bogo126 15.06.2021 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2021 Cześć, jestem tu nowy i od razu pytam Mam stary garaż zrobiony z pustaķów. Jest nieotynkowany. W sierpniu mam pewną uroczystość, na którą chciałbym trochę podrasować ten garaż i pomalować go farbą silikonową elewacyjną. Czy później, gdy będę chciał otynkować garaż ta farba nie będzie przeszkadzać ? Dzięki, Boguś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 22.06.2021 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2021 https://forum.muratordom.pl/showthread.php?209662-Tynkowanie-starej-pomalowanej-%C5%9Bciany Tutaj masz temat z mnóstwem odpowiedzi na Twoje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogo126 23.06.2021 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 Widziałem ten temat, ale tam odpowiedzi za bardzo nie widziałem, chyba że czegoś nie rozumiem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.06.2021 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 Szanowny Panie,Można nanieść farbę bezpośrednio na nieotynkowany pustak, ale najpierw zalecam dokładnie odpylić powierzchnię oraz zagruntować ją, aby zwiększyć tym samym przyczepność oraz zmniejszyć chłonność. Rekomenduję grunt głęboko-penetrujący Śnieżka Acryl-Putz® GU41. Grunt zwiąże kurz i inne zabrudzenia, a także ułatwi malowanie. Jeśli chce Pan później tynkować garaż, to rekomenduję najpierw nałożenie tynku, a potem jego pomalowanie. Malowanie dobrej jakości farbą, a potem (w krótkim czasie) nakładanie na nią tynku zniweczy efekt prac malarskich, a do tego będzie czasochłonne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts