bozena maciek 04.12.2004 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2004 Czy mógły ktoś zweryfikować koszty wykonania instalacji wodno- kanalizacyjnej i centralnego ogrzewania? 1. Wykonanie pierwszego etapu wewnętrznej instalacji kanalizacyjnej - ułożenie rur i wykonanie podejść odpływowych od urządzeń w ilości 13. Cena za robociznę - 1910 PLN netto 2. Wykonanie pierwszego etapu wewnętrznej instalacji wody zimnej, ciepłej i cyrkulacji.Wykonanie podejść zasilających urzadzenia w wodę, montaż stelaży do WC i BIDET.,Cena za robociznę - 2530 PLN netto 3.Wykonanie instalacji centralnego ogrzewania grzejnikowego, montaż szafek z zrozdzielaczami, wykonanie instalacji miedzianej, ułożenie rur PEX w peszlu od rozdzielaczy do miejsc usytuowania grzejników.Cena za robociznę - 3350 PLN netto 4. wykonanie instalacji ogrzeania podłogowego w ilości 60 m2 - montaż szafek z rozdzielaczami, wykonanie instalacji miedzianej od miejsca ustuawania kotła do rozdzielaczy, połączenie instalacji z rozdzielaczami, ulożenie rur PEX na matach styropianowych.Cena za rpbociznę - 4600 PLN netto Jest to oferta przedstawiona przez hydraulika, pieniądze dostaje do reki bez faktury. Moje odczucia są takie, że nawet jak na warunki warszawskie, jest to cena wysoka. Czy może ktoś pdzielić się swoimi doświadczeniami w tej kwestii i ewentualnie mógłby polecić jakąs zaufaną i sprawdzoną ekipę hydrauliczną - budowa w okolicach Piaseczna pod Warszawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozena11 05.12.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 przy pierwszej rozmowie z hydraulikiem przedstawil swoja cena za punkt tj 80 zl, natomiast za wykonanie ogrzewania podlogowego policzyl za m2 polozenia rur - 25zlza wykonanie calej instalacji centralnego ogrzewania i doprowadzenie wody do poszczegolnych pomieszczen okolo 3000 zl bozena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mantra 05.12.2004 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Jak na mój gust to cena jest zabójczo wysoka. My za całość (CO, kanalizacja, podłogówka) płacimy 2500zl. Wydaje mi się, że w Warszawie jest tak ogromna konkurencja, że znajdziesz kogoś dobrego ale tańszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mantra 05.12.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Jak na mój gust to cena jest zabójczo wysoka. My za całość (CO, kanalizacja, podłogówka) płacimy 2500zl. Wydaje mi się, że w Warszawie jest tak ogromna konkurencja, że znajdziesz kogoś dobrego ale tańszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 08.01.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 My za rozłożenie kanalizacji na parterze mielismy oferty od 300 do 700zł - 7 pumktów plus dwa piony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 08.01.2005 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Duuużo za dużo. Ja przy prawie identycznej konfiguracji - 7.500 zł za robociznę. Negocjuj albo szukaj dalej. PS. Razem z piecem miałem oferty od 58 tys. a skończyłem na 35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szila 08.01.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Mi hydraulik powiedział 1500 zł za "uzbrojenie kotłowni" /piec 2 funkcyjny podłączenie wszystkiego + podłogówka w niewielkiej ilości/t ak to ładnie określił.Czy to dużo czy ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kynes 08.01.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Wkrótce zapłacimy 9000zl za: 1. instalacje CO (8 punktow, cena zawiera materialy podlaczeniowe, piec, grzejniki i robocizne) 2. instalacje wodna (jak wyzej, 8 punktow) 3. instalacje kanalizacyjna (j.w. - 8 punktow) 4. instalacje gazowa (2 punkty). dodatkowo w cenie jest podlaczenie do skrzynki gazowej. duzo to czy malo? czekamy na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 18.01.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Mi hydraulik powiedział 1500 zł za "uzbrojenie kotłowni" /piec 2 funkcyjny podłączenie wszystkiego + podłogówka w niewielkiej ilości/t ak to ładnie określił. Czy to dużo czy ok? szlia, Ty do swojego wielgachnego domu chcesz zamontować kocioł dwufunkcyjny Czy rozważałas wszystkie za i przeciw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 18.01.2005 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Razem z piecem miałem oferty od 58 tys. a skończyłem na 35. Nurni, te 35 tys. to za co dokładnie zapłaciłeś - za wodę, kan. i co czy też prąd? I ile masz metrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 19.01.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Razem z piecem miałem oferty od 58 tys. a skończyłem na 35. Nurni, te 35 tys. to za co dokładnie zapłaciłeś - za wodę, kan. i co czy też prąd? I ile masz metrów? Woda, kanalizacja, co (w tym ok. 60 m2 podłogówki), cwu, piec (immergas kondensat), grzejniki Radson, odwodnienie liniowe w garażu. Metrów - 220. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek27 19.01.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Wykoanie kanalziacji ok 40 m kopania w terenie, w domu wykonanie kanalziacji 8 pkt, dwie łazienki+kuchnia+kotłownia, woda 8 pkt, CO -dom 120 m2. Razem z kuzynem to wykonywałem i zapłaciłem mu za pomoc 600 zł. Bo większosc prac sam robiłem Sam. Po waszych cenach-zaoszczędziłem i to bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DwM 20.01.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Wykoanie kanalziacji ok 40 m kopania w terenie, w domu wykonanie kanalziacji 8 pkt, dwie łazienki+kuchnia+kotłownia, woda 8 pkt, CO - dom 120 m2. Razem z kuzynem to wykonywałem i zapłaciłem mu za pomoc 600 zł. Bo większosc prac sam robiłem Sam. Po waszych cenach-zaoszczędziłem i to bardzo! Moja cena to 39000zl za dom 200m2 (CO H2O, kan.) wszystko na gotowo tzw plug and play. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 30.01.2005 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 Właśnie załatwiam instalacje co, kan., woda i w związku z tym mam pytania. Co należy rozumiec za 1 punkt (taki za 80-90 zł). Czy przy umywalce są 2 punkty (woda+kanalizacja), 1 punkt, czy 3 punkty (woda ciepła, woda zimna, kanalizacja).Podłaczenie kaloryfera to jeden punkt, czy dwa (doprowadzenie, odprowadzenie). Czy cena zależy od użytego materiału (CO, platik)? oraz od sposobu podłaczenia (przepływowy, rozdzielnikowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 31.01.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Za instalacje wodkan i co zapłaciłem 2000 zł (23 punkty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 03.02.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Za instalacje wodkan i co zapłaciłem 2000 zł (23 punkty) to by się zgadzało mój ew. przyszły wykonawca chce 90 zł za punk (kaloryfer, umywalka, wanna, itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 04.02.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Całość M+R - wod-kan-C.O. (razem z kotłownią olejową w tym kocioł olejowy De Dietrich z automatyką pogodową) 25300 zł (w tym Robocizna 4200). Pozostał tylko biały montaż, ale to już zrobię sam. Dom parterowy 145 m2, 10 kaloryferów, 2 x 10 m2 podłogówki, kuchnia, WC, łazienka, kotłownia olejowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 12.03.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 jak na razie dwie oferty ale obie jeszcze niepelne1. Hepworth co cwu kan, bez grzejnikow i pieca 13 grzejnikow, 45 m pod podlogowke, 3 lazienki (9 punktow) - materialy, jakies 7 tys2. Druga oferta na to samomaterialy 6200 brutto, robocizna 3300 nettoSzacuje ze calosc z grzejnikami i piecem powiedzmy za 8 tys (wiszacy jednof+zasobink bo stojacy mi sie nie zmiesci) to bedzie jakies 22-25 tysemil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeF 09.04.2005 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Mi hydraulik oszacował wstępnie dom 160 m2 w tym ok.40 m2 podłogówki, rozdzielenie sterowania na parterze i poddaszu(podobno dużo oszczędniej w eksploatacji) 2 łazienki, kuchnia - inst. C.O. wod i kan i cwu z kotłownią Vissmana Vitorond 222 na ok. 25-26 tys. dokłądny kosztorys i szczegóły będę miał w tym tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpin 11.04.2005 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Mam rozprowadzoną w chudziaku całą kanalizacje wszystkie podejsciai teraz pytanie hydraulik będzie rozprowadzał instalacje wodną i grzewczą, jestem z nim umówiony na cene 100 zł za punkt ,więc jak powinien policzy? np. umywalka doprowadzenie wody 1 punkt odprowadzenie scieków od tej umywalki też 1 punkt przecież będzie miał do założenia tylko syfon i odpowiednie wyprofilowanie do rury sciekowej(kolanko i kawałek prostej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts