Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka podłoga?  

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaka podłoga?

• Parkiet
    • Panele drewniane (warstwowe)
    • Panele laminowane
    • Płytki/terakota/gres
    • wykładzina
    • żywica/beton
      0

Recommended Posts

Jagna dzięki za odpowiedź, czyli jeśli gres to tylko z podłogówką !

Rocky, a Ty nie planujesz podłogówki?

W łazienkach i w kuchni tak, a w salonie sprawa jest jeszcze otwarta :wink:

• Odpowiedzi 764
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jagna dzięki za odpowiedź, czyli jeśli gres to tylko z podłogówką !

Rocky, a Ty nie planujesz podłogówki?

W łazienkach i w kuchni tak, a w salonie sprawa jest jeszcze otwarta :wink:

No to polecam podłogówkę. Ale oczywiście rozumiem, jeżeli podejmiesz inną decyzję. Życzę powodzenia :D

...że na zimę zaopatrzyłabym rodzinę w ciepłe kapcie, położyłabym w newralgicznych punktach jakieś chodniczki i byłoby cacy.

Aha, jeszcze jedno, a latem, gdy nie grzeje podłogówka, ciepły jest ten gres?

A ja zawsze marzylam o parkiecie w salonie. Juz nawet mielismy wybrany parkiet egzotyczny...

No i niestety przez te wszystkie ostanie wydarzenia musielismy zrezygnowac z ogrzewania gaze na rzecz pompy, a co za tym idzie na podlogowke. I wszystko byloby ladnie, pieknie, gdyby nie fakt ze parkiet sie do tego nie nadaje :(.

No i co teraz nam pozostaje - kafelki :(

Szukam teraz uzytkownikow podlogowki + panele - zawsze to chociaz wizualnie przypomina moj wymarzony parkiet....

Rocky, nie wiem, bo mieszkam od listopada. Ale na pewno będzie chłodny, co latem powinno być przyjemne... :p

Wojty, można naprawdę dostać śliczne kafle. My w salonie mamy taki udający drewno i wygląda bardzo dobrze, mimo, że tylko udaje. Już kilka osób się pomyliło...albo też udawało :wink:

A panele mamy w sypialniach. Podłogówka musiała tam być gęściej położona, bo jednak nie przewodzą ciepła tak dobrze jak ceramika, ale jest ok.

A ja drewno, najlepiej piękny parkiet dębowy z dużych klepek, lub dębowe deski. cudnie i przytulnie.
Jestem ciekaw jaki typ podłogi wybrali byście lub wybraliście do swojego domu i dlaczego? Parkiet, panele drewniane, laminowane, płytki a może deski podłogowe.
W sypialniach parkiet woskowany (dlatego, że ładny). W kuchni, łazience, pokoju dziennym - płytki. Myślałam o parkiecie w pokoju dziennym, ale z uwagi na obecność 2 zdecydowanie ożywionych psów - zdecydowałam się na płytki.
Deski drewniane. :) Na legarach. :D Skrzypiące i wyszparzone. :lol: Jeżeli budżet pozwoli to dębowe na dole a sosnowe na górze.

Na pewno parkiet ale jak najdłuższy - 1m.

Ale na razie kładę panele (za 2000 PLN) bo braknie mi pieniędzy aby się wprowadzić. Jak zrobiłem wstępną wycenę to mi wyszło około 30 000 zł - za dużo.

Moja rada - jak ogrzewanie podłogowe to najlepiej w c a ł y m d o m u . Dopiero wtedy jest prawdziwy komfort. A tak to nie wiadomo - chodzić boso czy nie ??? Żałujemy że w pokojach mamy kaloryfery.
Moja rada - jak ogrzewanie podłogowe to najlepiej w c a ł y m d o m u . Dopiero wtedy jest prawdziwy komfort. A tak to nie wiadomo - chodzić boso czy nie ??? Żałujemy że w pokojach mamy kaloryfery.

Ok, zgadzam się, tylko ile kosztuje inwestycja i ile późniejsze ogrzewanie?

A ja zawsze marzylam o parkiecie w salonie. Juz nawet mielismy wybrany parkiet egzotyczny...

No i niestety przez te wszystkie ostanie wydarzenia musielismy zrezygnowac z ogrzewania gaze na rzecz pompy, a co za tym idzie na podlogowke. I wszystko byloby ladnie, pieknie, gdyby nie fakt ze parkiet sie do tego nie nadaje :(.

No i co teraz nam pozostaje - kafelki :(

Szukam teraz uzytkownikow podlogowki + panele - zawsze to chociaz wizualnie przypomina moj wymarzony parkiet....

Są specjalne parkiety do ogrzewania podłogowego, to że będziesz miała podłogówkę nie znaczy, że musisz rezygnować z parkietu

Roky, Jagna:

Byłam w zeszłe lato w domu z gresem i ostatecznie wyleczyłam się z podłogi typu gres, teraktota i takie tam.

Gres śliczny, podłoga zrobiła na mnie duże wrażenie, ale było zimno i nieprzyjemnie. W lato wiadomo człowiek roznegliżowany, a tam najchętniej wskoczyłabym w dres.

Nie wiem jak sprawa wygląda podczas jakiś ekstremalnych upałów, czyli może z 3 tygodnie w roku. Pewnie przez te 3 tygodnie w roku jest to duzą zaletą.

Nie wyobrażam sobie natomiast życia na gresie podczas takich przejściowych okresów: wczesna jesień, wiosna, zimne sierpniowe noce...

Acha i jeszcze raczkujące dziecko...