Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym mocować styrodur do fundamentu

artekideapop

Recommended Posts

Będę nakładał izolację bitumiczno asfaltową na fundament.

I pytanie czym później mocować styrodur do fundamentu?

Można używać w tym celu Abizol czy jest może coś co będzie lepsze?

Drugie pytanie czy przed nakładaniem masy bitumiczno asfaltowej należy stosować wcześniej jakiś grunt czy nie ma potrzeby?

Edytowane przez artekideapop

Witam

Odpowiem Ci na pytania, nie dlatego, że ja tak mam i polecam, ale widziałem w poniedziałek przez okno jak to robi dość znana firma(polecana na moim terenie).

Ładnie wszystko, bloczki fundamentowe zaciągali czarnidłem (bez gruntowania) jak stworzyło taką szarą błonę(zaczęło schnąć) przyklejali na to mazidło płyty styroduru. Malowali je szerokim pędzlem ławkowcem i przyklejali w 4 h w 5 ocieplili fundament budynku 178m2.

Widziałem Twój post wcześniej, ale dopiero dzisiaj sprawdziłem jak to się nazywało - czarnidło to Styrobit 2000K.

Dość wydajne i jak się nie robi tylko obserwuje to nawet im to sprawnie szło:cool: może warto się zastanowić bo podwójna korzyść

Pozdrawiam

• Like 1

Będę nakładał izolację bitumiczno asfaltową na fundament.

I pytanie czym później mocować styrodur do fundamentu?

Można używać w tym celu Abizol czy jest może coś co będzie lepsze?

Drugie pytanie czy przed nakładaniem masy bitumiczno asfaltowej należy stosować wcześniej jakiś grunt czy nie ma potrzeby?

1. Pianka: pasy pionowe jeśli wilgotna ściana fundamentowa, jeśli sucha to po obwodzie.

2. Przed nałożeniem masy oczywiście, że trzeba zagruntować.