Piotrek17 30.05.2021 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2021 Cześć, Chciałem Was zapytać o taką prozaiczną rzecz, aby raz a dobrze sobie wbić do głowy . Czy jeśli mamy jakiś gwint i chcemy użyć pakuł/nici, to jeśli ustawiam gwint przodem do siebie to zawsze nawijamy zgodnie z kierunkiem zegara? Chodzi mi konkretnie o takie dwie sytuacje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 31.05.2021 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 Tak. Jak na ilustracji. Jakbyś mufkę nakęcał, może jest też inna szkoła?Natomiast o sztuce nawijania to nawijają na Youtubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 31.05.2021 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 Cześć,Chciałem Was zapytać o taką prozaiczną rzecz, aby raz a dobrze sobie wbić do głowy . Czy jeśli mamy jakiś gwint i chcemy użyć pakuł/nici, to jeśli ustawiam gwint przodem do siebie to zawsze nawijamy zgodnie z kierunkiem zegara? Słuchaj - najlepiej Nawija się w tym kierunku aby nakręcany(wkręcany) element nie zadzierał nie był "pod prąd" dla szczeliwa. Jak trzymasz jego początek - gdy zaczynasz nawijać ma to robić w tą sama stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts