Mags 06.05.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Duże kafle, a pod nimi ogrzewanie podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 30.07.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Jak u wielu osób powyżej, w salonie będą płytki, a pod nimi ogrzewanie podłogowe. Pewnie, że drewniana podłoga jest super, ale ze względów praktycznych to nie jest dobre rozwiązanie. W pozostałych pokojach będzie parkiet lub deski plus kaloryfery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 31.07.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Ja mam salon połączony z jadalnią, więc myślę o połączeniu desek z płytkami. I tu pojawia się problem. Jaka powinna być różnica w poziomie wylewek? Poczytałam na forum, ale boje się, że mi spie.. i będę miała uskok w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 31.07.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 W salonie płytki:O) Co do "+" i " - " to wypowiem się gdy już zamieszkam w nowym domu , Pozdrawiam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 01.08.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Mam gresy na podlodze w kuchni, jadalni, salonie, holu i korytarzu, razem ok 70m2. Nie mam podlogówki. I co najlepsze, dobrze mi z tym Witam:-) Przeglądam watek sprzed kilku lat, bo mam te same dylematy co Forumowicze wtedy. Majka, jeśli zaglądasz jeszcze na to forum, to możesz mi powiedzieć, czy po kilku latach nadal nie żałujesz, że nie masz podłogówki pod ceramiczną podłogą? Ja nie zdecydowałam się na podłogówkę w salonie, bo w momencie robienia centralnego byłam przekonana, że tylko drewno na podłodze. Minęło trochę czasu i analizując wszelkie za i przeciw wyszło mi, że przy podłodze z gresu zaoszczędzę sporo nerwów, bo z założenia zwłaszcza latem komunikacja do ogrodu ma byc przez salon, więc drewniana podłoga mocno by cierpiała... Zatem gres, ale podłogówki nie ma i czy przez to nie będzie zbyt chłodnow stopy? Jeśli jacyś inni Forumowicze mają doświadczenia z ceramiką na podłodze w salonie a bez podłogówki, to będę wdzięczna za opinie. pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuMa 08.08.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 A ja jednak optuję za drewnem w salonie. Stawiam na bardzo twardy lakier. Przykro, że mało ekologiczne rozwiązanie, ale trudno. A że może się wgniecie, porysuje... Dom to nie muzeum. U mojej babci są dechy jeszcze sprzed wojny, malowane ileś tam razy, starte, ale mają swój urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 09.08.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 w mieszkaniu mam dębowy parkiet (stareńki), w domku na wsi dechy....bo tak było najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 10.08.2007 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Zdecydowałam się na gres ze względu na ogrzewanie podłogowe. Jest duży wybór i myslę, że uda mi się kupić jakiś w ciepłym kolorze.___________PozdrowionkaAleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 11.08.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Tylko odpowiednio gładkie płytki. Po dwóch latach użytkowania prawie zapomniałam że mam podłogę do utrzymania, sprzątania. A wygląda super. Twarde wrażenie zmiękczyłam dywanem pod ławą i wypoczynkiem. Zamiast pieścić się z podłogami mam więcej czasu na dopieszczenie ogródka. Co kto lubi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 12.08.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Ja już postanowiłam, że do salonu i na korytarz dam gres, teraz tylko jeszcze ciągle szukanie konkretnych płytek. Wstępnie do pokoju postanowiliśmy dac płytki Monaco z Paradyża a na korytarz Gabes tego samego producenta.Czy ktoś z Forumowiczów ma w swoim domu albo widział u kogoś czy choćby na jakiejś ekspozycji kawałek podłogi z płytek Gabes?http://www.paradyz.com.pl/index.php?s=17&a=7&lang=pl&collID=282 Na zdjęciach bardzo mi się podobają, ale nigdzie nie mogę dorwac ich 'na żywo' a kupowanie w ciemno to jednak spore ryzyko... pozdrawiamBasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 12.08.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Czy ma ktoś i użytkuje podłogi drewniane z firmy http://www.parkiethajnowka.pl ?Czy wyroby z tej fabryki są dobre? Jak sprawują się podczas eksploatacji?Konkretnie zainteresowanym jestem deską dębową postarzałą.A może ktoś ma tę deskę ułożoną u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuMa 12.08.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Czy ktoś z Forumowiczów ma w swoim domu albo widział u kogoś czy choćby na jakiejś ekspozycji kawałek podłogi z płytek Gabes? http://www.paradyz.com.pl/index.php?s=17&a=7&lang=pl&collID=282 Ja też zwróciłam uwagę na te płytki, ale nie udało mi się ich zobaczyć "na żywca". Za to widziałam w sklepie podobne firmy Piemme - Textile, też mają fakturę tkaniny i wyglądają super. http://www.ceramichepiemme.it/imgdb/art_fotogrande_B051004172162863905_BTBVSY.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 12.08.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 U mnie gres w salonie , ze wzgledu na podłogowke. Tylko w sypialniach parkiety . Z Hajnowki. Nie powiem jak sie sprawdzaja , bo mieszkam od tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 13.08.2007 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Ja też zwróciłam uwagę na te płytki, ale nie udało mi się ich zobaczyć "na żywca". Za to widziałam w sklepie podobne firmy Piemme - Textile, też mają fakturę tkaniny i wyglądają super. W lokalnym składzie budowlanym obiecali nam sprowadzić po płytce z serii Gabes - do pomacania. 60 metrów kafli bez obejrzenia na żywo jednak nie odważę się nabyć. Cena też atrakcyjna a parametry dobre, więc jeśli tylko będa na żywo tak ładne jak na fotkach, to położę je na parterze. pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuMa 13.08.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 W lokalnym składzie budowlanym obiecali nam sprowadzić po płytce z serii Gabes - do pomacania. 60 metrów kafli bez obejrzenia na żywo jednak nie odważę się nabyć. Cena też atrakcyjna a parametry dobre, więc jeśli tylko będa na żywo tak ładne jak na fotkach, to położę je na parterze. A jaką mają cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 13.08.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 A jaką mają cenę? Powiedziano mi, że 37 zł/mkw netto, więc liczę na to, że jesli się zdecyduję to kupię za ok. 40 zł, bo ponieważ większość materiałów na budowę kupujemy w tym składzie, to dają nam spore upusty - np. ostatnio przy zakupie wełny i płyt k-g do ocieplenia poddasza dali 18 %. pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 22.08.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 To wszystko zależy od trybu życia. Drewno jest bezsprzecznie przepięknym materiałem, ale jeśli rodzina prowadzi intensywne życie, często wychodzi się na ogród, przyjmuje przyjaciół , ceni swobodę zachowania i nie wyobraża sobie wpędzanie gości w bambosze, to drogi parkiet będzie źródłem stresu i konfliktów. U mnie niestety jedynym wyjściem są kafle - mąż biegający na linii dom-ogród w te i nazad z telefonem, piwem, sokiem, jakimś jedzeniem w ręku - wszystko w międzyczasie koszenia, podlewania, kopania w ogrodzie ("ja tylko na chwilę, nie opłaca się butów zmieniać"), dziecko (juz prawie dorosłe) z gronem kolegów i koleżanek - czipsy, napoje ("posprzatam jak wrócę [grubo po północy!] - no to mogę wogóle nikogo do domu nie przyprowadzać, będziemy spotykać się od razu w pubie!"), babcia z wylewającą sie herbatką ("to mnie kapnęło? - niemożliwe - ja tak zawsze uważam!") i pies biegający za nimi wszystkimi z patyczkiem w pysku... I co ja mam z nimi zrobić!? Tylko płytki mi zostały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 22.08.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Będą płytki i ogrzewanie podłogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartelus 29.11.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Deska barlinecka.... czy parkiet. . Ktore lepsze rozwiazanie , jakie sa wasze dosiwiadczenia, bo zastanawiam sie co wybrac, interesuje mnie kolor Merbrau... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 29.11.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 http://forum.muratordom.pl/post465680.htm?highlight=panele%20parkiet#465680 http://forum.muratordom.pl/post403586.htm?highlight=panele%20parkiet#403586 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts