adamdudzik 28.05.2021 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Czesc, polozylem na istniejacym starym tynku dwie warstwi gładzi polimerowej Smig A2, przeszlifowalem i trzeba by to teraz pomalować. Tyle że pomóżcie dobrzy ludzie.Docelowo ma iśc farba lateksowa Dekoral Kuchnia Łazienka. Producent w nocie technicznej pisze "Do wyrównania chłonności podłoża stosuj Grunt lateksowy marki Dekoral." I ok, Grunt lateksowy też mam.Tyle że już zgłupialem i nie wiem czy głądź wystarczy że omiotę i odkurzę czy też mam ją jeszcze dodatkowo gruntować jakimś gruntem budowlanym - bo producent pisze że: "Świeże tynki i podłoża silnie chłonące wodę (gładzie gipsowe, płyty gipsowo-kartonowe, podłoża nigdy niemalowane) zagruntuj gruntem Aquagrunt koncentrat marki Dekoral." Mam gładź polimerową i już sam nie wiem. Jeden grunt, drugi grunt i dopiero farba? Co poradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 29.05.2021 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2021 Nigdy nie stosowałem na gładzie niczego więcej niż farba gruntująca, obojętnie czy na starych czy nowych tynkach i żadnych problemów nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts