Patrykj70 15.06.2021 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2021 Witam.Niestety nie mogę znaleźć podobnego tematu. Jeśli jest - ten proszę usunąć.Jaki jest (oczywiście w mocnym przybliżeniu) czas oczekiwania na poszczególnych fachowców? Słyszałem od znajomych, że na hydraulika do położenia instalacji w całym domu czeka się nawet półtora roku. Nie wiem ile w tym prawdy, ale mocno mnie to przeraziło. Póki co umówiona ekipa do SSO i do dachu. Z resztą czekaliśmy , ale nie wiem czy słusznie? Podpowiedzcie jak to wyglądało w waszym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 18.06.2021 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2021 Lubelskie: U mnie hydraulik na początku roku ustawiony, że ma do zimy skończyć. Elektryk min 4 miesiące wcześniej, tynkarze to samo. Wylewki trochę szybciej (ze 2 miesiące do przodu), ocieplenie z rok do przodu trzeba szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrykj70 22.06.2021 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2021 No to nieźle. Zastanawia mnie jedna rzecz. Jak to wygląda logistycznie ? Przykładowo mam elektryka na styczeń z założeniem że skończy do lutego. W lutym wchodzi ekipa od tynków. Elektryk przykładowo ma 2 tyg obsuwy i co wtedy? Czy takie rzeczy należy przewidywać i pomiędzy jednym a drugim fachowcem dodawać jakiś "bufor bezpieczeństwa"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 22.06.2021 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2021 Bufor musisz mieć. U mnie murarz powiedział, że ściany parteru postawi w 2 tygodnie, a robił równe 4. A to pogoda przeszkadzała, a to samochód mu się popsuł, a to na materiał trzeba bylo czekać. A czas uciekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 22.06.2021 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2021 Wszystko się przesuwa.I nie licz że ktoś Ci przyjdzie punktualnie.2 tygodnie opóźnienia to "na czas", miesiąc czy dwa to lekka obsuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts