secam 22.06.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 U nas staneło na kafelkach - będzie w salonie kominek więc koło niego trzeba będzie zrobić rządek kafli - po przemyśleniu żeby nie łączyć podłogi z innym materiałem zostaną kafle dodamy ogrzewanie podłogowe i będzie cieplej - a i kafle są teraz imitujące podłogę drewnianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldemar-40 22.06.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Ja także, podobnie jak TomekJ nie wyobrażam sobie domu bez drewna. Gdybym mogła, wszędzie położyłabym grube dechy. Ja tak samo . MY również Jak się budować to tylko z porządnymi dechami w salonie I tak będziemy tam spędzać większą część życia To takie nasze "skromne" marzenie A tak nawiasem mówiąc, sami jesteśmy ciekawi ile nas wyjdzie ok. 32 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldemar-40 22.06.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Po pierwsze Robercie i Ago, kolejna ankieta, którą dublujecie. Wyszukiwarka naprawdę jest przydatna My również jesteśmy nowi na forum Kilkakrotnie próbowaliśmy korzystać z jej wyszukiwarki Często trafiały nam się interesujące nas tematy, jednakże to były "stare" wypowiedzi np 2003r. Realia troszeczkę się zmieniły i dla nas najistotniejsze są nowinki z 2005-2006 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 23.06.2006 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Właśnie kończę kładzenie w salonie płytek ceramicznych-imitacja parkietu drewnianego-kolor i struktura drewna.Kazdy kto zobaczył ta podłoge pyta sie gdzie kupiłem taki parkiet.Po co ja tłumaczę że to płytki? Budwa! Koniecznie musisz to pokazać. Wklej, proszę, parę fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 23.06.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 mamy dom drewniany, w domu mnostwo drewna a na podlodze w salonie i calym parterze cieple plytki - cieple w sensie koloru i cieple z uwagi na ogrzewanie podlogowe (poza kuchnia) gra nam kolorystycznie, nie ma efektow szpitali czy przychodni i generalnie kazdemu sie podobalo - wiec raczej dopasowalismy. pewnie, ze drewno na podlodze to najprzyjemniejsze chyba podloze - wbrew pozorom plytki rowniez moga wygladac cieplo i ladnie - a ze wzgledow praktycznych (pies, porzadki etc) sa zdecydowanie lepsze od drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaami1 26.06.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Zgadzam sie z moimi poprzednikami,nie wyobrazam sobie mojego domu bez drewna na podlodze (chociazby tylko w salonie i sypialniach),pomimo tego,ze mam i dziecko i psa. Parkiet bedzie z Doussie,mielismy to szczescie sami przytargac je z Afryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duża 29.06.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 ja będę kłaść płytki koleżanka ma panele dobrej klasy jednak nic nie uchroniło ich przed porysowaniem [wyjście na nie ukończony taras zrobiło swoje kiedy zaczeli odwiedzać ją znajomi] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budwa 19.07.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Właśnie kończę kładzenie w salonie płytek ceramicznych-imitacja parkietu drewnianego-kolor i struktura drewna.Kazdy kto zobaczył ta podłoge pyta sie gdzie kupiłem taki parkiet.Po co ja tłumaczę że to płytki? Budwa! Koniecznie musisz to pokazać. Wklej, proszę, parę fotek. http://images4.fotosik.pl/69/080bc147b0291002m.jpg http://images4.fotosik.pl/69/a636bc83af689bb5m.jpg http://images3.fotosik.pl/106/96a5f50bf3a29c1cm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_K 19.07.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Moj domek jeszcze nie zaczal sie budowac (czekamy na pozwolenie na budowe) ale wlasnie zmagam sie m.in. z dylematem drewno czy gres w salonie, chcac jednoczesnie ogrzewanie podlogowe. Oczywiscie jesli chodzi o estetyke to w moim odczuciu wygrywa drewno. I raczej wybiore to rozwiazanie. PS. budwa... tam pod kominkiem jest pies? Jesli tak to fajnie sie wpasowal.... Pozdrawiam. Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbies 19.07.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 a może parkiet drewniany? Głosuję za parkietem lub w ostateczności panelami jesli na drewno nie starczy kasy. Płytki tylko przy podgrzewanej podłodze inaczej bedzie zimno. A jeśli macie małe dzieci to upadek na płytki jest dużo mniej przyjemny niż na podłogę drewnianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 19.07.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Położyłem płytki ceramiczne,praktyczna podłoga na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 19.07.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Deski oczywiście. Nigdy się nie pozbędę wrażenia, że ceramika na podłodze jest chłodna (nawet jak jest podłogówka pod spodem). W sumie to jest zwyczaj przyniesiony z krajów śródziemnomorskich, gdzie rzeczywiście ma uzasadnienie klimatyczne i historyczne. Tam nawet tanie płytki wyglądają dobrze, u nas - tylko drogie. A drewno można potanić kosztem rozmiaru, albo wziąć krajowy gatunek, bez specjalnej szkody dla efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budwa 20.07.2006 03:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Moj domek jeszcze nie zaczal sie budowac (czekamy na pozwolenie na budowe) ale wlasnie zmagam sie m.in. z dylematem drewno czy gres w salonie, chcac jednoczesnie ogrzewanie podlogowe. Oczywiscie jesli chodzi o estetyke to w moim odczuciu wygrywa drewno. I raczej wybiore to rozwiazanie. PS. budwa... tam pod kominkiem jest pies? Jesli tak to fajnie sie wpasowal.... Pozdrawiam. Jola Tak to jest pies.Tam sobie znalazł miejsce na te upalne dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.07.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.07.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 gres szkliwiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasi 20.07.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Mnie sie tam drewno najbardziej podoba, ale jesli planujesz bardzo nowoczesne wnetrze to plytki beda bardziej pasowac. Z doswiadczen mojej siostry (ponad 70m2 w plytkach bialych blyszczacych) wynika, ze biale blyszczace to horror, niezbedne jest ogrzewanie podlogowe, ale za to w lato swietnie chlodzi stopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta123 20.07.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 U mnie w salonie terakota alcorense. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibicwikla 09.08.2006 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Po ciężkich bojach ze ślubną oraz biorąc pod uwage Wasze opinie zrobiłem tak: w 2/3 kafle, w 1/3 baltic floor -dąb olejowany. Dzisiaj mi się śniło,że bedzie ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
armark 10.08.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 U mnie praktycznie cały dół (70m2) będzie w płytkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raru1 14.08.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Zawsze byłem i będe zwolennikiem podłóg drewnianych i z racji wykształcenia jak i wykonywanego zawodu -zajmuję się wykończeniówką,ale nie w salonie -sypialnia TAK,łazienka (egzotyki)TAK. Cały czas .w większym czy mniejszym stopniu mam kontakt z byłymi inwestorami u których wykonywałem min.podłogi i moge powiedzieć jedno-tam gdzie jest terakota ci ludzie "żyją" normalnie, przy parkiecie zaczyna robić się z domu muzeum(syndrom kapcia).W mieszkaniu, w którym mieszkam obecnie położyłem merbau-podłoga piękna ,ale tylko na początku-wystarczyła 1 impreza i po zawodach.Rysy (lakier chemoutwardzalny LOBA z górnej półki) i drobne wgniecenia pod stołem ,gdzie dziewczyny miały nogi -u mnie nikt nie ściąga butów na imprezie. Jeżeli natomiast ktoś ma ochotę na drewno w salonie ,to proponuję użyć go jako wstawek w terakocie . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts