Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy warto kupować materiały w Czschach?

Recommended Posts

Dziś trafił mnie przysłowiowy szlag. Wstępnie wybrani dostawcy okien, drewna twierdzą, że ich wyceny sprzed miesiąca są nieważne i nie wiedzą czy będą w stanie dostarczyć towar przed końcem roku. PSB leci sobie w klipy i od trzech tygodni nie jest w stanie skosztorysować mego projektu. Pomyślałem więc, że skoro stawiam dom pod czeską granicą czy nie poszukać dostawcy u naszych południowych sąsiadów. Ma ktoś z tym doświadczenia?

Dziś trafił mnie przysłowiowy szlag. Wstępnie wybrani dostawcy okien, drewna twierdzą, że ich wyceny sprzed miesiąca są nieważne i nie wiedzą czy będą w stanie dostarczyć towar przed końcem roku. PSB leci sobie w klipy i od trzech tygodni nie jest w stanie skosztorysować mego projektu. Pomyślałem więc, że skoro stawiam dom pod czeską granicą czy nie poszukać dostawcy u naszych południowych sąsiadów. Ma ktoś z tym doświadczenia?

NIe baw się w kosztorysowanie. T0 strata czasu jak ceny zmieniają się z miesiąca na miesiąc.

Jak se sprawdzisz cenniki winenberga na Czechy albo producenta silikatów kmbeta to się zdziwisz że tam jest drogo :)

https://www.wienerberger.cz/content/dam/wienerberger/czech-republic/marketing/documents-magazines/brochures/pricelists/CZ_MKT_POR_Cenik_Porotherm.pdf

dryfix 24 w pl za 11.9zł a w czechach za 20zł sztuka.

Jak się dogadasz albo trafisz na hurtownię gdzie ktoś gada po polsku to możesz spróbować. Ale im dalej od hurtowni to koszty transportu będą rosły.