Janekk1234 08.06.2021 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2021 za domkiem na działce mam daszek i miejsce na prysznic. na ten daszek myślałem dać 4x1,5 metra rury fi100 , na jednym końcu zasilane wodę z sieci, na drugim końcu deszczownica pytanie czy to jakoś by musiało być odpowietrzane czy jak ? żeby powietrze nie zabrało całego miejsca w tym kolektorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.06.2021 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 Nie, to układ zamknięty więc jeśli z jednej strony podłączysz zasilanie, a z drugiej odbiór to woda która odbierzesz deszczownicą z zaworem( tym będziesz sterował dolewanie wody) automatycznie dopełni się zimną wodą powodując przemieszanie zagrzanej wody, wytwarzając ciśnienie w deszczownicy - ale to typowe działanie bojlera.Pamiętaj , że i tu na wodzie zimnej - zasilającej musisz założyć zawór bezpieczeństwa. Czytam i myślę - mam nadzieję , że to nie rura PCV kanalizacyjna? bo jeśli tak to trzeba zrobić to inaczej - jako układ otwarty z dodatkowym zbiornikiem i zaworem pływakowym, ale wtedy ciśnienie wody na deszczownicy będzie wynikało z wysokości zmontowania tego naczynia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 09.06.2021 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 to rura kanalizacyjna 110. kupilem 5 metrow, wrzuce fotki po realizacji ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts