kurtz 06.06.2021 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 (edytowane) Czy Waszym zdaniem ogrodzenie betonowe o wysokości 150cm, które jest przechylone o 11,5cm nadaje się już do wymiany? - wychodzi pochylenie 4 stopnie. Fundament jest za płytko osadzony i w całości ulega przechyleniu / obróceniu. Zastanawiam się nad rozbiórką (ostateczność) ewentualnie nadlaniem murku oporowego, żeby go jeszcze uratować - przy takim pochyleniu ma to jeszcze sens ? Edytowane 6 Czerwca 2021 przez kurtz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 06.06.2021 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 Płytki fundament to jedno, ale nie pokazałeś przyziemia a jestem pewny, że jest nierówno obsypany.Odkop z jednej strony a zasyp z drugiej fundament i po każdej ziemie będzie się poprawiać. Nie potrzeba dużo ale ze 20cm różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 06.06.2021 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 Masz rację - w miejscu gdzie przechylenie jest największe z drugiej strony fundamentu jest różnica poziomów. Tylko, że z drugiej strony to już nie moja działka, więc za mocno nie mogę obsypywać - murek oporowy na 10-15cm szerokości na sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 06.06.2021 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 Taki murek jestem w stanie tylko wylać, żeby nie ingerować w działkę sąsiada. Początkowo myślałem, że może zrobić to tylko przy słupkach, ale tu chyba problemem jest skręcanie fundamentu po całości, więc punktowo przy słupkach może być za słabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 07.06.2021 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2021 Przejdź kilka razy przez ten murek mierząc jego krzywość przed i po . Jeśli nie zmieniło się jest dobrze. Napraw płot jak wyżej ci radzą jak będziesz miał czas i forsę bo płot stać będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 08.06.2021 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2021 Dogadaj się z z sąsiadem bo to najbardziej racjonalne. Wystarczy 10-20cm różnicy.Jeżeli nie -to pozostaje tylko podnosić ziemię z Twojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts