Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Woda pod styropianem na stropie

artur__

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Kilka dni temu kładliśmy na strychu posadzkę z miksokreta (cienką, dla zabezpieczenia styropianu + żeby było wygodniej chodzić, robimy graciarnie na strychu).

Polewaliśmy ją wodą po ułożeniu i nie zakręciliśmy kranu na dole.

W efekcie czego przez nieszczeloność na szybkozłączce przez kolejną noc i dzień leciała woda (wolno ale przez tyle czasu troche jej naleciało).

Wąż był zostawiony niedaleko skraju posadzki. Mamy strop beż żadnego pustaka, od razu na stropie leży murłata.

Więc woda uciekała na ściany na zewnątrz pod murłatą ale też pod styropian na strop.

Wiem to na pewno bo mam już kilka mokrych plam na tynku pod stropem + wywierciłem otwór w stropie, z którego leciała woda (bardziej kapała niż leciała ale nadal...).

Co wg was z tym zrobić?

Jest szansa, że to wszystko samo wyschnie czy jakoś pomagać trzeba?

Dołączam kilka zdjęć.

Z góry dzieki za wszelką pomoc.

Pozdrawiam,

Artur

11.jpg

22.jpg

33.jpg

44.JPG

Edytowane przez artur__

Dzięki za odpowiedź,

O plamy sie nie boje. To się stało nad garażem gdzie jeszcze zupełnie nic nie było robione więc nie ma problemu. Najwyżej pomaluje go później jak wyschnie.

Natomiast zastanawiam się czy nie będzie problemów z izolacją na stropie - czy styropian wyschnie bo chyba troche jednak nasiąka.

I czy woda na stropie pod styropianem wyschnie na tyle że nie będzie problemów z wilgocią i grzybem...?

Wolałbym nie odkuwać posadzki na strychu jak już wykończę dom i się wprowadzę...

Pozdrawiam,

Artur