jaran82 27.05.2021 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 Cześć Wszystkim,Buduje domek 85 m2 - piętrowy i myslalem żeby zaopatrzyć go w ogrzewanie elektryczne. Planuje porządnie ocieplić dom , w liczę że małe straty ciepła spowodują iż koszty eksplloatacji nie będą olbrzmie. Wodeę również zamierzam podgrzewać prądem Moje pytania, jak połączyć takie ogrzewanie z kominkiem ? płacz wodny coś da ? maty grzewcze , czy normalne węzyki z wodą w podłodze? Wyczytałem że dobry pomysl to akumulacja? ale ile drożej wyniesie mnie instalacja? Jak to ogarnąc. będę wdzięczny za wszystkie opinie i rady. PzdrPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 28.05.2021 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Wężyki w podłodze, jak to nazywasz, PC monoblok jest najtańszą opcją, wentylacja mechaniczna z odzyskiem ciepła i nie buduj kominka.Jak już bardzo upierasz się przy paleniu w salonie, to postaw piecyk/kozę. Najwyżej po paru latach wyniesiesz ją do garażu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 28.05.2021 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Wężyki z wodą na podłodze będą ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 29.05.2021 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2021 (edytowane) Co do kominka. Wstaw kozę. Są tańsze. Wielu było przed Tobą. Kominek ok na początku, później stoi jako niepotrzebny mebel. Tak jak napisał cezary Sam mam komin pod kozę. Jednak jej nie wstawiłem i raczej nie wstawię. Mam trochę drewna i je rozdaję sąsiadom. Grzanie tanią pc-pw CO jest tak tanie, że nie opłaca się płacić za dodatkowy grat. To moja opinia. Nie musisz się ze mną zgadzać. Znajomy w zeszłym roku sprawił sobie kominek bez płaszcza za 25k + koszt komina. Dwa razy w nim zapalił. Teraz sobie pluje, po co. Lepiej wydać to na pv, lub na wczasy. Edytowane 29 Maja 2021 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 29.05.2021 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2021 Budowy komina udało mi się uniknąć, ale mam dolot powietrza do kozy/kominka. Teraz ładnie zaślepiony z położoną podłogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts