BK 18.11.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Mam płytki - też mi się wydawało że wymagają mniej sprzątania. To nieprawda. Wystarczy wejść do holu w butach a piasek czy błoto błyskawicznie roznoszą się po domu i jest potwornie irytujace chrzęszczenie brudu pod kapciami. Jest to tak denerwujące, że zmusza do codziennego starannego odkurzania - i zmywania. Mam ok 80 m płytek w domu, nie jestem w stanie wszystkiego pozmywać dzień w dzień, ale tak by trzeba było. Panele laminowane też mam - nie ma wrażenia stukotania, mamy położoną specjalną piankę i folię pod spodem. Jest OK, wygląda fajnie, ale oczywiście co drewno to drewno. Może sobie sprawimy piękną drewnianą podłogę jak dzieci wyrosną z zabawy autkami czy szurania meblami po podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubulek 24.11.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Jestem zdecydowana na parkiet w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 24.11.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Moje płytki nie brudzą się. Gdy je myję raz w tygodniu, woda jest właściwie czysta. To dlatego, że są bardzo gładkie, z połyskiem. Poprzednio miałam inne i było dużo gorzej. Pilnujemy się, aby zmieniać obuwie, zwłaszcza w brzydką pogodę. Z okolic wejścia piasek nie wędruje dalej jeżeli tę własnie część podłogi często się zamiata. Mam nadzieję, że nieoceniona będzie tutaj automatyczna szufelka - przekonam się o tym w styczniu. Ani przez chwilę nie żałowałam, że mam na podłodze kafle z połyskiem . Pod wypoczynkiem mam dywan, planuję jeszcze pod jadalnię - dywany zmiękczają twardy wygląd kafli. Z paneli laminowanych tez jestem zadowolona. Kurz je lubi ale nie robię problemu, a mogłabym bo od 4 miesięcy jestem bez jakiegokolwiek odkurzacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G 25.11.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Wszystko tylko nie panele !!Na poddaszu je ułożyłem i żałowałałem już po pierwszym tygodniu mieszkania. Jak je diabli wezmą położę na wylewkę wykładzinę, taką, jak mam teraz w sypialni. Ciche, miłe pod stopami, ale niestety drogie. Na parterze parkiet i płytki w holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek i jego domek 02.12.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Wykańczam nowy dom 98,5m2+40m2 taras+poddasze użytkowe. salon,kuchnia,łazienka,korytarz,przedsionek-podłogówka z systemem rozdzielaczy.To wszystko będzie przykryte GRESEM matowym/żadne polerki dom to nie muzeum/, prasowanym ciśnieniowo /"MILO"polskina lic. włoskiej/ w kolorze jasno beżowo-kremowym imitujaca marmur.REWELACJA!!! bo po 49zł za m2 .rozm40x40 3 pokojo-sypialnie tradycyjnie /grzejniki pod oknami,oraz panele w klasie AC3 + dywaniki Oprucz tynków wszystko zrobiliśmy sami z teściem!?!/teścia nie pożyczam/.Ja mechanik, a tesć piekarz hahahahahahahahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdaśP 02.12.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Najbardziej podobają mi się parkiety i podłogi z desek, ale niestety na razie będę się musiał zadowolić panelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 17.12.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Najbardziej podobają mi się parkiety i podłogi z desek, ale niestety na razie będę się musiał zadowolić panelami. AdaśP To jest nas dwóch ! Zastanawiam się tylko co będzie, jeśli kiedyś zdecydujemy się w części domu połozyć parkiet i powstaną miejsca styku np. z panelami lub płytkami. Różnice mogą być ok. 2cm w poziomach, jak to się póżniej rozwiązuje, moze być problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 17.12.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 W obecnym domu mam w salonie parkiet i jest OK,kuchnia i salon terakota i podłogówka-też jest OK.W nowym domu planuje wszedzie płytki-oprócz sypialni-tam może wykładziny dywanowe.Łatwiej dbać o czystość-w tej chwili mam wyjście z parkietu do ogrodu i wyjście z terakoty do ogrodu-zdecydowanie mniej używania znac na terakocie,żeby nie powiedzieć,ze wcale nie znać.Mieszkam już 11 lat.W salonie przed kanapami dywan-tak bedzie przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 17.12.2005 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Obecnie od ponad dwudziestu lat mam deski sosnowe.Jak zapadnie decyzja o nowej budowie, to jedną z pierwszych rzeczy będzie zakup surowych desek na podłogi. Deski powinny troszeczkę chociaż być wysezonowane. Następnie po kilku miesiącach suszarnia, strugarka i już pod dachem z dwa miesiące leżakowania. Maksymalna szerokość to 10cm.Tak zrobiłem poprzednio. Nie mam szpar. Nie mam powykręcanych desek. Przetrzymały dzieci, kilkadziesiąt imprez, dużego psa i w dalszym ciągu są piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alis31 17.12.2005 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Jeśli przetrzymały te deski dzieci i pies to gadasz bzdury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 18.12.2005 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Też tak sądzę-deski są piekne,mam je na piętrze.Zresztą w ogóle drewno jest fajne i takie bardzo ciepłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 18.12.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Życzę wszystkim wesołych Świąt Bożego Narodzenia i spełnienia marzeń w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 19.12.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Jeśli przetrzymały te deski dzieci i pies to gadasz bzdury. Nie mam w zwyczaju opowiadania farmazonów, tym bardziej, że gościłem u siebie niektórych forumowiczów, a więc głupio byłoby pleść bzdury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.01.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Nie pamietam czy sie tu juz wypowiadalam Mam deski sosnowe obecnie a w nowym domu bedzie w salonie deska barlinecka. Obecne deski byly lakierowane 6 lat temu - nie sa zniszczone -dziecko mam. Nie wiem co ma dziecko do zniszczonych desek - jak raczkuje pazurami niby drapie czy jak?? moje dziecko nie podrapalo jedynie co sie nieco zniszczylo to spoiny powylazily ale to kwestia pracowania desek na legarach niz niszczenie przez dziecko. Pies za to to inna sprawa - jeszcze zalezy jaki pies - moi dziadkowie mieli dwa boksery - doszczetnie zjechaly sosnowe deski - staly sie szare i ochydne ( deski oczywiscie ). Dlatego ja w nowym domu mam rozwiazanie na wsio mam dwa wyjscia na ogrod - z salonu i z ogrodu zimowego . Pies ogrodem zimowym zakladam ze sie nauczy wylaziac a tam beda gresy. W salonie deska barlinecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 22.01.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 jak narazie płytki.narazie bo jeszcze nie mam fundamentów!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olsen 22.01.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Ja mam parkiet i jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alis31 22.01.2006 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Ja wolałabym deski lub parkiet,są przytulniejsze ale znowu nie wyobrażam sobie kaloryferów w salonie,to tak szpeci że zdecyduję się na płytki a na górze a niech tam będą kaloryfery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 23.01.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Nie pamietam czy sie tu juz wypowiadalam Ja też nie Mieszkam od dwóch miesięcy i mogę już odpowiadać z doświadczenia. Mamy parterówkę. Wszędzie poza sypialniami jest gres i jestem super zadowolona. Nic się nie niszczy, w butach można chodzić, przychodzą goście, tańce były, pies łazi...nic mnie nie rusza. Pięknie się myje. To była bardzo dobra decyzja. W sypialniach panele. Łatwo się sprząta i są ładne. Do odgłosu po mału się przyzwyczajam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 23.01.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Wszędzie poza sypialniami jest gres i jestem super zadowolona. Nic się nie niszczy, w butach można chodzić, przychodzą goście, tańce były, pies łazi...nic mnie nie rusza. Pięknie się myje. To była bardzo dobra decyzja. W sypialniach panele. Łatwo się sprząta i są ładne. Do odgłosu po mału się przyzwyczajam. Jagna a czy pod gresem masz podłogówkę, a jezeli nie to czy nie jest zimno w stopy od gresu? Czy nie robiąc podłogówki można spokojnie położyc gres nie obawiając sie zimna w stopy, jeżeli oczywiście jest odpowiednia izolacja w wylewce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 23.01.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Jagna a czy pod gresem masz podłogówkę, a jezeli nie to czy nie jest zimno w stopy od gresu? Czy nie robiąc podłogówki można spokojnie położyc gres nie obawiając sie zimna w stopy, jeżeli oczywiście jest odpowiednia izolacja w wylewce? Tak, wszędzie jest podłogówka. Ale wiem też jak by było, gdyby jej nie było, bo mam dwa schodki do salonu i jeden z nich jest nieogrzewany. Jak się na nim stanie bosą stopą, to brrrr! Ale powiem tak: gres ma dla mnie tyle zalet, że na zimę zaopatrzyłabym rodzinę w ciepłe kapcie, położyłabym w newralgicznych punktach jakieś chodniczki i byłoby cacy. Rocky, a Ty nie planujesz podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts