Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Za ile wykonanie instalacji wod-kan i CO

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • 3 months później...

skąd wy macie te ceny, ja mam wycene za wszystkie instalacje + wylewki (bez elektryki) na 45 tyś, piec kondensacyjny vailanta, 8 grzejników, podłogówka 80m, stelaze (2xwc, umywalka, bidet) i wszystko co potrzeba na gotowo. Myslicie że firma chce mnie naciągnąc?? elektryka osobno 10 tyś.

dom 116m + 50 poddasze

• 1 month później...

Rozprowadzenie poziomów kanalizacyjnech (3 piony) + powietrze do kominka pod chudziakiem

- 2300zł (z materiałem na gotowo)

Instalacje wodociągowa , woda zimna + ciepła z cyrkulacją (kuchnia + łazienka z Wc, prysznicem i umywalką + łazienka z wc, bidetem, prysznicem, wanną i umywalką)

- 1250zł (z materiałem na gotowo)

Kanaliza j.w.

- 630zł

Grzejniki, termostatyka

- 1850zł

Podłogówka ok 70m2 - 11 obwodów grzejnych

- 6800zł

• 2 years później...
  • 1 month później...

Wlasnie odebralem fakture za moja instalacje - Slask - Bielsko-Biala

Ogolnie :

2 krany zewnetrzne do podlaczenia weza na ogrodek

kuchnia 1x zlew 1xzmywarka

kotlownia 1xpiec 1xumywalka 1xpralka 1xkratka sciekowa

lazienka 2xumywalka 1xwanna 1xprzysznic 1xwc z osprzetem do zabudowy

lazienka 2 - 2xumywalka 1xwanna 1xprysznic 1xwc osprzetem do zabudowy

Calosc w plastiku z robocizna 5.800 z faktura VAT

Drogo czy tanio .... tez czekam na opinie

witam, jeśli chodzi o koszt robocizny za instal. co - cw, to mam ją zawartą w cenie materiału, kupuje wszystko w jednej firmie, dostaje ceny z cennika producenta danego produktu. Całość mnie będzie kosztowała ok 38 tyś + 7%vat w tym mam montaż wszystkich grzejników, podłogówki, kotłowni itd.

• 5 months później...

Witam!

Właśnie kończą mi układanie instalacji wody i ogrzewania i kanalizy. Zastanawiam sie czy dobrą cenę mi zaproponowali za całe wykonanie. Otro co było zrobione:

1. 10 pkt. kanalizy + oczywiście pion i podłaczenie do odpływu który już miałem wkuty i wyprowadzony na zewnątrz.

2. Woda ciepła zimna 9 pkt. w tym 2 do pralki i kibelka pojedyńcze (tylko zimna woda) + plus oczywiscie piony

3. Ogrzewanie 16 punktów do grzejników.

Za to wszystko policzyli mi za robotę 3300 zł za materiał 5100. Cena nie zawiera wartości grzejników no i oczywiście pieca. W cenę jest wliczony dobór grzejników i pieca oraz 2 próby ciśnieniowe po wykonaniu i po tynkach przed posadzkami.

Dodam jeszcze że zdecydowałem sie na instalację trójnikową (nie mam podłogówki) ponieważ nie chciałem mieć rozdzielaczy. Wykonawca powiedział ze wyjdzie tanie.

Jeśli chodzi o materiał to mam zrobione w systemie firmy REHAU (CO i CW) i Megnaplat (kanaliza). Powiedzcie czy to dobra cena?