Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich, to mój pierwszy post.

Wzięliśmy się za remont łazienki. Jednak mamy bardzo duży problem. Chcemy zamontować kabinę prysznicową w małej łazience z nietypową, zaokrągloną ścianą. Do tej pory jest wanna półokrągła postawiona odwrotnie ;) Niestety na tej ścianie nie ma kąta prostego, a nie chcemy prostować ściany w tym miejscu, ważne jest dodatkowe kilka centymetr na podeścik przy brodziku (zawsze to trochę miejsca na łokcie). Czy w takiej sytuacji macie jakieś pomysły rozwiązania takiego problemu? Może jakiś profil stalowy/aluminiowy pod kątem?

W jednym z marketów znalazłem coś takiego ale nikt nie był mi w stanie wskazać, czy dostanę coś takiego.

20210604_134236.jpg

Myślę jeszcze nad zwykłym profilem kątowym, który na zasadzie klina ustabilizuje listwę kabiny.

Czy aluminium będzie lepsze od nierdzewki przy kabinie prysznicowej?

Interesuje nas kabina półokrągła z dwoma drzwiami przesuwnymi na głębokim brodziku 90*90.

Tak wygląda mniej więcej rzut z góry

rzut.jpg

Ma ktoś może pomysł jak to zrobić?

https://forum.murator.pl/topic/262872-kabina-prysznicowa-na-p%C3%B3%C5%82okr%C4%85g%C5%82ej-%C5%9Bcianie/