Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Programator czasowy, astronomiczny - jakość i bezpieczeństwo

Recommended Posts

Cześć!

Chcę kupić programator czasowy, astronomiczny i widzę sporą rozpiętość cenową tych urządzeń. Czym one się różnią pod względem awaryjności, bezpieczeństwa i funkcji przełączania? Wolę wziąć coś lepszego, niż mieć spaloną chałupę. Potrzebuję włączać codziennie rano i wyłączać wieczorem - ściągnąłem instrukcję obsługi do trzech i ostrożnie wnioskuję, że jeden może mieć taką opcję (ETI), bo pozostałe dwa jakby włączały tylko na noc (albo instrukcje badziewne).

Pod względem awaryjności raczej niewiele może słabej jakości wewnętrzne przekaźniki - różnią się dokładnością odmierzania czasu i synchronizacją z zegarem ogólnoświatowym (sposobem komunikacji ze światem zewnętrznym) ilością kanałów sterujących?

Sam używam Paladin 172413 pro i jestem mega zadowolony....kupiłem go dawno trochę ponad 100Euro i używam zgodnie z opisem ale sygnał wykorzystuje też do innych celów:cool:

astro.jpg

Programatory astro Zamel. Paladin jest niedostępny w PL.

Na marginesie - City Matic - czy ten C20A na fotce to zabezpiecza gniazdko do choinki ?

Niestety opisy się poprzestawiały ze względu na monitoring instalacji FV.

.....ale fajnie by było można by podłączyć mocne lampki.

To zasilanie wentylatora nad stołem spawalniczym w garażu.

Opisy to się robi w Wordzie i drukuje na papierze samoprzylepnym.

Po co? To jest moje wiem co gdzie jest.

Żartuję bo nikt nie pamięta - u mnie jest inaczej na drzwiczkach jest legenda do NR drukowana Dymo drukarką - ale nie to jest tematem wątku !

więc ten Word jest o kant d..

opis.jpg

Edytowane przez CityMatic
ukrycie wrażliwych danych

Po co? To jest moje wiem co gdzie jest.

Żartuję bo nikt nie pamięta - u mnie jest inaczej na drzwiczkach jest legenda do NR drukowana Dymo drukarką - ale nie to jest tematem wątku !

więc ten Word jest o kant d..

No no widzę fajny inwerter do fotowoltaiki. Też o takim myślałem. Jak ci się sprawdza? Zadowolony jesteś?

No no widzę fajny inwerter do fotowoltaiki. Też o takim myślałem. Jak ci się sprawdza? Zadowolony jesteś?

To Fronius 3.7.3

Tak jestem zadowolony- pracuje bezproblemowo, dobrze się komunikuje i po Lan i po WiFi jak się wejdzie w opcje programowania również jest do "oswojenia" wszystko w j.polskim. Ale ma wentylatory i jak zamontowany jest w miejscu gdzie mógłby przeszkadzać - to dla wrażliwych osób będzie przeszkadzał bo pracuje głośniej niż komputer.

Po lewej stronie jest inny - mnie się wydaje, że lepszy bo z pasywnym chłodzeniem bardzo czytelny i ciekawy model SamiSolar , też komunikacja po Lan i w j.polskim, a dodatkowo bardzo czytelny wyświetlacz i łatwe ustawienia(a może nawet i węcej?).

11886-1575639430.jpg11886-1575638726.jpg zdjęcie z przed uruchomienia.