Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt domku za 9000 PLZ czy to duzo ?

c-m

Recommended Posts

Shago, jak widze lubisz kontrowersje i prowokujace wypowiedzi. Wiec tylko powiem, ze nie masz pojecia, jakie sa moje oczekiwania i stopien trudnosci dzialki lub projektu. I na tym zakoncze z toba dyskusje! :)

nie mam pojęcia, ale wiem ze można mieć coś za 10 tysiów i to samo za 5 tysiów. więc bardziej ważne jest kto co robi i za ile. amen :lol: 8) :lol: :p

Tylko, ze moim zdaniem projekt indywidualny to nie to samo co projekt gotowy. :D

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 216
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Shago napisał:

oczekiwania o których piszesz to nawet projekt indywidualny może nie zagwarantuje, chyba że bedziesz miala dzialkę hektarową i 1 milion na budowe. choc i wtedy okazac sie moze ze czegos sie nie da zrobic.

Też tak myślę. Wielu rzeczy które chciałoby się mieć w projekcie nie da sie z sobą pogodzić. Niektórzy zamawiają indywidualne projekty nie ze względu na trudna działkę ale by mieć naprawdę to co sobie wymarzyli - a ja przychylam sie do zdania Shago, że i oni mogą mieć po realizacji zastrzeżenia do projektu . Pozdrawiam

• 2 months później...
Nie zgodze się z tym,gdyż nie po to się pracuje długo nad projektem,by potem były jeszcze pomyłki.

Chyba że ktoś się wogóle do tego nie zaangażuje.

pozdrawiam - mimi

nie ma rzeczy doskonalych .ja jako osoba ktora przeszla to wiele razy i zawsze z projektem indywidualnym zgadzam sie z ty co uslyszalam od autorytetow w tej dziedzinie.nie ma czegos takiego jak tu czytamy, jest to zamydlanie oczu.chyba ze ktos ma na to cudowne lekarstwo :lol: :lol:,no ale wtedy jako pierwszy napewno dostanie nobla.

czlowiek uczy sie cale zycie i umiera glupi,jednak niektorzy uwazaja ze sa inni.

Nie zgodze się z tym,gdyż nie po to się pracuje długo nad projektem,by potem były jeszcze pomyłki.

pozdrawiam - mimi

nie ma rzeczy doskonalych .ja jako osoba ktora przeszla to wiele razy i zawsze z projektem indywidualnym zgadzam sie z ty co uslyszalam od autorytetow w tej dziedzinie.nie ma czegos takiego jak tu czytamy, jest to zamydlanie oczu.chyba ze ktos ma na to cudowne lekarstwo :lol: :lol:,no ale wtedy jako pierwszy napewno dostanie nobla.

czlowiek uczy sie cale zycie i umiera glupi,jednak niektorzy uwazaja ze sa inni.

Popieram ,jeszcz raz ponieram.Jedna z lepszych wypowiedzi tutaj i nadodatek 100% realna.

bnowicka napisała:

morawa napisał:

miminiais napisał:

pozdrawiam - mimi

nie ma rzeczy doskonalych .ja jako osoba ktora przeszla to wiele razy i zawsze z projektem indywidualnym zgadzam sie z ty co uslyszalam od autorytetow w tej dziedzinie.nie ma czegos takiego jak tu czytamy, jest to zamydlanie oczu.chyba ze ktos ma na to cudowne lekarstwo ,no ale wtedy jako pierwszy napewno dostanie nobla.

Popieram ,jeszcz raz ponieram.Jedna z lepszych wypowiedzi tutaj i nadodatek 100% realna.

czyżby morawa sama siebie popierała?

:wink: :lol:

bnowicka napisała:

morawa napisał:

miminiais napisał:

pozdrawiam - mimi

nie ma rzeczy doskonalych .ja jako osoba ktora przeszla to wiele razy i zawsze z projektem indywidualnym zgadzam sie z ty co uslyszalam od autorytetow w tej dziedzinie.nie ma czegos takiego jak tu czytamy, jest to zamydlanie oczu.chyba ze ktos ma na to cudowne lekarstwo ,no ale wtedy jako pierwszy napewno dostanie nobla.

czyżby morawa sama siebie popierała?

:wink: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i jeszcze raz :lol: :lol: :lol: ,to naprawde dobre :lol: :lol: .

Za projekt indywidualny domku 11,5 * 8 m z instalacjami, projekt garażu wolnostojącego z pomieszczeniem gospodarczym 6,8 * 5,5m, projekt wjazdu na działkę zapłaciłem w Chrzanowie w firmie "Konstruktor" 2700 zł

Uma, czy możesz napisać na czym polegało projektowanie "indywidualne" Twojego domu???

Czy 9 tys to dużo,

nie powiedziałabym

Mój przykład miałam poddasze do zagospodarowania, prawie 150 m, tylko ze po schodami, teraz żałuję ,że na poczatku nie wziełam architekta który by mi rozrysował ścianki, zrobił wizualizację.

efekt jest taki,że rozbieramy 3 ściankę - zmiana koncepcji łazienki okazała się za mała żeby zmiescić wszystkie sprzęty, wcześniej zmienialiśmy scianki bo przejscie wyszło za niskie. itp.

Jak ktoś napisał " tanie jest drogie" ale uczymy się na błędach

Uma, czy możesz napisać na czym polegało projektowanie "indywidualne" Twojego domu???

Oczywiście, mam bardzo wąską działkę (14m) i nie mogłem znaleźć projektu typowego. Pani w biurze projektowym zaproponowała projekt indywidualny. Przedstawiłem swoje wymagania (5 pokoi, salon, 2 łazienki, kotłownia z osobnym wejściem, pomieszczenie gospodarcze przy garażu na składowanie opału). Po tygodniu Pani przedstawiła mi co tam w komputerku wysmarowała. Przestawiliśmy parę ścian, kilka drzwi , komin, dołożyliśmy okno itp. Po kolejnych kilku dniach prawie na gotowo przdstawiła mi "część graficzną" i tu znowu zmiany bo to i tamto (elewacje, rzuty). Przekazała to chłopakom piętro wyżej którzy zrobią obliczenia, poprowadzą instalację itd.