš dłubać. Na razie jakoœć prac na poziomie _ZBYCHA_, który rzeczywiœcie wart opinii kršżšcych o nim na forum. Być może dorzucę też namiar na sztachetki, które dojechały z 3 i pół dniowym opóŸnieniem, gdy zobaczę je przykręcone do stelaży.

sztachety wyglšdajš nie Ÿle

hmmmm....

czyżbyœ iwedział więcej ode mnie :wink: 8) :D :D

Cieszę się, że ok.

Wkrótce wybieram się na wizytację, więc sam też ocenię. To jeszcze kwestia wykonawcy ogrodzenia, bo Pan wszystko oglšda sobie i przebiera tak, żeby miało ręce i nogi. Co trzeba też ładnie zatuszuje. :D Jest naprawdę niesamowity. :D

Sztachety.

Termin dwa tygodnie jakoœ (+3,5dnia wyszło). Z malowaniem dwukrotnym. (być może suche byłyby szybciej).

Cena w zależnoœci od wysokoœci, szerokoœci, frezowania itd. (ja wzišłem wariant najtańszy - deska zaokršglona u góry, bez frezowania boków i innych uœlicznień.

To doœć duży tartak, więc robiš też więŸbę chyba (przynajmniej coœ podobnego widziałem na placu).

Namiar:

Drewler, Czarnolas (tam, gdzie lipa Jana)

Leszek Wójcik

0.48.6772027

602 107 324/ 604 605 607

Wyglšda faktycznie całkiem ok.

Właściwie mam już skończone ogrodzenie. Niniejszym mogę polecić wykonawcę. Pan zajmuje się głównie ogrodzeniami metalowymi i wszystkim tym, co z metalem związane. U jednak mnie zrobił wszystko - od podmurówki po przykręcenie sztachet i 3 słupki klinkierowe. Dokładny i godny zaufania. Nie wiem tylko za bardzo, jak ma się cenowo - miałem dwie kontroferty i wyglądały podobnie.

Podczas robót pytał o rozwiązania,jakie ma zastosować, nawet wkręty do mocowania wybieraliśmy z kilku rodzajów,które nam pokazano. Jestem zadowolony ze współpracy i efektów. Gdyby ktoś był chętny, to namiar mogę podać na priv.