zibicwikla 22.08.2004 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Czy zrezygnowalibyście w nowobudowanym domu z ogrzewania podłogowego w salonie(z kominkiem i wyjściem na taras) po to by mieć podłogę z desek(tradycyjną na legarach)? Innymi słowy proszę o radę co na podłogę w salonie? Co użytkujecie?Co po przemyśleniach zamierzacie założyć? Jeszcze nie jest za późno-instalatorzy co jescze nie weszli-ale czasu mam niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibicwikla 23.08.2004 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Kochani, poprawcie trochę statytstykę bo jest cokolwiek przekłamana. Instalator się zbliża. Klamka zapadnie niedługo. Liczę na Wasze sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 23.08.2004 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 deski, deski i jeszcze raz deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hippo 23.08.2004 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Ja zrezygnowałem z ogrzewania podłogowego w salonie, bo chcę położyć deski lub parkiet. Nie wyobrażam sobie terakoty w salonie. Salon ma być ciepłym i przytulnym pomieszczeniem z kominkiem a nie chłodnym z jakim kojarzy mi się terakota, ale to moja decyzja i mój wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibicwikla 23.08.2004 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 preev: nie przeraża Cię perspektywa cyklinowania tych desek co 2 lata?Jakie masz drewno na tej podłodze? Podłoga na legarach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 23.08.2004 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Chciałbym te deski zobaczyć po pięciu latach przy dwójce dziedi,psie i gruntowej drodze... A ogrzewanie podłogowe mam i nigdy z niego nie zrezygnuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibicwikla 23.08.2004 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 preev: nie przeraża Cię perspektywa cyklinowania tych desek co 2 lata?Jakie masz drewno na tej podłodze? Podłoga na legarach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 23.08.2004 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Generalnie drewno - mogą być deski, parkiet ładnie położone i bez dużych dywanów aby możnabyło nacieszyć oczy widokiem podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 23.08.2004 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 drewno... a dokładnie parkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedi 23.08.2004 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Miałem ten sam dylemat i głównie z tego powodu zrezygnowałem z ogrzewania podłogowego. Na 150m2 mam 125m parkietu i nie zmieniłbym tego nigdy. Nie wyobrażam sobie mieszkania na chłodnych płytkach, zwłaszcza w czasie gdy ogrzewanie jest wyłączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 23.08.2004 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Tylko i wylacznie parkiet i to nie z wyszukanych egzotycznych gatunków drewna lecz naszego polkiego dębu II gat. i wlasnie II bo wyglada ciekawiej. Podloga z parkietu bedzie zawsze wygladala elegancko i przyjemnie dla domowników. Mozna ja zawsze wycyklinowac jak sie zniszczy i wyglada jak nowa, a jak sie samemu kladzie cyklinuje i maluje (nic trudnego robilem to pierwszy raz i wyglada b.dobrze) to nie wychodzi wcale tak drogo. Dla mnie plytki kojarza sie wylacznie z kuchnia lazienka i garazem. Nie lubie salonow wylozonych takimi okladzinami wyglada to jak w tanim hotelu na poludniu europy.Natomiast panele to z kolei nowinka ktora za kilka lat beda wszyscy wymieniac jak sie opatrzy. A ja wycyklinuje tylko i znow bede mial piekna podlogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 23.08.2004 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Chciałbym te deski zobaczyć po pięciu latach przy dwójce dziedi,psie i gruntowej drodze... A ogrzewanie podłogowe mam i nigdy z niego nie zrezygnuję. ja kurde nie wiem co Wy robicie z tymi podłogami jeździcie ciężkim sprzętem??? miałem deski sosnowe, jakiś polski lakier wytrzymał 7 lat, zmieniłem je tylko dlatego, że mnie na tartaku w chu...a zrobili, że to niby wyschnięte, a po paru latach miałem 1 cm szpary i trochę się powykrzywiały i zmieniłem na dechy barlineckie sosnowe, które właśnie skończyłem lakierować do Zibicwikla: podłogi mam część na legarach, część na legarach i OSB (duże różnice poziomów i trzeba było wyrównać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 23.08.2004 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Ja dałem panele AC4 i już żałuję. Po 8 miesiącach już są porysowane, szczególnie na trasie hall-taras. Latem cały czas się łazi po salonie w butach na i z tarasu, to mogą wytrzymać tylko kafle. Jak już z paneli nic nie zostanie to na pewno położę płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Exon 23.08.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Jestem za parkietem w sypialniach i w salonie i tam ogrzewanie tradycyjnymi grzejnikami. Reszta to u mnie terracota i podłogówka. Fakt, że rozkład temperatyru jest przyjemniejszy przy podłogówce ale kafelki w salonie - dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.08.2004 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Kafelki. Zimą w nóżki jest cieplutko, latem chłodno. Można położyć takie w ciepłych kolorkach i jest ok (wizualnie). Nie trzeba wypraszać gościa, który przyszedł w ubłoconych butach i kieruje się w stronę salonu. Najbardziej mnie wkurza, jak w czasie jakiś imienin czy czegoś w tym stylu, siedzę w skarpetkach blee, człowiek stara się wyglądać elegancko a tu mu każą założyć na nogi stara, zawsze za duże kapcie.....W "zwykly" dzień sama ściągam butki, kiedy jestem u kogoś, ale te ceremonie to inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 23.08.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Kafelki w salonie..... absolutnie bym zrobiła. Po 3 latach, w salonie otwartym na ogród, a raczej ogródek, przy psach, deszczu, piasku wnoszonym na butach i psich łapach TYLKO TERAKOTA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 23.08.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Tylko i wyłącznie gres - przy psie jest zawsze na podłodze tona piasku, błotka (przy deszczach) więc łatwo to szybciutko zmyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 23.08.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Ano gres. I to V kl. ścieralności. Pies, piach, błoto, latanie w butach....Parkiet to ja mam w sypialni. I tylko!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibicwikla 23.08.2004 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 A czy ten gress nie wygląda jak podłoga w garażu. Czy może teraz są inne gresy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 23.08.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Wiele rzeczy jeszcze się "dyskutuje", ale to mamy ustalone na 100%: gres! Teraz mam drewniane dechy, bardzo piękne, ale mycie tego jest....ugghhhh! Nie mówiąc o tym, że po kilku latach dechy domagają się już operacji plastycznej. A co dopiero w domu, gdzie biega się (dzieci, psy i my) z działki na taras i wprost do salonu... Moja szwagierka ma śliczny parkiet. Jak się do niej wchodzi to po pierwsze w skarpetach a i tak biega za gościem z miotłą, żeby się piach nie wtarł w podłogę Nie chcę tak. Gres chciałabym w ciepłym jasnym brązie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts