mdzalewscy 08.12.2004 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 szkoda że tak daleko mieszkasz bo bym ci dał zatankować -po tym to jest jazda no co Ty, Piotrek, Druchu od wiosny będę mieszkał blisko i wtedy możemy skomulować oktany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 08.12.2004 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 szkoda że tak daleko mieszkasz bo bym ci dał zatankować -po tym to jest jazda no co Ty, Piotrek, Druchu od wiosny będę mieszkał blisko i wtedy możemy skomulować oktany wolisz barwione czy czyste? wysoko oktanowe czy zwykłe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 09.12.2004 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 niemiecka akadamia wojskowa opatentowala dodatek do oleju obnizajacy zuzycie paliwa i podnoszacy kulture pracy silnika. cena 30 euro (dodaje sie do kazdej wymiany oleju). produkt jest sprawdzony przez kilka innych instytutow badawczych i od kilku lat testowany byl w pojazdach wojskowych (min hammerach i mercach G). szukam jak sie dokladnie nazywa ten specyfik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plp 09.12.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 mam magnesy w mojej V8 i powiem wam, że warto !!! bo szybciej jedzie z wiaduktu, w sumie normalne zjawisko, bo ciężar wiekszy przez te magnesy. aha, pod górkę jest trochę wolniejszy Przykro mi, ale prędkość spadku swobodnego nie zależy od ciężaru ciała opadającego. Nie daj się nabrać na spadający kamień i piórko. Grzesiek13, wytłumacz mi jak to się dzieje, że atomy przemieszczając się przez pole magnetyczne ładują się elektrycznie. Dla twojej informacji tlen do spalania jak ten którym oddychasz jest cząsteczkowy. Ktoś wspomniał o plaźmie. Plazma to nie są atomy naładowane elektrycznie, choć być może taki jest skutek. Plazma to czwarty stan skupienia materii, gdzie elektrony nie znajdują się na powłokach, to takie trochę szkolne wyjaśnienie, ale trudno. Ale faktycznie polem magnetycznym da się na nią wpływać. Np. tokamak. Kiedyś widziałem książkę u koleżanki, nawiedzonej tarocistki, która twierdziła, że wszystko zaczyna się od energii, ale co to jest energia, nie potrafiła juz powiedzieć. Książka traktowała o starych "prawdach". Był tam rysunek przedstawiający różne pola wytwarzane przez ciało ludzkie. Jedno z nich nosiło nazwę "pole elektroniczne". Pewnie z takiej lektury zaczerpnął ktoś nazwę dla elektroniki. Hehe ! PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 09.12.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Niewątpliwe magnesy powiększają zużycie paliwa. Trzeba je przewieźć do sklepu lub klienta, pojechać do zakładu by zainstalować, później jeszcze raz by stwierdzić, dlaczego zużycie paliwa nie spadło itd. itp. Dodatkowo prąd, który zużywa mój komputer, gdy to piszę jest wytwarzany w większości z paliw kopalnych - które też do elektrowni dowieźć w ten czy w inny sposób trzeba. A to też jakiegoś paliwa wymaga. Podsumowując - magnesy neodymowe niewątpliwie zwiększają zużycie paliwa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darom 11.12.2004 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2004 tom soyer napisal: niemiecka akadamia wojskowa opatentowala dodatek do oleju obnizajacy zuzycie paliwa i podnoszacy kulture pracy silnika. cena 30 euro (dodaje sie do kazdej wymiany oleju). produkt jest sprawdzony przez kilka innych instytutow badawczych i od kilku lat testowany byl w pojazdach wojskowych (min hammerach i mercach G). szukam jak sie dokladnie nazywa ten specyfik no wlasnie, a ja kiedys czytalem o preparatach - dodatkach do oleju, ktore powodowaly znaczne zmniejszenie zuzycia silnika (efekt hiperposlizgu). Jeden preparat amerykanski, drugi rosyjski, oba majace swoje pierwotne zastosowanie w technice wojennej. Jeden z nich (nie pamietam ktory) nazywal sie cos jak "Ferrum 44" czy cos takiego. Jednak u nas (w Polsce) nikt o czyms takim nie slyszal. A moze ktorys z szanownych formumowiczow... Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamzadyba 24.10.2015 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 nawet nie wiedziałem ze z magnesami takie cuda można robić ze spalaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts