Qualcolm_ 15.06.2021 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2021 Jak rozwiązać problem z bramą garażową widoczną na zdjęciach? Chodzi o nieszczelności bo ciężko nazwać to mostkami termicznymi. Jest to brama Wiśniowskiego Makropro. Sprawa była zgłaszana i regulacja bramy miała nastąpić po wykonaniu wylewki. Tak też się stało, jednak było to niedługo przed upływem gwarancji. Po przyglądnięciu sie dokładniej "tematowi" widzę że to nie kwestia regulacji a samego wykonania bramy. Każdy z punktów "łamania" panela to dziura przez które wiucha w zimie zimne powietrze. Na zdjęciach właśnie widać po prawej stronie wpadające światło przez 4 punkty (1 dolny przysłania samochód), po lewej stronie analogicznie. Czy ja w swojej sztuce nie mam jakiegoś elementu zamontowanego w to miejsce czy po prostu poszli po bandzie i produkują konstrukcyjnie dziurawe bramy? Jeśli tak, to jak przeszły dopuszczenie? Od góry MOŻE można sytuację poprawić, uszczelka przylega bezpośrednio do nadproża (jakaś listwa aluminiowa czy coś w tym stylu) ale uszczelka jest strasznie sztywna ale najgorsza sprawa jest po bokach - otwór jest między panelami a szyną bramy, nic nie jest wygięte ani odkształcone, jest najzwyczajniej w świecie dziura. Oglądałem bramy w wersjach "domowych" - tam konstrukcja uszczelek jest delikatniejsza - są miększe. Na łączeniach paneli są jakby nakładki które przysłaniają miejsce w którym ja mam otwór "powietrze wewnętrzne - powietrze zewnętrzne". Brama w wersji przemysłowej ze względu na nietypowy rozmiar oraz wysokość nadproża. Dołączam zdjęcia z różnym... kontrastem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts