Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kurde MIESZKAM

pewal

Recommended Posts

Cześć jak w tytule MIESZKAM. Przeczytałem post Miecza i myślę sobie też się pochwalę. Wprawdzie w salonie plac budowy (sam stawiam kominek) ale od poniedziałku maluję i kładę podłogę. Tak naprawdę wykończone są obie łazienki (bez luster b o trzeba je kupić ale nie ma czasu na takie pierdoły) kuchnia, hol na parterze i nasza sypialnia. Ale mam pozwolenie na użytkowanie (jak ktoś pamięta kupiłem dom w stanie surowym ale za to z piwnicą, której nie było w projekcie - INB kazał zrobić projekt zamienny i po kłopocie koszt 1500 zł :cry: ). Wszystko działa: ciepła podłoga w łazience, kocioł na ekogroszek, cyrkulacja, tylko nie mogę doczekać się elektryków żeby przejść na zwykłą taryfę z budowlanej. Mam meldunek ale nie mam nowego dowodu, samochód stoi w garaż ale na gdańskich numerach (w urzędach powinni pracować przez całą dobę takie kolejki). Acha skarpety wiszą na kominku i czekamy na prezenty choć ten największy sami sobie zrobiliśmy i chyba nikt nie wyprodukował tak wielkiej skarpety żeby tenże się do niej zmieścił. No i mam też umowę na wywóz śmieci oraz świadectwo szczepienia psa przybłędy ( to dla Straży Miejskiej - podobno sprawdzają :wink: . Na koniec: WARTO BYŁO :D

Jak tak sie wszyscy chwala, to ja tez. mieszkam od 2 m-cy. nie jest to wszystko w stanie pod klucz, ale w czesci domu juz mieszkam. mam 2 pokoje, trzeci zaadoptowalem na tymczasowa kuchnie, lazienka w trakcie konczenia, wczoraj a wlasciwie dzis o 2.30 skonczylem montaz brodzika z kabina, co i cwu tez juz dziala, przydomowa oczyszczalnia tez juz pracuje, kominek ma dgp chociaz nie sknczone - musze ocieplic rury na stropie. jak skoncze lazienke biore sie za salon. Pracy jeszcze duzo, ale na soim i dla siebie wiec robota jest przyjemnoscia. mieszkanie w bloku to juz wspomnienie-wlasne miejsce na Ziemi to to czego mi brakowalo. Pozdrawiam, Witek

Jak tak sie wszyscy chwala, to ja tez. mieszkam od 2 m-cy. nie jest to wszystko w stanie pod klucz, ale w czesci domu juz mieszkam. mam 2 pokoje, trzeci zaadoptowalem na tymczasowa kuchnie, lazienka w trakcie konczenia, wczoraj a wlasciwie dzis o 2.30 skonczylem montaz brodzika z kabina, co i cwu tez juz dziala, przydomowa oczyszczalnia tez juz pracuje, kominek ma dgp chociaz nie sknczone - musze ocieplic rury na stropie. jak skoncze lazienke biore sie za salon. Pracy jeszcze duzo, ale na soim i dla siebie wiec robota jest przyjemnoscia. mieszkanie w bloku to juz wspomnienie-wlasne miejsce na Ziemi to to czego mi brakowalo. Pozdrawiam, Witek

Kurcze....jakąś nikt nie pisze jak to się wtedy człowiek czuje?? (Zawsze się nad tym zastanawiałem), nie wiem być może chodzi o to, że do tej chwili wszystko jakąś tak naturlanie zmierza...dzień za dniem zbliża się ten dzień, ocieplenia dachu, GK, elektryka etc...że jakąś tak sama myśl dojrzewa na tyle, że sam fakt przeprowadzki nie jest aż tak bardzo już exctujący??

Strasznie jestem ciekaw tego uczucia, tych pierwszych dni...które to mam nadzieję nastąpią w przyszłym roku...

Drogi Senserze, tak naprawdę to na tej budowie mieszka się od momentu kupna projektu, działki, polożenia pierwszej cegły. Sam fakt przeprowadzki to jak deser po obiedzie. Uczucia... cóż ekscytacja mija w momencie gdy ukochana szafka albo fotel wypada panom od przeprowadzek z rąk. Potem radość, ulga - wszystko weszło. Potem jazda itysiące pytań jak my to wszystko rozładujemy? Na koniec ogromne zmęczenie a przecież rozpakowaliśmy tylko wór z pościelą, piżam nie można znaleźć, a ręczniki gdzieś się zawieruszyły, a więc szybki prysznic, w czystą bieliznę (dzięki Ci małżonko za przezorność i spakowanie czystych majtek do swojej przepastnej torebki :wink: ) Jak ktoś mi powie, że w pierwszą noc jakieś bara bara to nie uwierzę TO SIĘ NIE MOŻE UDAĆ. Ale na drugą i następne noce owszem, owszem. Teraz do wszystkich lustra dalej nie mam, mam za to taryfę energetyczną takąjak trzeba (13 nie byłpechowy) skończyłem salon :D . W niedzielę pierwsi goście zasiedli do stołu w salonie i przy palącym się kominku skonsumowaliśmy małe co nieco coby nam się podłoga nie rozeschła a frank szwajcarski spadł na zbity pysk 8) . Wszyscy o psie a jest jeszcze kot Maciek też przybłęda. I w ogóle jest OK. Jeszcze tylko malowanie holu na piętrze, podłoga tamże ijuż święta. Acha jeszcze nie - jeszcze LUSTRO. Chyba żeby tak niespodziankę żonie na gwiazdkę .....? :wink:

Ja mieszkam w nowym domu od 24 listopada i wiem juz , ze moj nastepny dom bedzie tylko parterowy. Mam dosyc schodow , ale mimo tych schodow bardzo lubie moj domek. Wczoraj nawet ubralam choinke i zrobilo sie naprawde bardzo milo.

wiem juz , ze moj nastepny dom bedzie tylko parterowy. Mam dosyc schodow

Ja też :D , ale wyobraż sobie jak wiele kilometrów będziesz musiała wtedy pokonywać w poziomie...

I pocieszmy się - ta przymusowa gimnastyka (schodki) dobrze wpływa na kondycję :D

Jak mieszkalem na czwartym piętrze to mniej się nachodziłem po schodach jak teraz...

chyba jest to uczucie nie do opisania......

Ja dzisiaj , kiedy zjawiłam sie w moim domku ( mam okna i weszłam na świeżo - zastygnięte posadzki - wylewki ) nie potrafiłam opanować dziwnej chęci pisko -krzykuuuuuu...z radości - oczywiście !!!!! Echo i pogłos poszedł po całym domu .... cudne uczucie :wink:

Gratulki - tylko pchwal sie swoim dziełem !!!

Właśnie mija rok jak mieszkamy we własnym domu (prawie własnym , bo część jeszcze należy do banku). Brak jeszcze paru drobiazgów, ale to dobrze, bo co będę robić jak już się całkiem urządzę?

Moment przeprowadzki jest fantastyczny. Życzę wszystkim w budowie jak najszybszego przeżycia tego uczucia.