revelare 02.06.2021 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 Potrzebuję zamontować antenę dodatkową/zamienić aby wzmocnić zasięg. Obecnie mam zestaw Hato 400Y. Na słupku bramy mam lampkę z antena i z niej poprowadzone kable do silnika hato. Z tego co widzę w sterowniku bramy - kabel od anteny jest przylutowany i nie ma możliwości podpięcia innej. Mam zakupioną dodatkowa Antena zwiększająca zasięg pilota 433,92 Mhz - 5m - myślałem że podmienie kable i będzie działać... Czy jest jakiś sposób na podpiecie jej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 03.06.2021 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2021 Oczywiście możesz wylutować przewód i w to miejsce wlutować gniazdo by móc wkładać i wyjmować antenę - są jednak pewne wady - Może okazać się że zmiana anteny nie poprawi a pogorszy zasięg - ogólnie dla tej częstotliwości bez specjalnych udogodnień uzyskuje się zasięg 20m z lepszą anteną 50 ze wzmacniaczem 100 z retransmiterem od 1-2km. Jeśli chcesz mieć pewność trzeba wymienić nadajnik i odbiornik na wyższą częstotliwość.Wymiana samej anteny wiąże się z jej dopasowaniem do odbiornika coś jak CB więc bez przyrządów raz się uda a raz nie.Ja ten problem rozwiązałem trochę inaczej Satelem i Abax-em 2 teraz mam zasięg do 2,5km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts