boconek03 12.06.2021 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2021 Witam, mam skarpę którą chciałbym umocnić płytami ażurowymi 60x40.Na skarpie zwykła ziemia, trochę gliny. Jak to zrobić żeby było dobrze?Jakiś piasek, geowłóknina? Jakich ceny za 1m2 się spodziewać od wykonawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.06.2021 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2021 A co chcesz, aby było na tej skarpie?Trawnik, beton, skarpa z widocznym ażurem czy zarośnięta. Jakieś rośliny krzewy drzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 13.06.2021 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2021 Witam, mam skarpę którą chciałbym umocnić płytami ażurowymi 60x40. Na skarpie zwykła ziemia, trochę gliny. Jak to zrobić żeby było dobrze? Jakiś piasek, geowłóknina? Jakich ceny za 1m2 się spodziewać od wykonawcy? Jaka duża ta skarpa? I czy od razu trzeba płyty ażurowe, co się z nią dzieje złego że musisz ją wzmocnić? Być może trzeba będzie jeszcze jakiś murek oporowy zrobić aby wszytko miało ręce i nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 13.06.2021 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2021 (edytowane) Na działce jest mur oporowy, i po obsypaniu muru wyszła skarpa. Na skarpie nie potrzebuję nic szczególnego bo ona jest od strony granicy działki (mur jest odsunięty 1,5m od granicy, tak miałem narzucone przez urząd). Teraz jest obsypane ziemią, pomyślałem o ażurach aby nie zjeżdżało.Wysokość to max 1,5m. Edytowane 13 Czerwca 2021 przez boconek03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.06.2021 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2021 Skoczkiem zagęścić, wyrównać, obsadzić czymkolwiek. Po czasie samo się ustabilizuje, nic nie popłynie. Zbyt nisko, a betonu lux cokolwiek innego nie warto tam pchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 13.06.2021 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2021 Na działce jest mur oporowy, i po obsypaniu muru wyszła skarpa. Na skarpie nie potrzebuję nic szczególnego bo ona jest od strony granicy działki (mur jest odsunięty 1,5m od granicy, tak miałem narzucone przez urząd). Teraz jest obsypane ziemią, pomyślałem o ażurach aby nie zjeżdżało. Wysokość to max 1,5m. Zastosuj kratkę plastykową którą zasypuje się ziemia i obsiewa trawa albo siatkę/kratownice rozciągającą która też służy do umacniania skarp, ja rozciągasz i zasypujesz ziemia po czym siejesz trawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts