Przemek32 31.05.2021 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 Witam. Przeszukałem forum na temat samodzielnego montażu ogrodzenia panelowego bez podmurówki. Z tego co wywnioskowałem (może się mylę, to proszę mnie poprawić) najlepiej przy spadku terenu zacząć od (moja działka to ok. 39m x 22m): 1) wmurowania pierwszego i ostatniego słupka, zaznaczenia sobie sznurkiem bądź żyłką murarską (niby lepsza, ze względu na wiatr) górnej wysokości słupów, dodatkowo biorąc pod uwagę ugięcia sznurka (żyłki) lepiej dołożyć 2 tymczasowe słupki, 2) wszystkie słupki kopiemy na głębokość 80cm, najlepiej zaznaczyć sobie na słupkach taśma te 80cm 3) odległość pomiędzy słupkami od wewnętrznych stron słupków to 254cm, po 2cm "luzu" na obejmy do siatki, 4) po zamurowaniu wszystkich słupków, montujemy panele utrzymując poziom poziomicą każdego z panelu Załączyłem prosty rysunek pokazujący te prace. Czy dobrze to zrozumiałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek32 06.06.2021 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 nie ma jak profesjonalna pomoc, to forum to faktycznie umarło już dawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts