jebadeon 29.05.2021 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2021 (edytowane) Czy to ma rację bytu?Dostanę trochę pustaków szalunkowych od sąsiada a mam zamiar robić taras w formie lanej płyty fundamentowejNie mam aktualnie desek na szalunek, więc pomyślałem sobie, że może do czegoś te pustaki szalunkowe się nadadzą?Plan jest taki Podbudowa pod taras już jest20 cm kamienia, 20 cm piasku, na to z 3cm XPS / EPS w folii (jakieś resztki po budowach znajdę)Pustak szalunkowy robiłby za burtę płyty fundamentowej - tarasowejoczywiście tez byłby zalanyod zewnątrz podsypany gruntem, żeby nie rozepchało przy laniu betonu druga opcja, chyba łatwiejsza, bloczki fundamentowe - też mam dostęp za free do takiej ilości, żeby burty zrobić Jakieś przeciw? Edytowane 29 Maja 2021 przez jebadeon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 29.05.2021 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2021 Wydaje mi się, że nie będzie problemu. Ja ze starych pustaków szlakowych zrobiłem obwódkę pod płytę pod garaż 35m2 . Zalałem rzadkim betonem i wszystko się trzyma jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts