kurtz 28.05.2021 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Dom mam ocieplony styrodurem. Teraz wreszcie robię sobie schody i czy przy drzwiach wejściowych powinienem wyciąć styrodur i połozyć kostkę pod sam próg (wtedy nie mam ocieplenia), czy może są jakieś inne rozwiązania? Obecnie strydodur mam na wysokość progu - słyszałem, ze niektórzy kładą płytkę na styrodur, żeby go nie wycinać a kostkę kończą przed ociepleniem - nie wiem czy to dobre rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabi88 28.05.2021 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Ja jeszcze nie widziałem systemowego rozwiązania. Minimalizując mostek cieplny i za ostro nie kombinując można zrobić tak: rząd kostek, które będa dochodziły do progu ściąć po kątem 45st, podobnie styrodur przy progu tylko odwrotny kąt. Jak jest to prób z przekładką termiczną to będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 30.05.2021 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2021 dzieki, chyba faktycznie nie ma co kombinować z przyklejaniem płytek itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts