piotrf 04.12.2004 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2004 czy kwota 15tys jest odpowiednia za robocizne stanu surowego + dach wieżba, pokrycie (blacho dochówka) za domek o wymiarach 8,9x8,5 z poddaszem użytkowym,dach 140m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 04.12.2004 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2004 Uwazam, ze jest to rozsadna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 30.12.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Mnie ten zakres kosztował 30 tys PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewawitekdomy 30.12.2004 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Ja szukam ekipy budowlanej w okolicy Warszawy do budowy domu 150m2 Za ROZSADNA CENE (budowa trybem gospodarczym)Oferty kierowac na maila: [email protected] lub tel 601-052-296 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 31.12.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 Ja szukam ekipy budowlanej w okolicy Warszawy do budowy domu 150m2 Za ROZSADNA CENE (budowa trybem gospodarczym) Oferty kierowac na maila: [email protected] lub tel 601-052-296 Polecam moją ekipę (tzn. mi stawiali): Grzegorz Kramek 0604401916 czy kwota 15tys jest odpowiednia za robocizne stanu surowego + dach wieżba, pokrycie (blacho dochówka) za domek o wymiarach 8,9x8,5 z poddaszem użytkowym,dach 140m2 wg mnie bardzo rozsądna cena, zwłąszcza jeśli za nią idzie jakość Ale jakoś słabo widzę murarzy w formie dekarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 31.12.2004 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 Nie piszesz z jakiego materiału ściany jaki fundament czy beton na fundament robiony na budowie czy z betoniarni czy może z bloczków jaki strop i td. itp. to tylko kilka pozycji które mają wpływ na cenę a jest tego cała lista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cyganka 03.01.2005 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Szukam dobrej i taniej ekipy do budowy stanu surowego z Bydgoszczy, badz okolic. Jezeli ktos moze polecic, bede wdzieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka.hope 14.01.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Mam pytanko. Stan surowy tzn co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cyganka 15.01.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Zaczynam budowe. Najpierw stan surowy tzn. od fundamentow i dalej mury, a potem jak wystarczy kasy i czasu to reszte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł i Magdalena 22.01.2005 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Mam pytanko. Stan surowy tzn co? Stanem surowym otwartym nazywamy budynek, który ma wszystkie ściany wymurowane z dachem. Stan surowy zamknięty - to budynek posiadający wszystkie zewnętrzene elementy stolarki - drzwi i okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 22.01.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Nooo... to może mi jeszcze powiesz do czego zaliczyć ocieplanie z zewnątrz (przy ścianie dwuwarstowej). Nurtuje mnie to od pewnego czasu - czy to surowy otwarty (chyba nie), czy surowy zamknięty (waham się) czy może wykończenie zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł i Magdalena 22.01.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Nooo... to może mi jeszcze powiesz do czego zaliczyć ocieplanie z zewnątrz (przy ścianie dwuwarstowej). Nurtuje mnie to od pewnego czasu - czy to surowy otwarty (chyba nie), czy surowy zamknięty (waham się) czy może wykończenie zewnętrzne. A wiesz, że nie wiem .. chyba do dowolnego stanu surowego jeżeli harmonogram robót przewiduje ocieplenie.. wiesz ocieplać można i po oddaniu budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 22.01.2005 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Zastanawiałem się po prostu, w który etap harmonogramu dla banku to upchnąć. No i nie wiem czy by mi nie pasowało najbardziej do surowego zamkniętego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł i Magdalena 22.01.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Zastanawiałem się po prostu, w który etap harmonogramu dla banku to upchnąć. No i nie wiem czy by mi nie pasowało najbardziej do surowego zamkniętego. a wiesz mam ten samy problem musze wypełnić te rubryki do harmonogramu ... kredyt .. widze ze mozemy sobie pomóc jakby co . moje (nasze) gg 52468 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 25.01.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Zastanawiałem się po prostu, w który etap harmonogramu dla banku to upchnąć. No i nie wiem czy by mi nie pasowało najbardziej do surowego zamkniętego. budowlańcy w swoich ofertach dla mnie dot. stanu surowego nigdy ocieplenia nie wliczają - dla nich to wykończeniówka, tak jak tynki wewn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thaurus 04.02.2005 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Nooo... to może mi jeszcze powiesz do czego zaliczyć ocieplanie z zewnątrz (przy ścianie dwuwarstowej). Nurtuje mnie to od pewnego czasu - czy to surowy otwarty (chyba nie), czy surowy zamknięty (waham się) czy może wykończenie zewnętrzne. Ocieplenie zalicza się do stanu wykończeniowego... zatem ani stan surowy otwarty, ani zamknięty Pzdr Thaurus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 22.02.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Jeśli dajesz to dla banku, to zalicz do tego etapu, w którym będziesz ocieplenie rzeczywiście wykonywał. Banki (np. PKO BP) przed wypłatą kolejnej transzy kredytu sprawdzają czy poprzednia została wykorzystana prawidłowo, czyli czy odpowiedni element budynku rzeczywiście pojawił się w naturze. Dlatego najlepiej kosztorys elementów scalonych do kredytu uporządkować w kolejności wykonywania - w tym wypadku zapewne na przedostatniej pozycji, tuż przed tynkiem zewnętrznym. A czy to jest zgodne z klasyfikacją do odpowiedniej kategorii robót, to ich nie obchodzi, więc po co sobie i im utrudniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts