damian1987r 29.05.2021 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2021 witam mam w zamiarze montarz klimatyzatorow w domu dwa na połpietrze ( dom podpiwniczony )dwa na poddaszu, jakiej firmy klimatyzatorow szukac ? czy wybrac split czy oddzielnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 29.05.2021 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2021 Od ładnych kilku lat zamierzam wpakowac klimę do domu ale jakoś na tyle tyłków nam nie przygrzało żebym był zmuszony do takiej decyzji Ale gdybym robił to tylko klimę kanałową, raz, że mam już kanały do wykorzystania po DGP a dwa, że nie zdzierżyłbym widoku jednostek wewnetrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 30.05.2021 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2021 witam mam w zamiarze montarz klimatyzatorow w domu dwa na połpietrze ( dom podpiwniczony )dwa na poddaszu, jakiej firmy klimatyzatorow szukac ? czy wybrac split czy oddzielnie ? Przy 4 jednostkach zrobiłbym dwa multiki po 2szt. Możesz zdecydować się na sensownego chińczyka gree, rotenso lub japonczyki mitsu lub fujitsu. Jak dobrze poszukasz tych drugich to różnica w cenie wcale nie będzie duża. Swoją droga 4 jednostaki do domu? Ma to służyć tylko do chłodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian1987r 30.05.2021 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2021 Przy 4 jednostkach zrobiłbym dwa multiki po 2szt. Możesz zdecydować się na sensownego chińczyka gree, rotenso lub japonczyki mitsu lub fujitsu. Jak dobrze poszukasz tych drugich to różnica w cenie wcale nie będzie duża. Swoją droga 4 jednostaki do domu? Ma to służyć tylko do chłodzenia? No , czasami jest naprawdę gorąco , już nie mówiąc o poddaszu , jak po kilku dniowych upałach nagrzany jest cały dach... zaproponowano mi dwa rodzaje jeden z firmy Hisense drugi z Sevra ani o jednym ani o drugim nie słyszałem split jak najbardziej tylko nie wiadomo czy wyjdą skropliny grawitacyjnie , nie chce montować dodatkowych pompek.... w każdym razie czy firmy typu Hisense i Sevra so w miarę ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Expert marki Bosch 09.06.2021 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 Witam Przy takiej ilości klimatyzatorów o jakich Pan pisze, uważam że warto rozważyć urządzenie typu multisplit, które może mieć kilka urządzeń wewnętrznych i jedno zewnętrzne. Poniżej link do odpowiedniej zakładki z materiałami dotyczącymi klimatyzatorów Bosch:https://www.bosch-thermotechnology.com/pl/pl/ocs/budynki-mieszkalne/klimatyzacja-1221722-c/ Zachęcam do kontaktu z naszym autoryzowanym partnerem, który z pewnością rozwieje Pana wątpliwości i pomoże w dobraniu najlepszych możliwych urządzeń. Najbliższego autoryzowanego partnera znajdzie Pan na stronie: https://www.bosch-thermotechnology.com/pl/pl/autoryzowani-partnerzy/dealersearch/ Pozdrawiam----------------------------------Konsultant Bosch Termotechnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 09.06.2021 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 Arturo A można wykorzystać kanały DGP do klimatyzacji? Też mam takowe kanały wyprowadzone. Rozmawiałem z Panem od kominków, który montowal cały system, że nie można ich wykorzystać w tym celu. Co ze skroplinami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 09.06.2021 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 Kanały klimatyzacji muszą być izolowane aby zapobiec kondensacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 09.06.2021 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 (edytowane) Arturo A można wykorzystać kanały DGP do klimatyzacji? Też mam takowe kanały wyprowadzone. Rozmawiałem z Panem od kominków, który montowal cały system, że nie można ich wykorzystać w tym celu. Co ze skroplinami? Rzadko kiedy robię coś zgodnie z normą zatem nie odpowiem Ci precyzyjnie czy "nie cudzołóż" jest odpowiednie Aczkolwiek jak będę wpinal klimę kanałową to tylko pod kanały DGP Kanały klimatyzacji muszą być izolowane aby zapobiec kondensacji. Kanały DGP są, a przynajmniej powinny być,najbardziej odizolowanymi kanałami przepływu powietrza w domu. Tak jest u mnie. Edytowane 9 Czerwca 2021 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 09.06.2021 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 Kanały mam izolowane, więc formalnie może by to zdało egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alejajestemala 29.10.2022 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2022 witam mam w zamiarze montarz klimatyzatorow w domu dwa na połpietrze ( dom podpiwniczony )dwa na poddaszu, jakiej firmy klimatyzatorow szukac ? czy wybrac split czy oddzielnie ? Masz może rzuty domu aby można było zaproponować najbardziej optymalny montaż klimatyzacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts