neverhoods 04.12.2004 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2004 Witam wszystkich,Mam pewien problem z wyborem projektu, gdyż pewien architektw swojej wypowiedzi dość mocno ograniczył mi możliwości wyboru.Otóż ma działkę szereroką od strony wjazdu 20m x dł 40m. Sąsiedniedomy są usytuowane (przysunięte) do granicy posesji, ten z prawejna odległość 3,5m, a z lewej na 4m.Architek stwierdził, że bez występowania z pismem o odstępstwo odprzepisów wolno mi postawić dom o max. szerokości 10,50m.Co Wy o tym sądzicie?Z własną opinią wstrzymam się do czasu ... Pozdrawiam JacekPs. Nie maiłem czasu do tej pory, aby poradzić się innych architektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 04.12.2004 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2004 obowiązuje Cię odleglosc od granicy:sciany z oknami i drzwiami - 4msciany bez otworow - 3mwiec w najgorszym wypadku zostaje Ci 12m.zmienic te odleglosci mogą Warunki Zabudowy, albo Plan Zagospodarowania Przestrzennego - sprawdz tam czy nie ma dziwnych wpisow - czasem podają w nich szerokosc elewacji frontowejniech architekt powie na jakie przepisy sie powoluje... bo ja chyba takich nie znam - jest jeszcze ew. naslonecznienie budynkow, ale nie powinno Cie to dotyczycpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw 04.12.2004 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2004 Jakieś przepisy p.poż wymagają odległości minimalnej 8m między budynkami. Ale wtedy byłoby 11,5m a nie 10,5m ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neverhoods 05.12.2004 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Witam,Dziękuję za odpowiedź,W warunkach zabudowy, urzednik określił max. szerokość elewacjii wynosi ona 15m (na działce szer. na 20m) PozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts