Mateuzzzz 10.06.2021 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 WitamMam zamiar zainstalować fotowoltaikę. Nie mieszkam jeszcze w domu i mam problem z wyliczeniem mocy jaka będę potrzebował. Posiadam pompe gruntową 8kwI myślę że sama pompa weźmie 3000kwh(ale tego nie jestem pewny) Nowa budowa, wszystko na prąd, rekuperacja, płyta indukcyjna itp.Zapotrzebowanie dla rodziny 4 osobowej 3500kwh ? Wychodzi jakiej 6500kwh/rokMyślę o zainstalowaniu 7.5kwp ale czy to może mi wystarczyć. Moze wziąść 9kwp dla spokoju. (Musze dopłacić 5100zl)Za listopad i grudzień pompa wzięła 600 kwh( temperatura w domu 17 stopni, w tedy jeszcze nie było mocnych mrozów a pompka obiegów DZ była non stop włączona-nie ustawiłem w tryb auto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 10.06.2021 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 idź do wróżki - ona Ci prawdę powie, bo my zgadywać nie będziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts