Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Źle zamontowane naświetle w drzwiach

Recommended Posts

Witam.

W ostatnim czasie zamontowano mi drzwi wejściowe z naświetlem.

Wg zamówienia i naszych upodobań naświetle miało być po lewej stronie drzwi (po stronie klamki).

W trakcie montażu drzwi podjechałem na budowę doglądnąć i zauważyłem, że całość jest już zamontowana i była trakcie pianowania.

Tyle, że z naświetlem po prawej stronie. Kiedy zapytałem monterów dlaczego to jest na odwrót to powiedzieli, ze sugerowali się wystającym kable ze ściany przygotowanym pod elektrozaczep (nie wiem co ma piernik do wiatraka). Tym bardziej, że kabla było kilka metrów w zapasie.

Następnie powiedzieli, że tak nawet jest lepiej optycznie i w ogóle. W przeciwnym wypadku będzie trzeba rozmontować wszystko, a rama jest sklejona i skręcona z naświetlem i, że to problem. Tak mnie urobili, że będzie to super wyglądało, że uległem.

Wieczorem wróciłem, żeby sprawdzić jak to wygląda i nie było to takie super jak zapowiadali. Optycznie to źle wygląda.

W związku z powyższym moje pytanie jest takie, czy jest jeszcze możliwość wymontowania tych drzwi i zamontowania ich zgodnie z zamówieniem?

czy jest jeszcze możliwość wymontowania tych drzwi i zamontowania ich zgodnie z zamówieniem?

Technicznie to tak jak opisał Finlandia.

Co do zgodności z zamówieniem to:

1. Czy jest pisemne zamówienie, które określa położenie naświetla?

2. Sam przyznajesz, że się zgodziłeś by tak zostało :(