ElvisKing 09.06.2021 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 Zakupiłem okazyjnie nieużywany odżelaziacz na złożu greensand. Butla 10x44 + sterownik Fleck 5600 (chyba, do takiego mam instrukcję ale na zdjęciach wygląda trochę inaczej). Instrukcję posiadam ale mam też kilka wątpliwości przy pierwszym uruchomieniu i sporadycznym używaniu. 1) Czy regenerację trzeba przeprowadzać okresowo czy w zależności od objętości? Dom jest w fazie wykańczania i zużycie wody też nie będzie duże a nie chcę bez sensu nabijać licznika jednocześnie płacąc większy rachunek za ścieki. Czy trzeba co 12 dni w pełni zregenerować czy można np. tylko wzruszyć złoże odpowiednim programem? 2) Instrukcja opisuje jak ustawić dozowanie wody do środka regenerującego (pływak lub biała krzywka w środku sterownika) ale nie jestem pewien ile mogę zasypać KMn04 do zbiornika. Cały kilogram na ten biały filtr a poziom wody przygotuje roztwór o odpowiednim stężeniu? Czy pilnować porcji (z tego co wiem to max 150g) na każdą regenerację? 3) Do czego służy małe pokrętełko z boku po lewej stronie sterownika? Ma narysowaną małą skalę. Jeśli ktoś ma inne pomocne rady przy pierwszych uruchomieniu, będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts