JTKirk 17.06.2021 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 sprawa wydaje się prosta - organizujemy jakąś koparkę krypto i dążymy z autokonsumpcją jak najwyżej Mnie interesuje coś innego...planowałem mała rozbudowę instalacji - na chwilę obecną wszystko jest ok, ale jak rozbudowa będzie w przyszłym roku, to czy sobie w ten sposób nie zaszkodzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 17.06.2021 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Dołożenie paneli to nowa umowa. Wiec chyba dupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 17.06.2021 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Serio? Biorąc pod uwagę, że serio rząd będzie skupował kwh za 0.25 zł to taki panel będzie się zwracał jakieś 16 lat. To jest dobra inwestycja? Zakładając że panele nie będą tracić na wydajności w trakcie starzenia się. Nie wiem jak to liczysz ale, jeżeli zrobię to sobie sam, to bilans, będzie trochę inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 17.06.2021 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Dołożenie paneli to nowa umowa. Wiec chyba dupa aneks do starej. Ale ryzyko jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hipodrom 18.06.2021 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2021 co za różnica czy nowa umowa czy nie? Przecież chyba nikt nie bierze na poważnie tego że istniejące PV będą dalej miały upusty 80% aż do zakończenia 25letniej umowy jak wejdzie ta ustawa. Zaraz przyjdą aneksy pocztą i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 18.06.2021 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2021 Aktualnie w projekcie ustawy jest zapis o możliwej migracji w jedną stronę, także mogą tak to załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 23.06.2021 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 a teraz mi się chce śmiać z tych co same kable założyli tak promując to rozwiązanie takie zaufanie do UE i do rządu to trzeba mieć twardą d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszP66 23.06.2021 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 Zasady rozliczeń mają być ujednolicone na wszystkich ,w krótszej lub dłuższej perspektywie.Niestety również dla użytkownika Stos ,nad czym szczególnie ubolewam.Chodzi oto, aby skłonić dotychczasowych prosumentów jak i nowych, na przejście w off gird.W tym kierunku będzie to wszystko szło ,mają być spore dotacje.Ale jak przeglądam ceny magazynów energii ,choćby takich 10kw, to jest to absurdalne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts