pewal 05.12.2004 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Cześć jak w tytule MIESZKAM. Przeczytałem post Miecza i myślę sobie też się pochwalę. Wprawdzie w salonie plac budowy (sam stawiam kominek) ale od poniedziałku maluję i kładę podłogę. Tak naprawdę wykończone są obie łazienki (bez luster b o trzeba je kupić ale nie ma czasu na takie pierdoły) kuchnia, hol na parterze i nasza sypialnia. Ale mam pozwolenie na użytkowanie (jak ktoś pamięta kupiłem dom w stanie surowym ale za to z piwnicą, której nie było w projekcie - INB kazał zrobić projekt zamienny i po kłopocie koszt 1500 zł ). Wszystko działa: ciepła podłoga w łazience, kocioł na ekogroszek, cyrkulacja, tylko nie mogę doczekać się elektryków żeby przejść na zwykłą taryfę z budowlanej. Mam meldunek ale nie mam nowego dowodu, samochód stoi w garaż ale na gdańskich numerach (w urzędach powinni pracować przez całą dobę takie kolejki). Acha skarpety wiszą na kominku i czekamy na prezenty choć ten największy sami sobie zrobiliśmy i chyba nikt nie wyprodukował tak wielkiej skarpety żeby tenże się do niej zmieścił. No i mam też umowę na wywóz śmieci oraz świadectwo szczepienia psa przybłędy ( to dla Straży Miejskiej - podobno sprawdzają . Na koniec: WARTO BYŁO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 05.12.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Gratulacje Fajnie, że przygarnęliście psa....A lustro w łazience, to nie pierdoły. To PODSTAWA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.12.2004 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Pewal Gratulacje.......z tym lustrem to Jagna ma rację ale ja mieszkam od kwietnia...i dalej nie mam dwóch luster w łazience... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterek 05.12.2004 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Jak tak sie wszyscy chwala, to ja tez. mieszkam od 2 m-cy. nie jest to wszystko w stanie pod klucz, ale w czesci domu juz mieszkam. mam 2 pokoje, trzeci zaadoptowalem na tymczasowa kuchnie, lazienka w trakcie konczenia, wczoraj a wlasciwie dzis o 2.30 skonczylem montaz brodzika z kabina, co i cwu tez juz dziala, przydomowa oczyszczalnia tez juz pracuje, kominek ma dgp chociaz nie sknczone - musze ocieplic rury na stropie. jak skoncze lazienke biore sie za salon. Pracy jeszcze duzo, ale na soim i dla siebie wiec robota jest przyjemnoscia. mieszkanie w bloku to juz wspomnienie-wlasne miejsce na Ziemi to to czego mi brakowalo. Pozdrawiam, Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterek 05.12.2004 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Jak tak sie wszyscy chwala, to ja tez. mieszkam od 2 m-cy. nie jest to wszystko w stanie pod klucz, ale w czesci domu juz mieszkam. mam 2 pokoje, trzeci zaadoptowalem na tymczasowa kuchnie, lazienka w trakcie konczenia, wczoraj a wlasciwie dzis o 2.30 skonczylem montaz brodzika z kabina, co i cwu tez juz dziala, przydomowa oczyszczalnia tez juz pracuje, kominek ma dgp chociaz nie sknczone - musze ocieplic rury na stropie. jak skoncze lazienke biore sie za salon. Pracy jeszcze duzo, ale na soim i dla siebie wiec robota jest przyjemnoscia. mieszkanie w bloku to juz wspomnienie-wlasne miejsce na Ziemi to to czego mi brakowalo. Pozdrawiam, Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingazet 05.12.2004 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 a my sie przeprowadzamy za DZIESIĘĆ DNI i nie możemy się już doczekać najpiękniejsze będzie to , ze nie trzeba będzie jechac z budowy do domu bo po prostu budowa będzie już domem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingazet 05.12.2004 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 a lustra w łazience tez na razie chyba miec nie będziemy -zobaczymy jak długo da sie bez niego wytrzymać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 05.12.2004 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Kurcze....jakąś nikt nie pisze jak to się wtedy człowiek czuje?? (Zawsze się nad tym zastanawiałem), nie wiem być może chodzi o to, że do tej chwili wszystko jakąś tak naturlanie zmierza...dzień za dniem zbliża się ten dzień, ocieplenia dachu, GK, elektryka etc...że jakąś tak sama myśl dojrzewa na tyle, że sam fakt przeprowadzki nie jest aż tak bardzo już exctujący??Strasznie jestem ciekaw tego uczucia, tych pierwszych dni...które to mam nadzieję nastąpią w przyszłym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pewal 13.12.2004 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Drogi Senserze, tak naprawdę to na tej budowie mieszka się od momentu kupna projektu, działki, polożenia pierwszej cegły. Sam fakt przeprowadzki to jak deser po obiedzie. Uczucia... cóż ekscytacja mija w momencie gdy ukochana szafka albo fotel wypada panom od przeprowadzek z rąk. Potem radość, ulga - wszystko weszło. Potem jazda itysiące pytań jak my to wszystko rozładujemy? Na koniec ogromne zmęczenie a przecież rozpakowaliśmy tylko wór z pościelą, piżam nie można znaleźć, a ręczniki gdzieś się zawieruszyły, a więc szybki prysznic, w czystą bieliznę (dzięki Ci małżonko za przezorność i spakowanie czystych majtek do swojej przepastnej torebki ) Jak ktoś mi powie, że w pierwszą noc jakieś bara bara to nie uwierzę TO SIĘ NIE MOŻE UDAĆ. Ale na drugą i następne noce owszem, owszem. Teraz do wszystkich lustra dalej nie mam, mam za to taryfę energetyczną takąjak trzeba (13 nie byłpechowy) skończyłem salon . W niedzielę pierwsi goście zasiedli do stołu w salonie i przy palącym się kominku skonsumowaliśmy małe co nieco coby nam się podłoga nie rozeschła a frank szwajcarski spadł na zbity pysk . Wszyscy o psie a jest jeszcze kot Maciek też przybłęda. I w ogóle jest OK. Jeszcze tylko malowanie holu na piętrze, podłoga tamże ijuż święta. Acha jeszcze nie - jeszcze LUSTRO. Chyba żeby tak niespodziankę żonie na gwiazdkę .....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 13.12.2004 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Nawet nie wiecie jak ja Wam zazdroszczę Świąt we Własnym Domu.Wielkie Gratulacje i ja również robię wszystko żeby za rok ...również usiąść z rodziną we własnych ścianach.pewal - tak moje dziecko mówiło na pawia - Tato zobacz jaki ten pewał ładny !!! Gratuluje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 13.12.2004 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Gratulacje ! Ani się obejrzysz a "zapuścisz korzenie". Zaproponowałem żonie wyjście na Sylwestra (a rozrywkowy nie jestem - zawsze wolałem w domu) i ... Stwierdziła, że NIE, woli zostać w DOMU... Pierwsze Swieta, pierwszy Nowy Rok... Wszystkim tego życzę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.12.2004 01:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Ja mieszkam w nowym domu od 24 listopada i wiem juz , ze moj nastepny dom bedzie tylko parterowy. Mam dosyc schodow , ale mimo tych schodow bardzo lubie moj domek. Wczoraj nawet ubralam choinke i zrobilo sie naprawde bardzo milo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 14.12.2004 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 wiem juz , ze moj nastepny dom bedzie tylko parterowy. Mam dosyc schodow Ja też , ale wyobraż sobie jak wiele kilometrów będziesz musiała wtedy pokonywać w poziomie... I pocieszmy się - ta przymusowa gimnastyka (schodki) dobrze wpływa na kondycję Jak mieszkalem na czwartym piętrze to mniej się nachodziłem po schodach jak teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.12.2004 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Kurde zazdroszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.12.2004 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Pomyślności, radości i szczęśliwości we własnym domku wszystkim nowo zadomowionym.Oj jakbym chciała tak napisac już dziś.A przede mną ho ho droga daleka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 17.12.2004 01:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Zazdroszczę ale mam w planie Wielkanoc choćby nie wiem co.Muszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 17.12.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 pewal - przede wszystkim gratulacje!!!!! Nie przejmuj się, że macie jeszcze tyle do zrobienia - my mieszkamy już prawie rok i jeszcze duuuuuuuuużo rzeczy zostało do zrobienia. No i nie mamy jeszcze lustra w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 18.12.2004 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2004 chyba jest to uczucie nie do opisania...... Ja dzisiaj , kiedy zjawiłam sie w moim domku ( mam okna i weszłam na świeżo - zastygnięte posadzki - wylewki ) nie potrafiłam opanować dziwnej chęci pisko -krzykuuuuuu...z radości - oczywiście !!!!! Echo i pogłos poszedł po całym domu .... cudne uczucie Gratulki - tylko pchwal sie swoim dziełem !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.12.2004 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Właśnie mija rok jak mieszkamy we własnym domu (prawie własnym , bo część jeszcze należy do banku). Brak jeszcze paru drobiazgów, ale to dobrze, bo co będę robić jak już się całkiem urządzę?Moment przeprowadzki jest fantastyczny. Życzę wszystkim w budowie jak najszybszego przeżycia tego uczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 23.12.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 ...Cześć jak w tytule MIESZKAM... Gratuluję !A zazdrość do grzech ! Trzeba wam będzie z tego się wyspowiadać. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts