goofy3 10.06.2021 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Hej, trochę chyba pospieszyliśmy się z nawiezieniem ziemi. Glebę jaką mieliśmy przekopaliśmy, odchwaściliśmy na ile się dało i na to nawieźliśmy czarnoziem przesiany z torfem. W miarę wyrównaliśmy i po trzech tygodniach od tego zabiegu zaczęło się pięknie zielenić. Niestety nie trawką, a chwastami. Jest tego multum, nawet nie chcę myśleć o ręcznym wyrywaniu tego (może przyjechało z ziemią, może przywiało - dookoła pola i sąsiedzi z hodowlą chwastów, nieważne). Trawnik niestety najwcześniej będziemy siać za ok 2 tygodnie, lecz bardziej realne jest 5-6 tygodni. Tak wiec nie ma co się dziwić że skoro teren wolny to chwasty korzystają Pytanie co i kiedy z tym zrobić. Mamy już posadzone tuje, więc chciałbym uniknąć herbicydów, zawieje podczas oprysku i będzie problem. Myślałem tak więc o starane, nie wiem czy firma ma znaczenie? Ten z dużej marki na T dałby radę? Wstępny plan miałbym aby spryskać starane, zostawić na 2 tygodnie, przejechać aeratorem, zgrabić i siać trawę? Głównie chodzi mi o to co zastosować i jaki okres karencji aby zniszczyć w miarę chwasty i nie zaszkodzić trawie. Domyślam się że starane żadnej karencji nie wymaga, ale chyba dobrze poczekać aż zadziała w pełni? Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goofy3 10.06.2021 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Wiem że błąd, nie wziąłem tego pod uwagę że tak będzie, ale stało się. Porosło prawie że po całości :/ Ogródek mały, jakieś 60m2, więc aeratorem spokojnie mógłbym to zjechać przed sianiem trawy jeśli to wystarczy i obejdzie się bez żadnych środków. O Target mi chodziło, nie chciałem tylko być posądzony o robienie reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goofy3 10.06.2021 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Ok, dzięki, tak zrobię! Na wiosnę nie było czasu i funduszy, w zeszłą zimę się wprowadzaliśmy, więc i tak dobrze że coś się uda ugarnąć jeszcze w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts