Szakalos 11.01.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Zapewne bede tu sie pojawial, na pewno korzystal z calego tego watku. Tu znajdziecie cos o mnie: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=90369 ... a dodam że jestem/bede z Zerzenia Pozdrawiam sasiadow.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 11.01.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Zapewne bede tu sie pojawial, na pewno korzystal z calego tego watku. Tu znajdziecie cos o mnie: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=90369 ... a dodam że jestem/bede z Zerzenia Pozdrawiam sasiadow.[/url] Witaj! Napisz coś więcej o swoim planowanym, prawie pasywnym domu śródziemnomorskim - zapowiada sie interesująco może skuszę się kiedyś (jak odpocznę) do budowy kolejnego, lepszego domu? a narazie to życzę powodzenia i wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olzy Smierci 11.01.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam Czy ma ktos z was moze namiary na jakas ekipe ktora byla by w stawie wybudowac fundamenty na wiosne tego roku. Nadmienic trzeba ze mam dosyc trudne warunki glebowe na dzialce - dosyc wysoka woda tj na poziomie ok metra. czy ktos moze z was interesowal sie technologia budowy fundamentow na mikropalach? Moze znacie ekipy ktore trudnia sie tego typu robotami? Bede badzo wdzieczny za jekie kolwiek kontakty. Z gory wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 12.01.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 ... Napisz coś więcej o swoim planowanym, prawie pasywnym domu śródziemnomorskim - zapowiada sie interesująco Chyba będzie ciężko pogodzić "pasywność" i "śródziemnomorskość" - szczególnie w polskich war. klimatycznych, ale życzę powodzenia. może skuszę się kiedyś (jak odpocznę) do budowy kolejnego, lepszego domu? Już ci się znudziło?! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 12.01.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 ... Napisz coś więcej o swoim planowanym, prawie pasywnym domu śródziemnomorskim - zapowiada sie interesująco Chyba będzie ciężko pogodzić "pasywność" i "śródziemnomorskość" - szczególnie w polskich war. klimatycznych, ale życzę powodzenia. może skuszę się kiedyś (jak odpocznę) do budowy kolejnego, lepszego domu? Już ci się znudziło?! . nie, jeszcze nie! w sume to na razie w pełni nie zadomowiłem się a co u Ciebie? od wczoraj w ramach 'wykańczania' mamy internet w domu - jak wiadomo TPSA stara się olewać klientów jak tylko może, więc mam łącze radiowe z Radionet'u za mniejsze pieniądze niż neostrada (nie wspominając o tym że nie muszę płacić abo za stacjonarny telefon) może później postawie jeszcze bramkę voip i będzie w ten sposób 'stacjonarny' fon też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szakalos 12.01.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Napisz coś więcej o swoim planowanym, prawie pasywnym domu śródziemnomorskim - zapowiada sie interesująco może skuszę się kiedyś (jak odpocznę) do budowy kolejnego, lepszego domu? a narazie to życzę powodzenia i wytrwałości Zalozenia laika przedstawiaja sie z grubsza nastepujaco: - dom przeszklony od strony poludniowej, od polnocnej minimum okien - odpowiednia izolacja - planuje welne (okk. 20cm) i calkowita grubosc sciany ok pol metra, rozwazam 3 warstwy - rozwiazania typu rekuperator, okna 3- szybowe, pompa/pompy ciepla i/lub baterie sloneczne Dom ma byc stosunkowy prosty w formie, z pelnym pietrem i dachem w koperte ok 30 stopni nachylenia. Calosc o powierzchni ok. 200m2 + garaz. Dogrzewanie rowniez przez kominek z plaszczem. Pasywne to duze slowo. Tego typu projekty nie potrzebuja podlaczenia do np gazowni. Wydaje mi sie, ze do az takiego zaawansowanego i jednak wymagajacego projektu nie dojde - chocby ze wzgledu na wymagania co do bryly. Mimo to ma to byc wyznacznik do ktorego bede dazyc, lecz z zastrzezeniem - nie za wszelka cene. W tej chwili poszukuje sprawdzonego architekta, ktory podjal by sie takiego malego wyzwania. Dodam, ze dzialka jest z wjazdem od strony poludniowej i w dodatku jest szersza niz glebsza. Sadze, ze to bedzie ciekawe zadanie. Jesli ktos moze wskazac sprawdzonych archtektow i z wiedza w zakresie: a) domow energooszczednych b) stylistyki srodzieomnomorskiej (tu znalazlem to http://www.studiogomez.pl) to bardzo prosze o kontakt. Z projektem udam sie po formalne sprawy tj. pozwolenie na budowe, poniewaz inf. o warunkach zabudowy wydaje mi sie do pominiecia patrzac na sasiedztwo, ktore jest 2 dzialki obok, a i okolica jest juz dosc zabudowana. Uda sie w ten sposob??? Serdecznie pozdrawiam i dziekuje za zyczenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 12.01.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 od wczoraj w ramach 'wykańczania' mamy internet w domu - jak wiadomo TPSA stara się olewać klientów jak tylko może, więc mam łącze radiowe z Radionet'u za mniejsze pieniądze niż neostrada (nie wspominając o tym że nie muszę płacić abo za stacjonarny telefon) RILI? Kiedyś jak sprawdzałem radionet to wcale tanio nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 12.01.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 nie, jeszcze nie! w sume to na razie w pełni nie zadomowiłem się a co u Ciebie? od wczoraj w ramach 'wykańczania' mamy internet w domu - jak wiadomo TPSA stara się olewać klientów jak tylko może, więc mam łącze radiowe z Radionet'u za mniejsze pieniądze niż neostrada (nie wspominając o tym że nie muszę płacić abo za stacjonarny telefon) może później postawie jeszcze bramkę voip i będzie w ten sposób 'stacjonarny' fon też Ja mieszkam i wykańczam (zostało mi pełno pierdółek), nieśpisznie zresztą . Ponieważ aktualnie jest "promocja" słonecznej platformy to ostatnio walczyłem z anteną satelitarną, drzewami zasłaniającymi dostęp do nieba (jak jest HB to brak Astry itd.) i na koniec z uszkodzonym konwerterem A co do internetu, to na pierwszy rzut oka ten Radionet jakoś nie powala, ale muszę ten temat zagłębić. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 12.01.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 od wczoraj w ramach 'wykańczania' mamy internet w domu - jak wiadomo TPSA stara się olewać klientów jak tylko może, więc mam łącze radiowe z Radionet'u za mniejsze pieniądze niż neostrada (nie wspominając o tym że nie muszę płacić abo za stacjonarny telefon) RILI? Kiedyś jak sprawdzałem radionet to wcale tanio nie było... jak sie podpisze umowe na rok to placi sie 50zl miesiecznie za najmnijesza przeplywnosc (256kb lub 512kb, nie pamietam dokladnie) - mi wystarczy, bo nie planuje ogladac telewizji HD po necie bez podpisania umowy na rok, cena wynosi 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 12.01.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Ja mieszkam i wykańczam (zostało mi pełno pierdółek), nieśpisznie zresztą . Ponieważ aktualnie jest "promocja" słonecznej platformy to ostatnio walczyłem z anteną satelitarną, drzewami zasłaniającymi dostęp do nieba (jak jest HB to brak Astry itd.) i na koniec z uszkodzonym konwerterem A co do internetu, to na pierwszy rzut oka ten Radionet jakoś nie powala, ale muszę ten temat zagłębić. pzdr. zaraz 'słonko' zgaśnie dla mnie Radionet jest jedynym sensownym rozwiazaniem - tanszy i o wieeeeeele szybszy i pelnieszy od GSM (tymczasowo mam blue connect - dużo więcej niż porażka), bo tpsa nie chce pociągnąć do mnie kabla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 12.01.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 no jak nie ma kabla to rzeczywiście pozostaje jedynie radio. Tańsze od TPSY nie jest ale jest.Ja mam kabel .. ale ide do Netii po ich ADSL'a - TPSY nie lubię więc to jedyne sensowne wyjście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizjoner 16.01.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Witam wszystkich forumowiczów , piszę z nieco nietypową prośbą. Znaleźliśmy z żoną dom, który ktoś wybudował kilka lat temu właśnie dla nas. Od sąsiadów wiemy, że dom jest na sprzedaż, właściciel wybudował go dla swojej córki, ale z jakiegoś powodu ona tam nie mieszka. Dom jest położony tuż obok adresu Poprawna 72E. Może ktoś z Was zna właściciela tego domu, a może sam właściciel przeczyta tę wiadomość... Pozdrawiam i życzę miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 16.01.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 (Wygląda na to, że po pół roku prób, nie dogadam się z tymi DEBILAMI z TPSA, może i lepiej bo jak nie będzie współpracy, to nie będzie kłopotów). Napiszcie proszę, jak się wam sprawuje ten Radionet? Jako alternatywę mogę mieć jeszcze Internet z Ery, Ideii lub Sferii. Poradźcie, zielonemu co będzie dla mnie lepsze? Chcę korzystać z głównie z poczty i dostępu do konta na firmowym serwerze, Po przeprowadzce zacznę pewnie zdalną pracę w domu, a więc będę ściągał i wysyłał "ciękie" pliki. Domek mam w międzyleskim lesie. Pozdrawiam,M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 16.01.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Napiszcie proszę, jak się wam sprawuje ten Radionet? tu pewnie MLK odpowie Jako alternatywę mogę mieć jeszcze Internet z Ery, Ideii lub Sferii. 3 x WIELKIE NIE!! do takiej pracy co wspominasz dobry byłby jednak kabel i ADSL z którejś z firm. Ale skoro nie ma możliwości rozejrzyj się za drogą radiową - nie tylko radionet obejmuje Ciebie zasięgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 16.01.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Lawy, A możesz napisać coś więcej:Dlaczego 3 x nie?Kto jeszcze działa we okolicy? M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 16.01.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 (Wygląda na to, że po pół roku prób, nie dogadam się z tymi DEBILAMI z TPSA, może i lepiej bo jak nie będzie współpracy, to nie będzie kłopotów). Napiszcie proszę, jak się wam sprawuje ten Radionet? Jako alternatywę mogę mieć jeszcze Internet z Ery, Ideii lub Sferii. Poradźcie, zielonemu co będzie dla mnie lepsze? Chcę korzystać z głównie z poczty i dostępu do konta na firmowym serwerze, Po przeprowadzce zacznę pewnie zdalną pracę w domu, a więc będę ściągał i wysyłał "ciękie" pliki. Domek mam w międzyleskim lesie. Pozdrawiam, M. tak jak pisal Lawy, zapomnił o Erze, Idei oraz Plusie, nie wiem jak działa Sferia póki co to Radionet działa u mnie ok, ale uzywam dopiero 5dni pogadaj z nimi: tel. 4247916 http://www.radionet.com.pl/ jeśli nie mają gdzieś w Twojej okolicy punktu rozsiewczego, to może założą taki u Ciebie (da się wtedy wynegocjować lepszą cenę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 16.01.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Dzięki A czy słyszał ktoś o firmie JJS? (http://www.jjs.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 16.01.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Dzięki A czy słyszał ktoś o firmie JJS? (http://www.jjs.pl) nie słyszałem o nich ze strony www wygląda że droźsi od radionetu - czy dobrze rozumiem że opłata jednorazowa dla domu wolnostojącego (1220 z vat) to za instalacje puktu dostępowego? - radionet skasował mnie 295zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 18.01.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witajcie Dawno mnie tu nie było, ale to przez wykończeniówkę. Ja jestem już prawie wykończona, trochę gorzej z domem Ale do rzeczy, czy ktoś z Was mógłby dać jakieś namiary na człowieka/ekipę/firmę, która wykonałaby odwodnienie rynien (wkpoanie w ziemię, studzienki i drenaż)? z góry dziękuję i pozdrawiam gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 18.01.2007 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Gosiu, poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts