Darek007 16.06.2021 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2021 Tylna ściana budynku gospodarczego wymaga ocieplenia. Cena robocizny jaką usłyszałem wczoraj od ekipy, która wykonuje ocieplenia metodą styropian+siatka+ zaciągnięcie klejem powaliła mnie na kolana. Więc zacząłem kombinować czy nie wykonać takiego ocieplenia samemu, ale trochę inną metodą. Ściana ok. 70 m2 tylna, więc nie zależy mi na tym jaki efekt wizualny osiągnę. Mam dostęp do płyty warstwowej z rozbiórki grubość 10 cm piana. Stan super. Po 6 otworów na płycie po wkrętach. Żadnych rys i wgnieceń. Koszt prawie żaden , bo tylko zapłacę za załadunek i transport. Kombinuję nad takim rozwiązaniem: Do ściany budynku kręcę profile rura kwadrat 5/5 cm. Pomiędzy profile upycham wełnę mineralną. Na profile kręcę płytę warstwową. Starałem się to narysować Pytanie do osób mających doświadczenie. Czy takie rozwiązanie ma sens ? Czy gdzieś pomiędzy ścianą, wełną, płytą powinienem dać jakąś membramę, folię ? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 23.06.2021 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 z jakiego materiału konstrukcyjnego i jakiej grubości jest ściana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek007 24.06.2021 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2021 stary budynek ok 40- 50 lat....pustak żużlowy... około 30 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts