maler 05.06.2021 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2021 Witam, Chciałbym się poradzić w kwestii lakierowania parkietu. Zleciłem cyklinowanie i lakierowanie parkietu. Znalazłem ogłoszenie na olx. Cena 70zł/m2. Dla Torunia i Bydgoszczy to standardowa cena. Miało być pomalowanie jakimś bardzo dobrym lakierem. Taniej mogłoby by być jeżeli byłby to lakier marketowy. Do cyklinowania nie mam uwag. Moim zdaniem zostało wykonane jak trzeba i usunęło nierówności, po cyklinowaniu xx lat temu. Uzupełniania szpar nie wymagałem. Parkiet się rusza w kilku miejscach i pewnie by szpachla wypadła. Ale nie jestem pewien czy lakierowanie zostało wykonane jak trzeba. Nakładane były dwie warstwy. Po pierwszym lakierowaniu, szlifowanie i ponowne lakierowanie. Prosiłbym o ocenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagloba 06.06.2021 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 Hm.. jeśli parkiet się ruszał, to można go było podkleić i jednak zaszpachlować dziury. Do podklejenia można wykorzystać istniejące szpary lub też nawiercić małe otwory, no ale nieważne. Jeśli chodzi o jakość, to ciężko powiedzieć z tych zdjęć. Lakier chyba półmat wybrałeś. Przejedź ręką, jeśli wyczujesz farflocle, jakieś grubsze nierówności, no to nie ejst najlepiej. Moża wtedy jeszcze raz przetrzeć i położyć trzecią warstwę. Rany ale ceny teraz. 70 zł za cyklinowanie i lakierowanie. Wow.U mnie 5 lat temu było 25 zł za cyklinowanie (lakierowałem sam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba1b 06.06.2021 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 Czemu ja tych zdjęć nie widzę? Tylko jest pinezka i pisze dodane zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maler 12.06.2021 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2021 Czemu ja tych zdjęć nie widzę? Tylko jest pinezka i pisze dodane zdjęcia U mnie zdjęcia wyświetlają się w dwóch przeglądarkach - Mozzila i Chrome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts