Pikuś 05.12.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Nie ma głupich pytań- są tylko głupie odpowiedzi . To truizm ale wydaje mi się, że na frum pojawiają się osoby, które szukają odpowiedzi w kwestiach banalnych i to na już. Czasem nie mają wiedzy lub możliwości aby szperać w necie. Ja rozumiem taką postawę i jeżeli mogę to odpowiem. Ale czasem jak widzę n-ty post pt. wodociąg przez działkę sąsiada to go odruchowo omijam ,ale nie potępiam. Pozdrawiam Pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 05.12.2004 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Jak slusznie ktos wyzej zauwazyl ta porada powinna znalezc sie w podforum 'Uwagi o Forum Muratora'. Przyganial kociol garnkowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 05.12.2004 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Thalex - może zdziwiło Ciebie użuwanie takich słów jak łajza czu dupek ale jest to tylko kiepskie tłumaczenie z języka angielskiego słowa loser. Ogólnie rzecz biorąc teks ten powinno się czytać albo tylko w języku angielskim albo po angielsku zerkając na kiepskie tłumaczenie polskie. Z tego co dobrze pamiętam to Ty znasz dość dobrze niemiecki więc możesz porównać tłumaczenie na niemiecki z naszym ojczystym. Sens tego tekstu jest jak najbardziej prawidłowy tylko należy prawidłowo interpretować orginał. No niezupełnie taki ze mnie germanista ale; niemiecka wersja nie jest wcale na wyższym poziomie kultury niż polska. jako łajza użyte jest Loser, czyli słowo angielskie, (ja nie podejmuje się tłumaczyć) jako idiota użyte jest Volltrottel czyli kompletny idiota, kretyn. Ech, chyba nie ma co sobie głowy zaprzątać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neuron 05.12.2004 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Arogancki ton odzwierciedla >>niekompatybilność<< informatyków z otaczającym światem. Nawet jeśli mają coś mądrego do powiedzenia to rzadko, naprawdę rzadko jest to wprost stosowalne przez człowieka z zewnątrz. Gates nie jest dobrym informatykiem, a odniósł sukces, rozumiał otaczający go świat i jego potrzeby. Panowie specjaliści trochę więcej otwartości przecież nie programujecie, konstruujecie, budujecie dla siebie tylko dla innych. Ten apel kieruję również do siebie. ;-) Z uwagą o braku respektu dla wiedzy i doświadczenia innych niestety muszę się zgodzić. Ale to jest nasza narodowa zaleta. I naszego majstra też! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 06.12.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 A ja zgadzam się z zaleceniami przytoczonymi przez ZBYCHa. Generalnie uważam, że pisząc pytanie na forum proszę o pomoc. A skoro to robie to właśnie mi powinno najbardziej zależeć na maksymalnym ułatwieniu jej udzielenia. Większość uwag z dokumentu ZBYCHa polega właśnie na tym - aby jak najbardziej ułatwić innym znalezienie rozwiązania mojego problemu. Nie dziwi mnie też ani nie razi odpowiednie nazywanie użytkowników, którzy domagają się pomocy nie zadawszy sobie najmniejszego trudu aby spróbować chociaż znaleźć rozwiązanie samodzielnie. Nie twierdzę, że sam zawsze się zachowuję w/g zasad z przytoczonego dokumentu, ale się z nimi zgadzam i staram się je respektować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neuron 06.12.2004 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Z tym dokumentem jest troche jak z Cejrowskim. Zapewne większość się z nim zgadza ale forma jest trudna do strawienia.Mi wystarcza obecność mdzalewscy. Czasem się uśmiecham, ale szanuję ten trud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matth 07.12.2004 03:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Ja też myślę,że ma znaczenie w jakim dziale zadajemy pytania. Forum może być bardziej czytelne po utworzeniu podforów w wymianie doświadczeń-zgodnie z cyklem budowy czyli np.:materiały i technologie budowlane +fundamanty, dach,okna i drzwi,tynki,itd..... Bardzo sluszna uwaga!! Myslalem o tym samym juz od dawna ,ale balem sie ze zostane ukrzyzowany wiec dalem sobie na wstrzymanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.12.2004 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Mhm.. teraz jak to czytam,to wychodzi,że nie o to mi chodziło.Tzn. rozumiem wypowiedź,że umieszczenie pytania np. w wymiana doświadczeń bardziej zwróci uwagę niż np. na wnętrzach-msz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts