peilin 17.12.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Shago, jak widze lubisz kontrowersje i prowokujace wypowiedzi. Wiec tylko powiem, ze nie masz pojecia, jakie sa moje oczekiwania i stopien trudnosci dzialki lub projektu. I na tym zakoncze z toba dyskusje! nie mam pojęcia, ale wiem ze można mieć coś za 10 tysiów i to samo za 5 tysiów. więc bardziej ważne jest kto co robi i za ile. amen Tylko, ze moim zdaniem projekt indywidualny to nie to samo co projekt gotowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 17.12.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Shago, przykro mi, ale to urzędnicy Cię naciągneli - trzeba było spytać na jakiej podstawie prawnej sobie tego życzą... wiesz jak jest, chcesz miec papier i świety spokoj a nie biegac po urzedach 3 miesiace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 17.12.2004 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Shago napisał: oczekiwania o których piszesz to nawet projekt indywidualny może nie zagwarantuje, chyba że bedziesz miala dzialkę hektarową i 1 milion na budowe. choc i wtedy okazac sie moze ze czegos sie nie da zrobic. Też tak myślę. Wielu rzeczy które chciałoby się mieć w projekcie nie da sie z sobą pogodzić. Niektórzy zamawiają indywidualne projekty nie ze względu na trudna działkę ale by mieć naprawdę to co sobie wymarzyli - a ja przychylam sie do zdania Shago, że i oni mogą mieć po realizacji zastrzeżenia do projektu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miminiais 26.02.2005 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Nie zgodze się z tym,gdyż nie po to się pracuje długo nad projektem,by potem były jeszcze pomyłki.Chyba że ktoś się wogóle do tego nie zaangażuje. pozdrawiam - mimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miminiais 26.02.2005 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 wznawiam ten temat,chociaż autor pytania dawno rozwiązał już problem,ale są na pewno inni,którzy zastanawiają się co warto wybrać -projekt gotowy czy indywidualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morawa 26.02.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Nie zgodze się z tym,gdyż nie po to się pracuje długo nad projektem,by potem były jeszcze pomyłki. Chyba że ktoś się wogóle do tego nie zaangażuje. pozdrawiam - mimi nie ma rzeczy doskonalych .ja jako osoba ktora przeszla to wiele razy i zawsze z projektem indywidualnym zgadzam sie z ty co uslyszalam od autorytetow w tej dziedzinie.nie ma czegos takiego jak tu czytamy, jest to zamydlanie oczu.chyba ze ktos ma na to cudowne lekarstwo ,no ale wtedy jako pierwszy napewno dostanie nobla. czlowiek uczy sie cale zycie i umiera glupi,jednak niektorzy uwazaja ze sa inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bnowicka 26.02.2005 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Nie zgodze się z tym,gdyż nie po to się pracuje długo nad projektem,by potem były jeszcze pomyłki. Chyba że ktoś się wogóle do tego nie zaangażuje. pozdrawiam - mimi nie ma rzeczy doskonalych .ja jako osoba ktora przeszla to wiele razy i zawsze z projektem indywidualnym zgadzam sie z ty co uslyszalam od autorytetow w tej dziedzinie.nie ma czegos takiego jak tu czytamy, jest to zamydlanie oczu.chyba ze ktos ma na to cudowne lekarstwo ,no ale wtedy jako pierwszy napewno dostanie nobla. czlowiek uczy sie cale zycie i umiera glupi,jednak niektorzy uwazaja ze sa inni. Popieram ,jeszcz raz ponieram.Jedna z lepszych wypowiedzi tutaj i nadodatek 100% realna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 26.02.2005 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Cena zbyt wysoka jak na warunki Płocka.Nie wiem jak w innych miastach.U nas kompletny projekt z mediami 4-5 kPLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miminiais 26.02.2005 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 bnowicka napisała: morawa napisał: miminiais napisał: Nie zgodze się z tym,gdyż nie po to się pracuje długo nad projektem,by potem były jeszcze pomyłki. Chyba że ktoś się wogóle do tego nie zaangażuje. pozdrawiam - mimi nie ma rzeczy doskonalych .ja jako osoba ktora przeszla to wiele razy i zawsze z projektem indywidualnym zgadzam sie z ty co uslyszalam od autorytetow w tej dziedzinie.nie ma czegos takiego jak tu czytamy, jest to zamydlanie oczu.chyba ze ktos ma na to cudowne lekarstwo ,no ale wtedy jako pierwszy napewno dostanie nobla. czlowiek uczy sie cale zycie i umiera glupi,jednak niektorzy uwazaja ze sa inni. Popieram ,jeszcz raz ponieram.Jedna z lepszych wypowiedzi tutaj i nadodatek 100% realna. czyżby morawa sama siebie popierała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 26.02.2005 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Morawa się sklonowała. Ale kino morawa napisał Ja natomiast wykozysam zaoszczedzone pieniadze na wyjazd do Zermatt.Wlasnie sie pakuje i wracam 22 stycznia.Lepsze to jak polemika z reklamujacymi sie tutaj snobami. no to mamy przechlapane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miminiais 26.02.2005 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 ::::: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c-m 26.02.2005 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 mimi , skorzystalem z twojej rady i nie bede mial schodow w salonie. A co do Morawy, to im wiecej zwraca sie na to uwage co Morawa pisze tym wiecej zamieszania. pozdro c-m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miminiais 26.02.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 c-mto się cieszę i myślę,że dobrze zrobiłeś.Teraz tylko życzę,by budowa szła gładko i też nie spotkały Cię żadne "schody". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 27.02.2005 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 wiecie co, ja wam powiem że 9 tys. za projekt to jest poprostu minimum. no chyba że ktos chce zbudowac stodołę za 150 tys. zł. ci co mają pieniadze i lubią je wydać kupia projekt nawet za 20 tys. o ile ktoś im wmówi że mają coś czego inni nie mają, hiehiehei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morawa 27.02.2005 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 bnowicka napisała: morawa napisał: miminiais napisał: Nie zgodze się z tym,gdyż nie po to się pracuje długo nad projektem,by potem były jeszcze pomyłki. Chyba że ktoś się wogóle do tego nie zaangażuje. pozdrawiam - mimi nie ma rzeczy doskonalych .ja jako osoba ktora przeszla to wiele razy i zawsze z projektem indywidualnym zgadzam sie z ty co uslyszalam od autorytetow w tej dziedzinie.nie ma czegos takiego jak tu czytamy, jest to zamydlanie oczu.chyba ze ktos ma na to cudowne lekarstwo ,no ale wtedy jako pierwszy napewno dostanie nobla. czlowiek uczy sie cale zycie i umiera glupi,jednak niektorzy uwazaja ze sa inni. Popieram ,jeszcz raz ponieram.Jedna z lepszych wypowiedzi tutaj i nadodatek 100% realna. czyżby morawa sama siebie popierała? i jeszcze raz ,to naprawde dobre . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alupin 27.02.2005 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Nam w warszawie krzyczeli od 5-15 tys. Zapłaciliśmy 5tys. młodemu chłopakowi i jest super.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uma 27.02.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Za projekt indywidualny domku 11,5 * 8 m z instalacjami, projekt garażu wolnostojącego z pomieszczeniem gospodarczym 6,8 * 5,5m, projekt wjazdu na działkę zapłaciłem w Chrzanowie w firmie "Konstruktor" 2700 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 27.02.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Za projekt indywidualny domku 11,5 * 8 m z instalacjami, projekt garażu wolnostojącego z pomieszczeniem gospodarczym 6,8 * 5,5m, projekt wjazdu na działkę zapłaciłem w Chrzanowie w firmie "Konstruktor" 2700 zł Uma, czy możesz napisać na czym polegało projektowanie "indywidualne" Twojego domu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 27.02.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Czy 9 tys to dużo,nie powiedziałabymMój przykład miałam poddasze do zagospodarowania, prawie 150 m, tylko ze po schodami, teraz żałuję ,że na poczatku nie wziełam architekta który by mi rozrysował ścianki, zrobił wizualizację.efekt jest taki,że rozbieramy 3 ściankę - zmiana koncepcji łazienki okazała się za mała żeby zmiescić wszystkie sprzęty, wcześniej zmienialiśmy scianki bo przejscie wyszło za niskie. itp. Jak ktoś napisał " tanie jest drogie" ale uczymy się na błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uma 28.02.2005 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Uma, czy możesz napisać na czym polegało projektowanie "indywidualne" Twojego domu??? Oczywiście, mam bardzo wąską działkę (14m) i nie mogłem znaleźć projektu typowego. Pani w biurze projektowym zaproponowała projekt indywidualny. Przedstawiłem swoje wymagania (5 pokoi, salon, 2 łazienki, kotłownia z osobnym wejściem, pomieszczenie gospodarcze przy garażu na składowanie opału). Po tygodniu Pani przedstawiła mi co tam w komputerku wysmarowała. Przestawiliśmy parę ścian, kilka drzwi , komin, dołożyliśmy okno itp. Po kolejnych kilku dniach prawie na gotowo przdstawiła mi "część graficzną" i tu znowu zmiany bo to i tamto (elewacje, rzuty). Przekazała to chłopakom piętro wyżej którzy zrobią obliczenia, poprowadzą instalację itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts