pietre 06.06.2021 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 Czy ma ktoś alternatywną apkę do Froniusa, gdyż na tej nic nie ma, chyba, że zakupi się konto PREMIUM, co jest zdzierstwem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.06.2021 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 Czy ma ktoś alternatywną apkę do Froniusa, gdyż na tej nic nie ma, chyba, że zakupi się konto PREMIUM, co jest zdzierstwem? Ja już dawno korzystam z PVMonitora..przynajmniej historia jest cała i dwa falowniki chodzą bez problemu , z licznikami i takie tam. Jak wiem to wiele osób z niej korzysta - zresztą można zobaczyć wchodząc na oficjalną stronę z instalacjami np z Twojego regionu. ps. zapomniałem napisać , że to też kosztuje bo trzeba kupić sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackoofpl 06.06.2021 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 również korzystam z PVmonitor. Dużo lepsze statystyki i dużo łatwiej dostępne. Mając froniusa nie musisz nic dokupować. wystarczy w menu falownika dodać konto pvmonitora(instrukcja na stronie pvmonitor). Mając od nich dodatkowo sprzęt możesz mieć jeszcze więcej danych ale uznałem że na ten moment nie są mi potrzebne.Więc obecnie używam aplikacji Solarweb do bieżącej obserwacji mocy instalacji a do pozostałych statystyk PVmonitor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 08.06.2021 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2021 A który konkretnie PV monitor dla Froniusa 4.5.3s? No i jak to się podłącza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.06.2021 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2021 A który konkretnie PV monitor dla Froniusa 4.5.3s? No i jak to się podłącza? Najtańszy - poczytać i wszystko będzie działać. https://sklep.pvmonitor.pl/monitoring-produkcji/17-modul-wysylajacy-zarzadzanie-nadprodukcja.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thor01 08.06.2021 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2021 (edytowane) A który konkretnie PV monitor dla Froniusa 4.5.3s? No i jak to się podłącza? Ja mam zainstalowany na wejściu do domu dodatkowy licznik energii elektrycznej z protokołem komunikacyjnym. Falownik Fronius jest z nim podłączony, odczytuje przepływy i wyświetla mi zbiór danych w aplikacji (pc, smartfon). Koszt licznika ze skrzyneczką to ok. 180 zł. Te dane to: produkcja, pobór, zużycie własne, energia wysłana i dodatkowo oszczędności po uwzględnieniu 80% magazynu (cenę en el można wprowadzać na bieżąco). Dokładne wykresy dzienne (produkcja, pobór) tylko z ostatnich 3 dni. Opcja premium nie ma tego ograniczenia, można wracać do wykresów dziennych wstecz, ale niepotrzebne mi to. Edytowane 8 Czerwca 2021 przez Thor01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts